Mit éreznétek, ha egy egyébként rendes, család centrikus férj rendszeresen elfelejtené a születésnapod, a névnapod, és az anyák napját is?
Nem feltétlen direkt dolog, lehet hogy csak rossz szervezési készsége van.
De értem mire gondolsz. Gyanakodom hogy érhette valami rossz élmény gyerekként. Talán egy elutasított ajándék?
Írd bele a telefonjába az összes számodra fontos dátumot! Csörögjön, csipogjon előtte egy héttel/pár nappal. Szerintem tényleg csak feledékeny...
(Egyszer velem is előfordult, hogy egy névnapot egy héttel későbbre időzítettem és amikor a párom említette, hogy amúgy ma van... hát zokogtam, hogy nemár, tényleg, miért?! benéztem :D )
Részvétem, én a saját névnapomat is elfelejtem, a rokonság remekül viseli, hogy soha, senkit nem köszöntök fel semmilyen alkalomból, sőt karácsonyi ajándékot sem adok senkinek. Úgyhogy ebből nálunk nincs semmi, sőt természetes.
Ha amúgy szeret a férjed, akkor nem látok problémát, de természetesen a te érzéseid azok a te érzéseid, azokat nem lehet még észérvekkel sem legyőzni csak úgy.
Az én párom extrém feledékeny is és NEM használ jegyzetfüzetet meg ilyeneket, főleg mert felesleges lenne, nyilván elfelejtené megnézni. Így nála a dolgok elfelejtése még természetesebb, ez jelent is némi problémát itt-ott (főleg mivel az én fejem határidőnapló, a fontos határidőket nem tudom elfelejteni. a születésnapok viszont nincsenek benne s nem is tudnak érdekelni. ha valakinek fontos lenne a rokonságból, akkor lehet, hogy megpróbálnám megjegyezni legalább azt, holgy néha nézzek rá a naptárral, de attól még elfelejteném ezt), de mit lehet tenni? Tudomásul veszem mindkettőnk fix adottságait. Azt tudom, hogy szeretetlenség, nemtörődömség nincs benne, csak nekünk a dátumok kicsit sem fontosak s nem is tudjuk megjegyezni őket. Ez ilyen.
Én se szóltam még a páromnak a mai szülinapja miatt. Na majd mindjárt :)
Szóval... Van, aki ilyen a dátumokkal. Az emberek fontosak neki, a dátumaik nem. Ha azoknbak igen, megpróbálhat változtatni, de a memória és a dátumokhoz való hozzáállás sokat számít. Persze ma már nyilván vannak appok, amik segítenek, sokan szociális hálókon is vannak, de ezek sem jelentenek opciót mindenki számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!