Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit éreznétek, ha egy egyébkén...

Mit éreznétek, ha egy egyébként rendes, család centrikus férj rendszeresen elfelejtené a születésnapod, a névnapod, és az anyák napját is?

Figyelt kérdés
Minden évben. Kezeltem már humorral, szeretetteljes megértéssel, haraggal, sértődöttséggel, mindenhogy, a vége ugyanaz, nincs névnapom, szülinapom, semmi. Most az anyák napján sem lettem felköszöntve, a gyerek még kisebb annál, hogy erre ő tudna gondolni.Pedig az egész hétvégén felszínen volt a dolog, anyukámnak együtt vettünk virágot, és a gyerek is egyfolytában emlegeti. Nagyon szomorú vagyok.
2016. máj. 1. 18:18
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
51%

Anyák napján miért köszöntött volna fel?

Az anyja vagy?

2016. máj. 1. 19:36
 22/51 anonim ***** válasza:
48%
Én is hasonlóképpen vagyok a dátumokkal, volt, hogy gondolkoznom kellett, tulképp hányadik szülinapom van (nő vagyok egyébként.:-)) PIN-kódokat viszonylag gyorsan megjegyzek, de azért azok is el vannak mentve különböző fedőneveken (már csak az a veszély, hogy a fedőnevet felejtem el.) Nekem is a naptár segít, többszörös emlékeztetővel (3 nappal előtte, és aznap reggel 8-kor.) Ha magam nem találom ki a megoldást, abszolút nem sértődnék meg, ha valamelyik érintett irkálta volna be a telefonomba, ismerem ezt a gyengeségemet és hálás vagyok a segítségért. Ez nem szándékos, és semmi köze a szeretethez, van, aki egyszerűen képtelen az időben tájékozódni (fogadni mernék, hogy a férjednek gőze nincs, melyik évben érettségizett, vagy milyen fontos események történtek 5 évvel ezelőtt.) Fogadd el ilyennek, írd be (többször) a telefonja naptárába a dolgokat és kész.
2016. máj. 1. 19:39
 23/51 anonim ***** válasza:
57%

Ez már trehányság, nemtörődömség, semmibe vesz..de nem baj, jó férj, az a lényeg ...

Szerintem meg nem hülyegyerek, hogy ne értene a szóbol ha már többször elmondtad nek. Egyszerüen semmibe vesz. Ennyi. Tuti hogy a barátnője szülinapját kapásból tudja :)))

2016. máj. 1. 19:42
 24/51 anonim ***** válasza:
72%
lehet mentegetni az ilyen linkeket, hogy " ugy sem fontosak a szulinapok / nevnapok / karacsonyok / stb" meg hogy " nem szamit felkoszont e"....de ezek gyenge kibuvok. igenis szamit, hogy a ferjed / partnered odafigyeljen rad, foleg ha tudja, hogy neked ez fontos. gondolom nem toronyorat kersz lanccal.
2016. máj. 1. 19:48
 25/51 anonim ***** válasza:
36%
Sajnos én is ilyen vagyok mint a férjed.. Soha senkinek nem tudom mikor mije van, a saját szülinapomról is előre szólnak.. Én csak annyit tudok erre mondani mentségnek, hogy annyira monoton, sz ar az élet itt Mo-on, hogy az ilyen gesztusok nálam teljes mértékben a háttérbe szorulnak, és csak a lényegesebb dolgokra tudok figyelni, koncentrálni. Sikerült a mai napot is el felejtenem, bár lehet csak azért, mert ma is dolgoznom kell...
2016. máj. 1. 19:49
 26/51 anonim ***** válasza:
67%
elfelejtenem* bocs telefon.
2016. máj. 1. 19:51
 27/51 anonim ***** válasza:
58%

De ha valamiben gyenge vagy, akkor nem dicsekedni kell vele egész életedben, hanem napi 3 percet rászánni a memorizálásra; gyúrni rá.

Pl. ha valaki tanár, akkor ne dicsekedjen avval 4 évtizeden át, hogy nem tudja megjegyezni a neveket, hanem amikor kap egy új osztályt, addig memorizálja magában otthon a neveket, amíg meg nem tanulja.

Ez így, ahogy a Kérdező leírta a férje viselkedését, direktbeni érzelmi bántalmazásnak tűnik.

2016. máj. 1. 20:03
 28/51 anonim ***** válasza:
35%
27# Én pl. nem dicsekedek vele..., csak nincs időm ilyen dolgokra, mikor van másik 100 amit meg kell oldanom.
2016. máj. 1. 20:12
 29/51 anonim ***** válasza:
12%

Tipikusan az a nő vagy, akinek semmi nem jó az égvilágon.

Ha meglep az a baj, mert nem szereted a romantikát és egy férfi ne legyen nyálas, ha nem lep meg az a baj, mert hiányoznak a formalitások és nem törődik veled.

Én ezek után csak szerencsétlen férjedet tudom sajnálni, aki ezek után is elvisel és példamutatóan megállja a helyét.

2016. máj. 1. 20:13
 30/51 anonim ***** válasza:
32%
Ki a fene dicsekszik ezzel? Rengetegen vannak így dátumokkal, akik egyébként könnyen tanulnak, más téren semmi gond a memóriájukkal. Van hozzá mankó, én használom és ez senkit nem bánt, a kérdező meg azt szeretné, hogy a férje mankó nélkül oldja meg a gondot, ami irreális elvárás. Az érzelmi bántalmazástól ez igen távol áll, ne dobálózz olyan dolgokkal, amiről gőzöd sincs.
2016. máj. 1. 20:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!