"Egykék"! Hiányzott nektek gyerekkorotokban a testvér?
Bocs, hogy nem egykeként válaszolok^^
Nekem 2 kishúgom van, akiket imádok, de néha elég nehéz legidősebb tesónak lenni! Néha nagyon vágyok 1 idősebb nővérre, vagy akár bátyra, akik megosszák velem a tapasztalataikat, vigyáznak rám, ilyesmi. De ez már bukott dolog:D
Nekem nagyon hiányzott egy testvér gyerekkoromban, mert nem volt kivel játszanom, hülyülnöm, ugyanis a barátaimmal csak a suliban találkozhattam. Délután sehová sem mehettem, ezért egész nap csak olvastam a lecke után (ez még a mesecsatorna- és számítógépmentes korszak volt).
Még akkor is szerettem volna egy testvért, amikor láttam, illetve hallottam, hogy mások, akiknek volt, állandóan csak veszekedtek.
Aztán amikor 14 éves koromban mégis született egy tesóm, már csak púp volt a háatmon, mert inkább voltam mellette pótanya és bébiszitter, mint testvér.
Habár én nem vagyok egyke, de szerintem a testvérnek is megvan a maga szerepe minden családban, a szülőkön kívül egy testvér "máshogy" neveli életre az embert.
Az egykeség talán a mai korban igazán jellemző, régen ez nem volt természetes.
Nekem nem, mert sok gyerek volt a szomszédban, mindig játszottam valakivel, ha meg mégsem, egyedül is megtanultam ellenni :)
21L
imádtam egyedül lenni, egyedül játszani. sőt! idegesített, ha átjött vmi kis barátom. már fáradt voltam hozzá.
egyáltalán nem hiányzott a tesó, egyébként meg esély sem lett volna rá, mert apám hamar lelécelt.
ezzel a mai napig így vagyok: néha elegem van az emberekből, és akkor jó egyedül lébecolni itthon :)
Szia!
Igaz, én még javában a gyerekkoromat élem,(13múltam/L)de vágyok nagyon egy tesóra. Mivel a szüleim már nem olyan fiatalok, illetve anyumék betervezték már egy csomószor a tesót, de valamilyen okból mindig missed ab lett belőle,(Mivel nyíltan beszélünk otthon az ilyen dolgokról, így tudok róla)már nem mernek belevágni újra.
Sajnos marad így, egymagam vagyok, de azt tudom, ha gyerekem lesz, nem fosztom meg ettől az örömtől, hogy nem lesz neki tesó.
я
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!