Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan vagyok...

Szerintetek jogosan vagyok felháborodva?

Figyelt kérdés
23 éevs fiú vagyok, 20 évesen érettségiztem le illetve 19 évesen, nincs pénzünk semmi ezt úgy kell érteni hogy panelban lakunk, kajára van arra még van köszönet az istennek, de mondjukágyam sincs, matracon alszok. De ez mindegy sikeresen leérettségiztem, mivel nincs pénzünk nem mehettem mai napig egyetemre, (nővérem igen) , ő másfél évvel idősebb nálam és ráadásul fizetősön tanul. Én nekem, elkelett mennem gyárba dolgozni kemény fizikai munkát porban, napi 12 órát és 590 órabérért. nem gyűjthettem azt a pénzt mindig le kellett adnom, és ott is volt hogy volt olyan amikor nem volt munka és nem kellett bemenni ki s efizették. Tavaly itthon ültem, mert abbahgytam, a munkát, mert már nem bírtam nem vagyok rasszista, a cigányokat elviselni, beszologattak stb, én soha életemben, nem ittam, nem drogoztam, visszafelé forduló vagyok csendes típus. Nincsenek barátaim se semmi. Életem részét a szobámba töltöm egyedül. Nem tudok munkát találni most érettségivel, Apám nem tud adni pénzt hogy legalább egy tanfolyamot eltudjak végezni, Barátnőm nincs soha nem is volt, Nincs ismertségi köreim, mondtam a szüleimnek hadj tanuljak legalább egy szakmát de az 2 év, addig legalább legyek eltartva,. Vagy legalább az elindításban segitsenek. Anyám sme tud dolgozni, mert gerincsérve van és a z ápolónői szakmájával sehova sem vezsik fel. És ráadásul 2 évig svájci frank alapaú hitele vana szüleimnek, azért nincs pénzünk. Apámnak 5 szakmája van !!! 5 !!! Villanyszerelő, elektornikai technikus, műszerész, programozó,. nagyon nagyon jó szakember. buszvezeteő is. És 20 éve ugyanbban a gyárban dolgozik műszerészként ahol én is dolgoztam, ő intézte el, csak én segédmunkásként. De könyörgöm, azóta van hitelünk mióta 10 évesen költöztünk el, amkikor 10 éves voltam 3 szobás pnaelba, mai napig nem fizették vissza a szüleim nem fizették ki. Előtte 1 szobás panelban laktunk amikor 10 éves koromig. De apám főleg ha villanyszerelő remek szakember, nem most amikor fitalabb volt, akkor is megtehette volna azt, hogy legalább kialakít vállakozsát, amiből meglehetett volna élni jobban , gyárban műszerészként 20 év ott dolgozik, gépeket, is tervezett neve is van, és keres nettó 280 ezret amivől 150 ezer forint hitel lejön plussz csekekk nincsenek kifizetve. Vagy legalább régen kimehetett volna Németbe. De nem.. Inkább 20 éve kevés fizuért dolgozi, és kihazsnállják. Vezetőnek is elmhetene. Annak sem akar. Inkább azt mondta nekem: Fiam dolgozzál segédmunkásként, akár cigányoknál, keresd meg magad a pénzt, az iskolára is, és neked még 60 évesen sem lesz szakmád, mert hülye vagy. Közben a nővéremmel meg nem olyan. Nővérem kommunkáión tanul, hiteleket vett fel rá. és most büszke arra hogy pasija eltartja meg hitelből, tette le a jogsiját meg a kocsit.
2016. máj. 12. 21:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedre válaszolva: nem jogos a felháborodásod, a hozzáállásod miatt legfőbbként. Mindegy, mit mondtak az előttem szólok, semmi sem volt jó. Persze, könnyebb lenne, hogy ha a feneked alá raknák a szüleid az egyetemrevalót, de van egy olyan érzésem, hogy nem tettél le olyan jó érettségit az asztalra, hogy a nyomor szélén téged is támogassanak komoly pénzzel. Ha tévedek, akkor viszont elnézést. Én a legemberibb megoldásnak ezt látom: megbeszéled velük, hogy a most megkeresett pénzedből x hónapig csak annyit adsz haza, amivel az étkeztetésedet fedezed. A többit félrerakod, közben elkezdesz Pesten szoba után nézni (sokan keresnek lakótársat, veled egykorú egyetemisták pláne), miközben sürgősen keresel valami OKJ-t, ami érdekel téged minimálisan és közben vállalsz állást, dohányboltokba, gyorséttermekbe, áruházakba mindig kell ember. Igen, itt nem az lesz, hogy beiratkozol nappalira, aztán hazamész és elvagy. De hidd el, ebbe sem kell belehalni. Cserébe szabad vagy, kinyílik a világ, változhat ez a beforduló-desz-razéletem hozzáállásod. Attól, hogy ülsz és elégedetlenkedsz nem lesz jobb a helyzet. Ne várj még x évet, mert akkor már tényleg cseszheted.
2016. máj. 13. 02:16
 22/33 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom, mit írtak eddig neked, lehet csak ismétlem.

