Hogyan próbáljam elmondani a szüleimnek, hogy többet nem szeretnék vezetni?
Sajnos sikeresen levizsgáztam fél éve, a probléma ott kezdődött, hogy vizsga után 2.5 hétig nem vezethettem mert nem jött meg a jogsi, ez idő alatt teljesen elfelejtettem a autó kezelését, gondoltam visszamegyek a oktatóhoz, de teljesen be van táblázva. Megkértem akkor apát, hogy jöjjön velem egy kört, azt mondta, "nem,mert még gyakorlatlan vagyok". Ez után anya mindig velem tartott, de soha nem figyelt az útra. Majd megkértem anya sógorát ő eljött velem azt mondta " biztonságban érzete magát, jól vezetek nem érti aput, hogy miért nem ül mellém". Viszont mióta megvan az a fránya jogsi azóta mindig én viszem el anyát vásárolni, kisvárosba élünk de akkor is teli van a parkoló ha nem kéne. Ügye vannak azok a vonalak a "teszkó" parkolóba is, sajna soha nem tudok szépen közéjük beállni ezért vagy tízszer rá kell igazítani, hogy ne kerüljek fel rendszámmal a facebookra hogy " ez a majom se tud pontosan parkolni"
Meg ügye van enyhe tömegiszonyom, ez abban nyilvánul meg, hogy hánynom kell ha dugó van, vagy ami régebben volt sokan vannak a buszon.
Nos ezek a gondjaim röviden. Mondtam is a szülőknek, hogy én nem akarok vezetni mert ha fél év alatt is félek akkor a vezetés nem való nekem. Erre azt mondták kollektívan, hogy de igenis vezetek mert nem azért tettem le, meg, hogy ügyes fiú vagyok stb. Egyszerűen nem értik meg, hogy egy tehetségtelen gyáva ember vagyok a utakon.
Mit mondjak nekik, hogy végre felfogják, hogy nekem ez egy kínzás? Erőltetik...
Mondjuk suliba autóval megyek, és mindig ez a érvük, de érdekes módon ott azon a úton teljesen magabiztos vagyok.
mar bocs, dehogy lehet 2.5 het alatt elfelejteni a vezetest?
a parkolas meg messze nem kell centire tokeletes legyen.
ha a suliba siman el tudsz menni akkor a tobbi helyzetben csak bolhabol csinalsz elefantot.
Itt inkább veled, szüleiddel van a baj. Az természetes, kezdőként vannak bakik:) Nem gyakorolod, mindig félni fogsz és egyre rosszabb lesz a dolog.
Azért, emberfüggő a dolog, van aki egész életében feszültség alatt vezet. Na és van olyan mint a fiam. Totálra törte a kocsit, ő háromnegyed részben szerencsére csak kék-zöld. Két nap múlva kocsiba ült és 12 órát vezetett.
Az viszont nagyon nem jó, ha erőltetik, bele magyaráznak.
Figyi ne aggódj. Jogsim meg lett, két hét után megkaptam, még aznap 80kili a Velencei -tóra. Aztán két évig nem vezettem, mert nem mertem . Lett volna rá lehetőség is de soha nem ültem kormány mögé (baromira féltem). A szülők mondták, hogy najo gyerünk, ez így nem mehet, kaptam egy kis autót. Azóta vezetek mindennap, imádom. Olvastam itt a hozzá szólókat, nekem is volt balesetem. Két hónapra rá egy részeg biciklista kitekert a bokrok közül úgy felkenődött a kasznira mint a huzat, természetesen a hóna alatt lévő munkáslapát, ami bevágta az ablakomat. Most egy pár hónapja teljesen klisés sztori, egy oktató jött belém, sajnos a drága nem volt tisztában a jobbkéz szabival (és persze ő oktat). Volt hogy viharban egy fa dőlt rám. Minden oldalamat meghùzták és esküszöm egyikről sem én tehetek. Szóval ezzel csak azt mondom hogy ez a te döntésed, hogy megfutamodsz vagy teszel érte. Hidd el menni fog, ne hagyd abba mert egy jogsi és autó más életminőséget garantál. Hova valosi vagy?.. A jó autósok összetartanak segítünk. 😊😂
22/l
Ilyen még nem volt mert ha nem ismerem a helyet akkor oda nem megyek. Szerintem csak ezért szereket autóval suliba menni, tudom, hogy merre van :)
Kedves utolsó válaszoló szívesen cserélnék veled. Én nagyon nem szeretek vezetni. De lehet ez azért is mert lusta vagyok de nagyon. Fúúú ha ismernél. Meg az is tré érzés amikor mögötted van a Unixos Bárdis autós, siet de te balra akarsz kanyarodni és lefulladsz, de már nincs helyed bekanyarodni és várod míg elmegy a kocsisor, na akkor lőném le magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!