Fizetnem kellene a szüleimnek mert otthon lakok?
Fizetnem kell-e a szüleimnek azért mert otthon lakok, fogyasztom a vizet, mosnak illetve főznek rám? Más családban is így működik? Tőlem elvárják, tehát havonta kell fizetnem egy bizonyos összeget,ha nem tudom fizetni egyéb okokból, akkor gyűlik, tehát van hogy összegyűlik 2-3 havi "lakbér"...és ez számon van tartva.
Dolgozom, de mellette esélyem sincs félre rakni, pedig nem keresek rosszul magyar átlaghoz képest=minimálbér.
Nem az lenne a szülő feladata, hogy segítse a gyermekét? Vélemények??
Szerintem ez normál esetben mindenhol így van. Arra nézve is hasznos, hogy nem leszel elveszett, amikor majd nem otthon laksz. Akkor is kell fizetned a számlákat. :)
Szerintem egy szülőnek nem feladata, hogy a felnőtt, keresőképes gyerekét eltartsa.
Nem!
Nem azért, mert otthon laksz, hanem azért, mert ez plusz pénzbe kerül!
A téli fűtés szempontjából mindegy, hányan élvezik a meleget a közösen használt helyiségekben. Ám jobban fűtesz abban a szobában, amelyik a "tied", mintha üres lenne.
Villany is több fogy, a vízről már nem is beszélve.
Ha nem otthon laknál, nem nyitnák meg a csapot ezzel a jelszóval: "most fürdene aranyos kis utódom".
.
Ahol két ember jóllakik, jut a harmadiknak is - tartja a mondás.
Ez igaz, de csak JUT!
Kivánság nincs!
.
Kitakarítod szobádat? Nem anyád helyett teszed, hiszen a magad koszát távolítod el. Reggel, felkelés után rendbe rakod szamárfészked?
.
Van munkahelyed, ahogy írod.
Ha ilyen minőségű ellátást akarsz, próbaképp költött panzióba.
Ott is mosnak-főznek-takarítanak rád. Aztán figyeld, mennyibe kerül.
Ha nem vagy lusta, ne a panziót vélaszd, hanem albérletet.
Még annál is olcsóbb, ha ágyrajáró leszel.
.
Esélyed sincs félre rakni béredből - írod.
Nos, ugyanennyiből más családot tud eltartani.
.
Nőjjél fel, hagyj fel "anyuci pici gyereke" móddal, vagy hozzájárulsz a MamaHotel fenntartásához, vagy pedig éljed életed - külön!
Elkapkodtam, de fontos:
Tényleg azt hiszed, hogy kérdésed az "Ezotéria" kategóriának "Asztrológia, horoszkóp" alketegóriájába tartozik?
Remélem, nem tudatlanság, hanem figyelmetlenség!
Ha viszont ennyire figyelmetlen vagy, akkor nehezen fogsz egyedül megélni.
Mi attól a perctől kezdve, ahogy befejeztük az iskolát és saját keresetünk lett, annak 10 %-át adtuk be a családi közös kasszába, rezsire-kajára! És attól kezdve még a maradékból mi magunknak kellett megoldani az öltözködést is, és gyakorlatilag csak a többivel gazdálkodhattunk szabadon: vagy szórakoztunk, vagy spóroltunk valami nagyobb értékre...
Persze, ha hónap végén megszorultunk, kaphattunk "családi kölcsönt", de azt bizony a következő fizetéskor meg kellett adni!!!
Csak így lehet megtanulni, a pénzt kezelni!!!
És amikor már eljutsz odáig, hogy jól tudod kezelni, hogy hónap végén sincs olyan, hogy elfogyott... akkor lettél valóban felnőtt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!