Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit éreznétek, ha egy egyébkén...

Mit éreznétek, ha egy egyébként rendes, család centrikus férj rendszeresen elfelejtené a születésnapod, a névnapod, és az anyák napját is?

Figyelt kérdés
Minden évben. Kezeltem már humorral, szeretetteljes megértéssel, haraggal, sértődöttséggel, mindenhogy, a vége ugyanaz, nincs névnapom, szülinapom, semmi. Most az anyák napján sem lettem felköszöntve, a gyerek még kisebb annál, hogy erre ő tudna gondolni.Pedig az egész hétvégén felszínen volt a dolog, anyukámnak együtt vettünk virágot, és a gyerek is egyfolytában emlegeti. Nagyon szomorú vagyok.
2016. máj. 1. 18:18
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
Az elején nem így volt, nagyon nem... tehát nem ennek tudatában köteleztem el magam, valamint nem egy nem teljesült "elvárás" miatti hiszti, hanem egy szerető, sőt rajongó, fogak kiesésén is meghatódó ANYA várakozása, koppanása, majd szomorúsága.
2016. máj. 1. 22:08
 42/51 anonim ***** válasza:
20%

ma én is kiborultam :) tegnap vettem a virágokat, kérdeztem tőle, hogy magamnak vegyek-e? olyan durva hangon oltott le, hogy ne nézzem már őt bunkónak... azt hittem nem felejti el. délelőtt ő ment a gyerekkel, együtt voltunk kora délután, után én mentem el a gyerkőccel. 7kor értünk haza, kérdeztem, hogy terveze-e még valamit mára, mondta hogy nem. akkor mondtam neki, hogy a tegnapi után nekem rosszul esik, hogy én kimaradtam, de mindegy.

erre elrohant, egy drága csokor virággal jött haza, amit a gyerek kezébe nyomott, hogy "add oda anyádnak"!

na és itt tört el a mécses :)

nem vagyok az anyja, ne vegyen nekem egy csokor virágot, pláne ne drágán. viszont szültem neki egy gyereket, úton a második, annyit tegyen már meg, hogy leviszi a kertbe a gyereket szedni egy szál virágot vagy épp a virágüzletbe és kifizeti neki amit kiválaszt, hogy átadja ezt a szokást.

de nem érti.

szóval átérzem a bánatod :( amikor mondtad, hogy miért vagy ma rosszkedvű, nem próbálta helyrehozni? vagy egyáltalán feltűnt neki? :(

2016. máj. 2. 00:05
 43/51 anonim ***** válasza:
89%
Ha tudom, hogy egy számomra fontos embernek (legyen az pár, szülő, barát ) valami fontos és feledékeny vagyok akkor beírom a telóba, emlékeztetőt hagyok. Ha nekem nem fontos, attól másnak lehet az. Nem vagy fontos neki. Sajnálom, de feltettél egy kérdést, nem bántani akarlak, de én ezt gondolom. Remélem tévedek.
2016. máj. 2. 00:30
 44/51 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Szój máskor direkt neki ,ha ilyen feledékeny ,pl szeretnél egy csokor virágot anyáknapjára .én férjem is ilyen feledékeny ,szülinapomat nem felejtete,el ara készült magátol.névnapomat elfelejtete,ere én most mult hét közepén közöltem vele hogy anyáknapjára szeretnék egy csokor virágot,és csokit .és lás csodát nem felejtete el .virágcsokort .én is volt hogy megsértötem ilyenen ,de inkább szolok neki direktbe mostanság .amugy én is elfelejtetem egy fontos dátumot munka miatt ,anyukám szülinapját de kárpotoltam kicsit késöbb .