Ahogy az írásod elnézem, keserű sors vár erre az országra, ha ilyen buta emberek továbbtanulhatnak főiskolán...

Az szép, hogy opertőr akarsz lenni, de operátornak se kellesz.

Magyarán kidobálsz egy rahedli pénzt az ablakon, és kezedben lesz egy olyan szakma, amivel kitörölheted a se.gged, mert nem fogsz tudni elhelyezkedni vele. Ha csak nem az az álmod, hogy esküvőket videózz, de ahhoz egy sima fotós szakma is bőven is elég lenne, OKJ-n se olyan drága.

Felnőtt férfi vagy, nem kell hogy a szüleid támogassanak, azért is hálás lehetsz, hogy ilyen anyagi helyzetben eltartanak és fedél van a fejed felett.

Ebből indulj ki!

Rengeteg helyre keresnek embert, és ha folyamatos műszakban dolgozol, egész jól is lehet keresni, (160-180 ezer havonta). Ketten-hárman kivesztek egy albérletet, vagy egy szobát munkásszállón egyedül, és a maradékból már csak a kaját kell állni. Ha nem bulizod el, akár havi 80-100 ezret el tudsz tenni, na jó, legyen havi 60.

Ebben az esetben egy év alatt össze tudsz szedni egy félévre valót, ha felvesznek az operatőr képzésre, a többit már diákhitelből is ki tudod köhögni, aztán életed végéig fizetheted vissza. Nyaranta dolgozol, illetve suli után is lehet (gimi mellett is sokan dolgoznak, akár gyárban vagy árufeltöltőként is), és kész.

Ha te ilyen sza.r anyagi helyzetben élő szülőktől elvárod, hogy a semmire se jó szakmai álmaid támogassák évente 1,2 millával, akkor butább vagy, mint ahogy az írásod alapján gondoltalak...

Évente 2-3 filmet forgatnak az országban, meg egy-két csatornánál van rendszeres munka, és kézcsókom. Oda is kapcsolatokon keresztül, protekcióval, kiváló szakmai ajánlásokkal lehet bekerülni, ami neked megint csak nincs.

És nehogy azt hidd, hogy jobban keresnek, mint apád egy gyárban....

TE miért nem mész ki "Németbe"?! Vagy bárhová? Már nyelvtudás nélkül is ki lehet menni kutyatápot csomagolni, meg mosogatni, senki se tart vissza!

