Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan vagyok...

Szerintetek jogosan vagyok felháborodva?

Figyelt kérdés
23 éevs fiú vagyok, 20 évesen érettségiztem le illetve 19 évesen, nincs pénzünk semmi ezt úgy kell érteni hogy panelban lakunk, kajára van arra még van köszönet az istennek, de mondjukágyam sincs, matracon alszok. De ez mindegy sikeresen leérettségiztem, mivel nincs pénzünk nem mehettem mai napig egyetemre, (nővérem igen) , ő másfél évvel idősebb nálam és ráadásul fizetősön tanul. Én nekem, elkelett mennem gyárba dolgozni kemény fizikai munkát porban, napi 12 órát és 590 órabérért. nem gyűjthettem azt a pénzt mindig le kellett adnom, és ott is volt hogy volt olyan amikor nem volt munka és nem kellett bemenni ki s efizették. Tavaly itthon ültem, mert abbahgytam, a munkát, mert már nem bírtam nem vagyok rasszista, a cigányokat elviselni, beszologattak stb, én soha életemben, nem ittam, nem drogoztam, visszafelé forduló vagyok csendes típus. Nincsenek barátaim se semmi. Életem részét a szobámba töltöm egyedül. Nem tudok munkát találni most érettségivel, Apám nem tud adni pénzt hogy legalább egy tanfolyamot eltudjak végezni, Barátnőm nincs soha nem is volt, Nincs ismertségi köreim, mondtam a szüleimnek hadj tanuljak legalább egy szakmát de az 2 év, addig legalább legyek eltartva,. Vagy legalább az elindításban segitsenek. Anyám sme tud dolgozni, mert gerincsérve van és a z ápolónői szakmájával sehova sem vezsik fel. És ráadásul 2 évig svájci frank alapaú hitele vana szüleimnek, azért nincs pénzünk. Apámnak 5 szakmája van !!! 5 !!! Villanyszerelő, elektornikai technikus, műszerész, programozó,. nagyon nagyon jó szakember. buszvezeteő is. És 20 éve ugyanbban a gyárban dolgozik műszerészként ahol én is dolgoztam, ő intézte el, csak én segédmunkásként. De könyörgöm, azóta van hitelünk mióta 10 évesen költöztünk el, amkikor 10 éves voltam 3 szobás pnaelba, mai napig nem fizették vissza a szüleim nem fizették ki. Előtte 1 szobás panelban laktunk amikor 10 éves koromig. De apám főleg ha villanyszerelő remek szakember, nem most amikor fitalabb volt, akkor is megtehette volna azt, hogy legalább kialakít vállakozsát, amiből meglehetett volna élni jobban , gyárban műszerészként 20 év ott dolgozik, gépeket, is tervezett neve is van, és keres nettó 280 ezret amivől 150 ezer forint hitel lejön plussz csekekk nincsenek kifizetve. Vagy legalább régen kimehetett volna Németbe. De nem.. Inkább 20 éve kevés fizuért dolgozi, és kihazsnállják. Vezetőnek is elmhetene. Annak sem akar. Inkább azt mondta nekem: Fiam dolgozzál segédmunkásként, akár cigányoknál, keresd meg magad a pénzt, az iskolára is, és neked még 60 évesen sem lesz szakmád, mert hülye vagy. Közben a nővéremmel meg nem olyan. Nővérem kommunkáión tanul, hiteleket vett fel rá. és most büszke arra hogy pasija eltartja meg hitelből, tette le a jogsiját meg a kocsit.
2016. máj. 12. 21:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Faluban élsz?
2016. máj. 12. 22:13
 12/33 A kérdező kommentje:
Hátha Pesten élnék, biztos találnék munkát . Miskolcon lakom.
2016. máj. 12. 22:33
 13/33 A kérdező kommentje:
Aki irta hogy 16 évesen dolgoznak. Igen tudom, én is dolgoztam 16 évesen , Obiban emlékszem iskolába után, pakoláztam. és mellette sikeresen levizsgáztam nappalin. Itt nem erről van szó. hanem hogy nem igen találok már munkát. amiből fen tudom magam tartani, amig iskolba leszek vagy szakmát tanulok. Pláne ha el is költözök otthonról..
2016. máj. 12. 22:37
 14/33 anonim ***** válasza:
72%
Vegyél fel diákhitelt. Nekem is van, kellett, másképp nem tudtam volna megoldani. Tudom, hogy sokan mondják, minek ez, minek rögtön adóssággal kezdeni az életet. Szerintem meg ha értelmes dolgot tanulsz, akkor jó befektetés.
2016. máj. 12. 22:47
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Igazából teljesen mindegy, hogy jogos-e a felháborodásod, fogd fel úgy, hogy ez van, ezt dobta a gép, ebből kell kihoznod a legjobbat.

Átérzem, az én szüleim azt mondták, háát örökség az nem lesz, de cserébe támogatnak a diplomáig. Aztán első évben bedobták a törölközőt. Ennek az eredménye az, hogy diákhitel és munka mellett tudtam megoldani a sulit, csúszással, néha nyögvenyelősen. De megvan, megcsináltam, az pedig külön jó pont volt, hogy a diplomám mellé helyből volt négy év munkatapasztalatom is.