2016. máj. 2. 05:21
 45/51 anonim ***** válasza:
74%
Nézd, megértelek, lehet valaki akármennyire feledékeny, abban a korban, amikor már milliót technikai kütyü van, ami idejében emlékeztetné, ha már olyan ősi módszerek, mint a papír naptárba felírt események nem elég menők, igenis bunkóság. Ha tudja magáról, hogy feledékeny, akkor tegyen ellene. Majd a gyerekért is elfelejt oviba menni? Ráadásul, ha készülsz az ünnepekre, beszédtéma, hogyan lehet az ilyesmit elfelejteni? Szándákosan sz..ik rá magasról, úgy igen, el lehet felejteni...Bocs, de aki ennyire érdektelen olyan dolgokban, amiről tudja, hogy a másiknak - na meg még milliónyi embernek a földön - fontos, azt nem értem, hogy lehet jó férjnek titulálni.
2016. máj. 2. 06:00
 46/51 anonim ***** válasza:
Nálunk hasonlóképpen van. Nagyon fájt sokáig. Képtelen megegyezni az ünnepeket. A gyerekeinek sem tudja kapásból a születésük/névnapjuk dátumát... gyerekkorukban nem nagyon ünnepelték, pedig nem voltak anyagi gondjaik (tudom, hogy nem ettől függ) Nem volt meg a minta. Rendes tortát tőlem kapott 27 évesen. Én egy héttel az ünnep előtt felhívom a figyelmét a közeledő jeles alkalomra.
2016. máj. 2. 14:11
 47/51 anonim ***** válasza:
88%

Azért egy jó férj törődik azzal, hogy a felesége jól érezze magát a bőrében. Ha neki fontos e napok számon tartása (és a nők 99%-ának fontos), akkor a férjnek ki kell találnia egy stratégiát arra, hogy ezeket ne felejtse el. Ebben kérheti a felesége segítségét, de mindenképp fontosnak kell éreznie - nem a név- és születésnapot stb., hanem azt -, hogy a feleségének a kedvére tegyen, ill. őt ne bántsa meg feledékenységével.

Sajnos nekem ebből az jön le, hogy a férjet egyszerűen nem érdekli, hogy a feleségének örömet szerezzen. Mert akit érdekel, az figyel a másikra. Ha többször is elfelejtette a jeles napokat, akkor utólag bántja ez, és próbál valamit kitalálni, hogy többé ez ne forduljon elő.

De akit nem érdekel, hogy a feleségének örömet szerezzen (ill. nem bántsa meg), az úgy reagálja le, hogy "Ja, tényleg, ne haragudj!" és félóra múlva már nincs is az eszében, hogy a feleségének egész napját elrontotta ezzel. És legközelebb ugyanígy el fogja felejteni.

Valahol a felnőttségnek is mutatója, hogy tudunk viselkedni. Hogy tudjuk, illetlenség ilyenekről elfeledkezni és ezért számon tartjuk. Ez olyan, mint hogy ismerjük a magázódás-tegeződés vagy a köszönés szabályait; tudjuk, hogyan kell udvariasan megszólítani valakit hivatalos helyen stb.

2016. máj. 2. 14:38
 48/51 anonim ***** válasza:
54%
Őszintén? Semmit. Sajnos nekem is borzalmas a memóriám, meg úgy nem is nagyon foglalkozom ezekkel, például, hogy névnap, pedig én vagyok a nő. Én minden évben előre beírom a naptáramba, és akkor nincs elfelejtve, mert amúgy nem nagyon jutna eszembe.
2016. máj. 2. 19:29
 49/51 anonim ***** válasza:
79%

48-ra:

Hát ez az!

Kitaláltál egy szisztémát, hogy feledékenységed ellenére mégse bántsd meg szeretteidet! Ezt ugyanígy elvárhatná a kérdező is a férjétől!

2016. máj. 2. 21:53
 50/51 anonim ***** válasza:
100%
Beszéd meg vele névnap, vagy szülinap előtt egy héttel, hogy mivel lepjen meg, vagy mit vegyen, utána is kérdezz rá, hogy áll a szervezéssel, és előtte való nap is mondd el neki, hogy másnap mikor köszöntsön fel. Persze így nem lesz meglepetés, sem spontán, de legalább nem felejt el.
2016. máj. 3. 15:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!