2016. máj. 13. 07:59
 23/33 anonim ***** válasza:
58%
Előre is bocs, de a kérdésed, illetve életmódod alapján amit leírtál és ahogyan leírtad nem gondolom, hogy az egyetem neked való lenne. Úgy érzem, hogy a nővéred esetleg jobb képességekkel rendelkezhet. Tényleg ne haragudj ha nem így van (néha csak azért rossz egy fogalmazás mert átjavítja a telefon a szöveget, stb.), de manapság egy érettségit bárki össze tud hozni, az egyetem azért jóval nehezebb. Mindamellett nővéred is egy kamu szakra jár, amivel alig lehet majd munkát kapni, de ez mindegy. Szerintem azzal nem érdemes foglalkozni, hogy apád mit csinált, mert azon nem lehet változtatni, szerintem nincs is jogod számon kérni, illetve hogy most mit csinál az is az ő dolga. Felnőtt vagy a saját életedet kell élned. Ha Miskolcon nincs munka, akkor érdemes első körben feljönnöd Pestre és szobát bérelned, nagyon magasak az albérletárak, szerintem szoba esetén is minimum 40 ezer forintos havi kiadással kell számolnod, de Pesten van munka bőven. Illetve vannak okj-k, amiket este, vagy akár levelezőn tanítanak, tehát pl. kéthetente szombaton kell bejárni, részletfizetés is van, nagyjából havi 10-15 ezret kellene erre költened. Kifejezetten ajánlanám neked a külföldi munkát, jóval több pénzt lehet keresni kint a szakmunkával, bár itthon sem fizet rosszul. Vannak olyan okj-k is, amik rögtön a külföldi munkára készítenek, fel, ezeken a nyelvet is megtanítják, plusz szakmát, te pedig cserébe aláírod, hogy külföldön fogsz dolgozni adott cégnél. A nyelvet mindenképpen meg kell tanulni és nem alapfokon (mert az szinte semmit nem ér), hanem középfokon, ez természetesen plusz kiadást jelent. A helyzeteteket elnézve neked inkább segítened kellene a családodat és nem azt kérned, hogy továbbra is eltartsanak, mivel nincs miből.
2016. máj. 13. 09:39
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire válogatós vagy, akkor ne csodálkozz...

Ugyanolyan vagy mint apád...

ő sem akar főnök lenni, nem akar kimenni külföldre.....

Te meg csak operatőr akarsz lenni semmi más...ja meg gyári munkás, mert másra nem futja...

mi lenne ha először leraknál egy szakmát amivel eltudsz indulni az életben? és majd utána alakítod a dolgokat, hisz látod most csak gyári robotolásra van lehetőséged...

A te életed, a te döntéseid! Ha akarsz dolgozz életed végéig gyárba és álmodozz arról, hogy operatőr legyél...

23F

2016. máj. 13. 12:17
 25/33 A kérdező kommentje:
Utolsó: Írtam hogy ingyenes szakmát akarok letenni, amivel könnyen találhatok munkát, villanyszerelővagy hegesztő. De ez2 év mire kitanulom. És a szüleim elvárják, 19 éevsen is elvárták most is hogy tartsam el magamat, mert ők nem tudnak segíteni. Persze lehet, de én nappalira fogok járni, és ugy nehéz lesz nagyon.
2016. máj. 13. 13:24
 26/33 anonim ***** válasza:
73%

Nappali suli mellett is tudsz dolgozni, ha akarsz...

Vagy keress ösztöndíjas szakmát, pl nálunk a villanyszerelők kaptak pénzt...

Szóval lehet a szüleid megelégednének ezzel az összeggel is mint kereset...ha jól tanulsz akkor többet kapsz...mellette suli után még melózhatsz is akár...