Nem mondom, könnyebb annak, akinek támogató családja van, de enélkül is meg lehet oldani a dolgokat :)

2016. máj. 12. 22:52
 16/33 A kérdező kommentje:
Diákhitelt egyetemen adnak, ügye. de ha egyetemre megyek. akkor engem az aa szak érdekel, amit irtanm. Amnugy más nem. Közoktatásban sajnos nem adnak hitelt, illetve azoknak sem, akik nem közoktatásban vannak, de dolgoznak, de bizonyos százalék tehát bértől fizetéstől függ hogy mennyit adnak. De én nem veszek fel hitelt, . lehet megéri de nem kockáztatom. Inkább tanulok hegesztőnek aztán kimgyek külföldre. Legalábbis majd ezt szüleimmel megprobálom megbeszélni.
2016. máj. 12. 22:52
 17/33 anonim ***** válasza:
69%

Én sem egy jómódú családból származom! (Amire kell arra telik talán még egy nagyon kicsivel többre is ,de nem váltogatom havonta az ájfonokat'...)!

Van egy szakmám és majdnem egy érettségim (amit mindenképp szeretnék befejezni ,mert ez így nem állapot)!

Az érettségit azért is szeretném befejezni mert kell majd a továbbtanulásomhoz!

Szóval szeretnék még egy szakmát tenni ,ami úgymond az én választott/álom szakmám amit viszont édesanyám nem hiszem ,hogy egyedül ki tudna csengetni!

Ezt úgy oldom meg ,hogy egy kis időre go külföld! Ott megkeresem a tandíj árát illetve még egy kicsit pluszba (amit fel tudok élni vész esetén).

Aztán ezzel a megkeresett pénzzel hazajövök ,beiratkozom médiasuliba (hangmérnök) és máris kész a dolog!

Egyébként meg létezik nappali tagozatos OKJ-s képzés (pl. villanyszerelő) ,ahol el tudsz menni külső gyakorlatra ,magyarán fizetnek egy bizonyos összeget ösztöndíjként!

Sőt ha jól tudom a villanyszerelő ma is hiányszakmának számít ,így az iskola is fizet a tanulmányi eredményeidért (átlag alapján változik az összeg)!

Ha csak úgy nézzük ezzel meg tudod keresni havi szinten az 50-60e. Ft-ot ,úgy hogy mellette lesz egy szakmád is!

2016. máj. 12. 23:38
 18/33 anonim válasza:
100%
most kéne megemberelned magad. tessék elmenni legalább 1 szakmát tanulni,vagy egyetemen egy elérhető szakot keresni számodra.majd később ha lesz lehetőséged és elég pénzed akkor mehetsz operatőrnek, de ha így állsz,hozzá az életbe nem lesz se pénzed se munkád.az meg,hogy iskola mellett nem tudsz dolgozni.. 2.éves gépészmérnök hallgató vagyok SZTE-n diákmunkán vagyok Szegeden.Ne mond nekem az,hogy Miskolcon nincs egyetlen egy darab iskolaszövetkezet.Na meg igen a diákhitel..nem lesz jó buli visszafizetni jó tudom,csak éppen azt is tudom,hogy nem várhatom,hogy anyukám tartson még el engem is a két kistesómon kivül. Ha akarsz tudsz változtatni a dolgokon.
2016. máj. 13. 00:03
 19/33 anonim ***** válasza:
91%

Persze, mindenkinek vannak álmai, de azért tenni is kell ám. Tény, hogy vannak szerencsésebbek, akiknek sokkal több megadatik, de őértük pl. a szüleik küzdöttek kétszer annyit. Te is megadhatsz még mindent a jövőbeni gyerekeidnek, amit te nem kaptál meg, ha most megdolgozol érte.

23 évesen már rég önállónak kéne lenned, hidd el, nagyon sokan kezdik ugyanígy, és mégis képesek előrébb jutni. Túlórákkal a legtöbb gyárban egész jól lehet keresni, Miskolc környékén meg tuti találsz olcsó lakást. A cigányokat meg próbáld elviselni, azok úgyis mindenhol vannak.

130-140ezret simán össze lehet gályázni folyamatos műszakban, és abból már 1 ember bőven tud félretenni. Aztán jöhet valamilyen szakma, jogosítvány, stb.

Azt nem mondom, hogy kezdj el idegen nyelvet tanulni, mert ahogy látom a helyesírásodon, nem az erősséged a magyar sem. De még ezen is változtathatsz. Csak akarni kell.

2016. máj. 13. 01:21
 20/33 anonim ***** válasza:
94%
Már nem azok az idők vannak, mikor a hegesztő/festő/asztalos, stb. gondolt egyet, kiment külföldre, felvették egy gyárba, kapott lakást, meg jó kis fizetést, oszt boldogság van. Egyre több a tanulatlan, képzetlen, angolul/németül nem beszélő magyar, aki kimegy ilyen tömegszakmával, vagy épp szakma nélkül, pénz meg minden nélkül, és várja a jószerencsét. És egyre kevésbé hajlandóak kinn arra, hogy az ilyeneket felvegyék. Még ha van is jogosítványod, saját autód, hegesztő szakmád, sőt esetleg még beszélsz is németül, akkor is te leszel ott az üzemekben a legutolsó csicska szemét, akit mindenki ugráltathat, és a németektől elkezdve a románokig mindenki neked fog beszólogatni. Ha meg plusz munka van, te fogsz benn maradni. A pénzedből meg nem fogsz tudni kinn sokat megspórolni. Na ez a nagy külföldi álom, amibe sokan ringatják magukat tanulás helyett.
2016. máj. 13. 01:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!