Szerintetek jogosan vagyok felháborodva?
Igazából teljesen mindegy, hogy jogos-e a felháborodásod, fogd fel úgy, hogy ez van, ezt dobta a gép, ebből kell kihoznod a legjobbat.
Átérzem, az én szüleim azt mondták, háát örökség az nem lesz, de cserébe támogatnak a diplomáig. Aztán első évben bedobták a törölközőt. Ennek az eredménye az, hogy diákhitel és munka mellett tudtam megoldani a sulit, csúszással, néha nyögvenyelősen. De megvan, megcsináltam, az pedig külön jó pont volt, hogy a diplomám mellé helyből volt négy év munkatapasztalatom is.
Nem mondom, könnyebb annak, akinek támogató családja van, de enélkül is meg lehet oldani a dolgokat :)
Én sem egy jómódú családból származom! (Amire kell arra telik talán még egy nagyon kicsivel többre is ,de nem váltogatom havonta az ájfonokat'...)!
Van egy szakmám és majdnem egy érettségim (amit mindenképp szeretnék befejezni ,mert ez így nem állapot)!
Az érettségit azért is szeretném befejezni mert kell majd a továbbtanulásomhoz!
Szóval szeretnék még egy szakmát tenni ,ami úgymond az én választott/álom szakmám amit viszont édesanyám nem hiszem ,hogy egyedül ki tudna csengetni!
Ezt úgy oldom meg ,hogy egy kis időre go külföld! Ott megkeresem a tandíj árát illetve még egy kicsit pluszba (amit fel tudok élni vész esetén).
Aztán ezzel a megkeresett pénzzel hazajövök ,beiratkozom médiasuliba (hangmérnök) és máris kész a dolog!
Egyébként meg létezik nappali tagozatos OKJ-s képzés (pl. villanyszerelő) ,ahol el tudsz menni külső gyakorlatra ,magyarán fizetnek egy bizonyos összeget ösztöndíjként!
Sőt ha jól tudom a villanyszerelő ma is hiányszakmának számít ,így az iskola is fizet a tanulmányi eredményeidért (átlag alapján változik az összeg)!
Ha csak úgy nézzük ezzel meg tudod keresni havi szinten az 50-60e. Ft-ot ,úgy hogy mellette lesz egy szakmád is!
Persze, mindenkinek vannak álmai, de azért tenni is kell ám. Tény, hogy vannak szerencsésebbek, akiknek sokkal több megadatik, de őértük pl. a szüleik küzdöttek kétszer annyit. Te is megadhatsz még mindent a jövőbeni gyerekeidnek, amit te nem kaptál meg, ha most megdolgozol érte.
23 évesen már rég önállónak kéne lenned, hidd el, nagyon sokan kezdik ugyanígy, és mégis képesek előrébb jutni. Túlórákkal a legtöbb gyárban egész jól lehet keresni, Miskolc környékén meg tuti találsz olcsó lakást. A cigányokat meg próbáld elviselni, azok úgyis mindenhol vannak.
130-140ezret simán össze lehet gályázni folyamatos műszakban, és abból már 1 ember bőven tud félretenni. Aztán jöhet valamilyen szakma, jogosítvány, stb.
Azt nem mondom, hogy kezdj el idegen nyelvet tanulni, mert ahogy látom a helyesírásodon, nem az erősséged a magyar sem. De még ezen is változtathatsz. Csak akarni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!