23F

2016. máj. 13. 13:47
 27/33 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem,. Tehát most az mondják menjek vissza nyártól , a gyárba havi 90 ezerért dolgozni, mert semmiben sem tudnak eltartani. Tehát villanyt, meg a vízet, nekem kéne fizetnem. Furcsa meg a nővéremnek nem mondják ezt, ő idősebb nálam 25 éves, tanulhat még, nem száll be de uyganott itthon eszik, itthon lakik. De mindegy. Szóal nehéz ez. Mert anyám már nem tud visszamenni dolgozni, hitel az még 2 év. mire lejár nekünk, aztán egyenesbe jönnek . De megy az idő, később már még később lesz bármit is elkezdeni, tanulni. És iyg "rontsam" el a 20-as évem legelejét. Kapnék én is ösztöndíjat, ha nappalira megyek, és 2év mulva igy meg is lenne a szakmám. CSakhát. hiába mondom. Szakma nélkül az ember nem megy semmire, ha nincs proetkciója.
2016. máj. 13. 14:13
 28/33 anonim ***** válasza:
73%
én besétáltam a munkaügyre mint mindig és kaptam közfogos munkát(igaz min. 1 okj-vel többet keresnél de egy érettségivel is kapsz közfogos melót) a közfoglalkoztatott munkával az a jó, hogy mindent betartanak hisz az állam pénzeli és figyeli őket, plsuz simán bejárhatsz tanulni a munkából ha cserébe hozol róla papírt, szóval lustának sem mondhatnának és tanulhatnál is. Nézz utána az újonnan ingyen elvégezhető okj-nak.
2016. máj. 13. 14:56
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Nincs baj az operatorszakkal. De, hadd mondjak valamit mivel en is ebben a kozegben mozgok. A metropolitan egyetem ugy ahogy van egy nagy kamu "egyetem". Ha komolyan ezzel akarsz foglalkozni akkor a Szinhaz es Filmmuveszeti Egyetemre kellene menned, ahova egy 3 fordulos felveteli utan kerulhetsz be. Vagnod kell a filmtortenetet, a korszakokat es mindezek mellett vinned / forgatnod kell egy sajat kisfilmet. Nagyon lutri az egesz, nem is indul minden evben a szak es ha induk, akkor is nagyon keves embert vesznek fel. Mondhatni kihalasos alapon megy a bekerules ebbe a kozegbe. Nem eltantoritani akarlak de szerintem jobb ha ezzel tisztaban vagy. Ha elmesz felvetelizni olyan emberekkel felvetelizel majd akik kb. 14 eves koruk ota filmeznek, rendeznek, gyakran vakamelyik rokonuk is filmes es meg igy sem biztos hogy felveszik oket. A lexikalis tudas potolhato, de ha nem vagy kreativ akkor buktad az egeszet.

Ahogy latom, te nem vagy most perpill sajnos olyan helyzetben hogy otthon maradj es a felvetelire keszulj. En tavaly felveteliztem es otthon voltam egesz evben hogy tanulhassak DE minden este dolgoztam. Nem sok penzt kerestem es diakhitellel kiegeszitve eppencsak kijottem. Sajna vegul nem vettek fel de nem banom mert most van egy tok jo melom (erettsegim van, ket nyelvvizsgam es ECDL vizsgam). Ilyen kompetenciakkal sikerult egy jol fizeto melot talaljak es nem szakadok bele a munkaba. Nagyon sok interjun voltam de en vagyok olyan helyzetben hogy megszurtem hogy milyen melokra adom be a jelentkezesem. Felsofoku nyelvtudassal nem mentem volna el mosogatonak csak ha muszaj lett volna. Ezzel csak azt akarom mondani hogy merlegelned kell. Sajna nem fog az oledbe pottyanni egy netto 250 kezdofizus allas de ha magabiztos vagy es osszeszoritod a fogad akkor lehet talalni melot.

Az meg hogy edesapadat szapulod nagyon nem szep dolog. Konnyu neked a te helyzetedbol megitelni de nem tudhatod hogy anno miert dontott ugy ahogy.

2016. máj. 13. 17:14
 30/33 anonim ***** válasza:
73%
Egyáltalán nem jogos a felháborodásod. Elég életképtelen vagy a nyafogásod alapján. Miskolcon laksz, oké, attól még felköltözhetnél Pestre albiba, kereshetnél melót és elvégezhetnél egy OKJ-t estin. Mások egyetem mellett dolgoznak (lásd korábbi válaszoló pl), te is el tudnál menni diákmunkázni ha beíratkoznál egy okj-ra.
2016. máj. 13. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!