Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit éreznétek, ha egy egyébkén...

Mit éreznétek, ha egy egyébként rendes, család centrikus férj rendszeresen elfelejtené a születésnapod, a névnapod, és az anyák napját is?

Figyelt kérdés
Minden évben. Kezeltem már humorral, szeretetteljes megértéssel, haraggal, sértődöttséggel, mindenhogy, a vége ugyanaz, nincs névnapom, szülinapom, semmi. Most az anyák napján sem lettem felköszöntve, a gyerek még kisebb annál, hogy erre ő tudna gondolni.Pedig az egész hétvégén felszínen volt a dolog, anyukámnak együtt vettünk virágot, és a gyerek is egyfolytában emlegeti. Nagyon szomorú vagyok.
2016. máj. 1. 18:18
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
66%

28: De ez a defekted nem ment fel az alól, hogy alap dolgokat te is betarts. Csak annyit jelent, hogy tőled nagyobb teljesítményt, nagyobb erőfeszítést követel ez a téma, mint mástól, és akik tudják ezt, jobban is fogják értékelni a belefeccölt energiával arányosan.

Attól, hogy valaki diszlexiás, még meg kell tanulnia olvasni, mert nem lesz menő analfabétán.

2016. máj. 1. 20:16
 32/51 anonim ***** válasza:
90%
30: De, ez az. Ha valaki nekem évtizedek óta folyamatosan nyomatékosítja, hogy nekem szükségem volna arra, hogy ő megemlékezzen a szüli- és névnapomról, és én nem gyúrok memóriára, és nem veszek egy naptárt, amibe beleírom a dátumokat, nem veszek fel egy asszisztenst, akit megbízok azzal, hogy figyelmeztessen évente 2x, nem programozom be a laptopomba, hogy küldjön nekem emlékeztető SMS-t, és semmilyen más pofonegyszerű megoldást sem találok erre a pitiáner problémára, és évről évre újra és újra előadom, hogy jaj, de hát nekem nem jut eszembe az ilyen, az bizony azért van, mert látni szeretem a párom arcán a csalódottságot. Egészséges ember kivan attól, ha ilyen csalódottságot okoz,és kézzel-lábbal igyekszik megelőzni ezt.
2016. máj. 1. 20:22
 33/51 anonim ***** válasza:
39%

*fordítva.

Ha valaki nekem évtizedek óta folyamatosan nyomatékosítja, hogy neki szüksége volna arra, hogy én megemlékezzem a szüli- és névnapjáról....

2016. máj. 1. 20:24
 34/51 A kérdező kommentje:
Huh... itt aztán volt minden... Köszönöm, a többnyire értékes gondolatokat, tulajdonképpen segített is egy kicsit túllépnem ezen a dolgon. A kisebb százalékú buta, bántásnak szánt hozzászóláson még mulattam is kicsit, ki kell ábrándítanom őket, nem, nem idegesítettek fel. Egyébként épp azt írtam, hogy nincsenek nagy elvárásaim, hisz a túlzott romantikát nem szeretem, tehát egy minimális gesztus tökéletes, és ebből leszűrni ezt a zagyvaságot kedves 29. hozzászóló...
2016. máj. 1. 20:27
 35/51 A kérdező kommentje:
Azért lehet jobbról, és balról érvelni, a 32. válasz mélyen elgondolkodtató... Na nekem valahol ez a problémám. És pont ugyanezt már neki is elmondtam, de hiába. Egyébként azért nem direkt van ez valójában, csak nem érdekli annyira, hogy ezzel próbálkozzon, de azért nem szándékos. Remélem...
2016. máj. 1. 20:32
 36/51 anonim ***** válasza:
93%

Én azt nem értem, hogy miért nem állítotok be emlékeztetőt rá... Nem a férjed küzd egyedül a dátumokkal, hanem rajta kívül még sokan. Kb egy telós app kell és akkor készülékcsere esetén is megmaradnak az emlékeztetők (androidon legalábbis nekem megmaradt minden)

Itt nem az a hiba, hogy elfelejti, mert gyanítom nem direkt csinálja, hanem az, hogy 5 perc alatt be tudná pötyögni ezt a következő pár évre, mégsem teszi. Egy emlékeztető előtte 3 nappal, hogy na aznap szembesüljön vele elsőre és mondjuk még egy aznap, hogy tuti ne felejtse el...

2016. máj. 1. 20:34
 37/51 A kérdező kommentje:
Ennyi...
2016. máj. 1. 20:39
 38/51 anonim ***** válasza:
34%

Mint említettem, nő vagyok, ráadásul egyedülálló anya, ezért használom az emlékeztetőt. A pasik alapból nem tulajdonítanak a dátumoknak akkora jelentőséget, mint mi, legalábbis a nagy részük.:-) A dyslexiásnak valamilyen szinten meg kell tanulnia olvasni, de nincs felé akkora elvárás, mint egy tanulási nehézség nélküli ember felé, több időt kap érettségin, súlyos esetben felmentik magyarból, a diszkalkuliást meg matekból, ha már itt tartunk.

Elhiszem, hogy bánt, kérdező, de akkor írd be te a telefonjába, tekintsd úgy, hogy ez egy memóriaprobléma, és nem szándékos érzelmi bántalmazás, még ha ezt is próbálják sugallni egyesek. Vagy mondd el újra neki, hogy ez fáj, és most, itt találjon megoldást, amit azonnal alkalmaz is, aztán segíts neki az összes fontos dátumot beírni.

2016. máj. 1. 20:45
 39/51 A kérdező kommentje:
Ez nem memóriaprobléma. A mai nap, sőt a tegnapi is az anyák napjáról szólt, sok-sok apropó kapcsán. Az nem elég emlékeztető, hogy köszöntjük az én anyámat, az övét, a vesszük a virágot, a csokit, együtt odaadjuk, csak én maradok ki. Mert ELFELEJTETTE? Na, ne... És nem fogok irkálni a telefonjába, felnőtt ember.
2016. máj. 1. 21:17
 40/51 anonim ***** válasza:
53%
Nézd, nehéz kérdés. Én nem bírnám elviselni ezt senkitől, de te úgy döntöttél, hogy menni fog. Hozzámentél és gyereket szültél neki. Úgy döntöttél, hogy elfogadod őt így egy életre, most pedig mégsem megy. Igen, igazad van, hogy emlékeznie kéne, érdekelnie kéne, be kéne állítani az emlékeztetőt, de minden embernek vannak hibái és jó esetben pedig olyan társat választunk, akinek el tudjuk fogadni a hiányosságait. Ha meg tudunk egyezni abban, hogy elfogadod őt így, akkor tovább tudunk lépni a megoldásra. Lehet az, hogy nem tartotok egyikőtöknek sem szülinapot/névnapot, hátha akkor nem fáj majd ennyire. Lehet az is, hogy lenyeled a békát és együtt beállítjátok azt a fránya emlékeztetőt. Lehet az is, hogy elengeded a témát és marad így, vagy évente 2-3 hisztit levágsz valami olyanon, amit nem tudsz megváltoztatni, mert nem engedsz az elvárásaidból annak ellenére, hogy nem fognak teljesülni és annak ellenére, hogy ennek tudatában kötelezted magad el neki.
2016. máj. 1. 22:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!