Mit éreznétek, ha egy egyébként rendes, család centrikus férj rendszeresen elfelejtené a születésnapod, a névnapod, és az anyák napját is?
28: De ez a defekted nem ment fel az alól, hogy alap dolgokat te is betarts. Csak annyit jelent, hogy tőled nagyobb teljesítményt, nagyobb erőfeszítést követel ez a téma, mint mástól, és akik tudják ezt, jobban is fogják értékelni a belefeccölt energiával arányosan.
Attól, hogy valaki diszlexiás, még meg kell tanulnia olvasni, mert nem lesz menő analfabétán.
*fordítva.
Ha valaki nekem évtizedek óta folyamatosan nyomatékosítja, hogy neki szüksége volna arra, hogy én megemlékezzem a szüli- és névnapjáról....
Én azt nem értem, hogy miért nem állítotok be emlékeztetőt rá... Nem a férjed küzd egyedül a dátumokkal, hanem rajta kívül még sokan. Kb egy telós app kell és akkor készülékcsere esetén is megmaradnak az emlékeztetők (androidon legalábbis nekem megmaradt minden)
Itt nem az a hiba, hogy elfelejti, mert gyanítom nem direkt csinálja, hanem az, hogy 5 perc alatt be tudná pötyögni ezt a következő pár évre, mégsem teszi. Egy emlékeztető előtte 3 nappal, hogy na aznap szembesüljön vele elsőre és mondjuk még egy aznap, hogy tuti ne felejtse el...
Mint említettem, nő vagyok, ráadásul egyedülálló anya, ezért használom az emlékeztetőt. A pasik alapból nem tulajdonítanak a dátumoknak akkora jelentőséget, mint mi, legalábbis a nagy részük.:-) A dyslexiásnak valamilyen szinten meg kell tanulnia olvasni, de nincs felé akkora elvárás, mint egy tanulási nehézség nélküli ember felé, több időt kap érettségin, súlyos esetben felmentik magyarból, a diszkalkuliást meg matekból, ha már itt tartunk.
Elhiszem, hogy bánt, kérdező, de akkor írd be te a telefonjába, tekintsd úgy, hogy ez egy memóriaprobléma, és nem szándékos érzelmi bántalmazás, még ha ezt is próbálják sugallni egyesek. Vagy mondd el újra neki, hogy ez fáj, és most, itt találjon megoldást, amit azonnal alkalmaz is, aztán segíts neki az összes fontos dátumot beírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!