Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szinte 100%, hogy megbukok...

Szinte 100%, hogy megbukok matekból. Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
2016. jún. 6. 18:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Először nyugodj le, tedd kicsit helyre magadban. Holnap pontosan ugyan így bukásra fogsz állni, elmondhatod akkor is. Még van pótvizsga, arra nyáron fel tudsz készülni tanárral. Ha minden más tényleg 4-5, akkor nem vagy buta. Lehet, hogy vissza kell menni picit a tanárral az alapokhoz, de nyáron lesz rá idő.

Nem tudom, hogy mi az iskola értesítési protokollja, de mindenképp előzd meg őket. A szüleid nem fogják díjazni, ha nem tőled tudják meg.

2016. jún. 7. 00:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Off.: Sosem értettem az ilyen kérdéseket, amikor a gyerek megbukik, megbukott, és nem tudja, hogyan mondja el, mert gondolom fél.

Az ilyen szülőknek év közben nem jut eszükbe, hogy áll a gyerek matekból? Ha azt látnák, hogy rosszak a jegyek, nem biztos, hogy a gyerek lusta, lehet, hogy segítségre lenne szüksége. A matekot nem tanulni, hanem érteni kell. Valakinek nem megy alapból, nem mindegy ki és hogyan magyarázza el.

On: Nem tudok tanácsot adni, legfeljebb annyit, hogy kérj segítséget, hogy sikerüljön a pótvizsga. (magántanárra gondolok, vagy valakire, aki korrepetálni tud, de ez pénzbe kerül) Remélem a szüleid belátják, hogy ez fontos.

2016. jún. 7. 09:51
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem azt, hogy miért érhet meglepetésként egy szülőt, ha a gyerek megbukik valamiből. Ha 1,5-re állsz jelenleg, akkor valószínűsítem, hogy egész félévben 1-2-eseken kívül nem igazán kaptál más jegyet. A szüleid nem nézik az ellenőrződ? Én is nagyon gyenge voltam/vagyok matekból, az érettségim is éppen, hogy meglett 2-es, miközben más tárgyakból pedig jól teljesítettem. Onnantól, hogy elkezdtem rosszabb jegyeket kapni, a szüleim egyből kerestek nekem egy magántanárt, aki segített a felkészülésben. Így sem lett hű de fényes az érettségim, de ha ő nem lett volna, meg a külön tanulás, valószínűleg még ennyit sem tudtam volna produkálni.

Mielőbb szólj a szüleidnek, hogy gond van, és kérj tőlük segítséget, hogy miképpen tudnátok megoldani, hogy fejlődj a matek terén. Ha nincs pénzetek magán tanárt fogadni, akkor meg lehet kérni egy osztálytársadat, akár heti 1-2 alkalomra aki jobb matekból, vagy az iskolából egy felsőbb évest aki esetleg segítene, akár jelképes pénzért, akár csokiért ilyesmiért, ezt már nektek kell majd megbeszélni.

2016. jún. 7. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!