Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányom egyszerűen kifordult...

A lányom egyszerűen kifordult önmagából, nem tudom mit tehetnék vele?!

Figyelt kérdés

16 éves, van neki barátja már 1 éve körübelül, eddig minden rendben volt. A srácnak új baráti köre lett, a lányom mondta is, hogy nem szereti a fiú barátait, mert füveznek, isznak, minden hétvégén más csajokat fektetnek le. Mondtam a lányomnak, hogy engem nem zavar, hogy a barátai a fiújának milyenek, őt viszont féltem, nehogy ilyen legyen. Ő megmondta a fiúnak, hogy ha nem változtat, vagy esetleg ő is belekerül az ilyen dolgokba elhagyja. A lányom ezután lett teljesen más. Hétvégente sosincs itthon, már nem mondja el, hogy hova megy vagy kivel, eddig mindent megbeszéltünk, most semmit nem mond el nekem, pedig eddig inkább barátnői viszonyban voltunk. Rákérdeztem, hogy a fiú barátai az oka? Ő azt mondta, hogy "Nem, de haggyál már a hülye kérdéseiddel".

Multkór nem engedtem el hétvégén, mert nem mondta el hova megy, aztán mentem be a szobájába 10 órakor, hogy ha akar éjfélig kimehet, arra meg nem volt már a szobájába - kiszökött. Bezárni nem tudom és nem is szeretném, mert az nem megoldás semmire, a barátjától sem tiltom el, mert avval csak engem utálna meg. Szerintetek mit tudnék vele csinálni? Nagyon aggódom érte, de nem szeretnék rossz anya lenni.

2010. ápr. 7. 16:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó! Ez egy normálisan viselkedő gyereknél kivitelezhető, mint amilyen te is vagy, de egy olyannál, akinek a társasága drogozik és szökdös otthonról azt nem lehet szabadjára engedni, mert tényleg drogfüggőség és egyéb ocsmány következményei lehetnek a dolognak.
2010. ápr. 7. 16:42
 12/24 anonim ***** válasza:
54%
16:41-es vagyok, és az "utolsók" alatt a 16:34-es válaszadókat értettem.
2010. ápr. 7. 16:43
 13/24 anonim ***** válasza:
52%
Ez az eredménye, ha keverik a szerepeket. A szülő miért akar barátnő lenni, ezt sohasem értettem? Nincsenek barátaid, vagy mi bajod van? Az anyja vagy, neked kell irányítanod és szabályokhoz szoktatni. Ha ezt kiskorától, következetesen megtetted volna, most nem lenne ez. Azért ilyen, azért szarja le a véleményed, és azért mer a száján olyat kiejteni a SAJÁT ANYJÁNAK, hogy ne beszéljen hülyeségeket, mert tudja, hogy megteheti következmények nélkül. Talán egy kis tiszteletre kellett volna szoktatni még a kamaszkor előtt. Azt hiszed, attól leszel jó anya, ha mindent ráhagysz? A fiú szüleivel kéne beszélni, lehet, hogy azt se tudják, mi van a fiukkal. Bár lehet, hogy nem is érdekli őket. Azért kallódnak a mai fiatalok, mert nincs előttük se elvárás, se kitűzött cél, se korlát, se szabály. Csoda, hogy drogozni kezdenek?
2010. ápr. 7. 16:48
 14/24 anonim ***** válasza:
57%
En meg egy pont olyan tinedzser voltam, akit nagyon erosen fogtak.Egy darabig turtem, aztan elegem lett belole, hogy minden bulibol nekem kell hazamenni eloszor, hogy allandoan konyorogni kell, h elmehessek vhova, es elkezdtem nagyon durvan lazadni, olyan szinten, hogy a vegen anyam mar semmit nem tudott velem csinalni.Teljes mertekben azt csinaltam, amit akartam, nem erdekelt, hogy mit mond.Persze ma mar tudom, hogy neki volt igaza, mert persze en is rossz tarsasagba kerultem, aminek aztan meg is ittam a levet.De szerintem a tiltas semmire nem jo.Szerintem is beszelned kene vele, jo otlet, hogy csinaljatok kozos programokat, ahol tudtok beszelni.
2010. ápr. 7. 16:55
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

én 16 éves pasi vagyok, van egy barátnőm.

Cigizek, eljárok bulizni (szóval iszok) sőt még ahhoz is közel állok, h kipróbáljam a füvet... De az az 1biztos, h én nem rángatnám bele a barátnőmet semmilyen rosszba mert van valami kötelesség érzetem, fatheromnak sem mondok el mindig mindent, álltalában mikor elenged bulizni akkor mondja, h ne igyak, de ez érthető.-Mondjuk én azért iszok, csak mértékkel- De mondjuk én nem vagyok az a gázosabb alak.

Úgy gondolom, h a lányodnak ki kell próbálnia elöbb utóbb mindent! Szerintem mikor te (vagyis akarom mondani maga)fiatal volt ugyanúgy eljárt pasizni, bulizni, esetleg cigizni. Arra az egyre számítson azért, hogy közel van az a pillanat amikor kiütve fog majd hazamenni -Jobban mondva hazaviszik-!

Magán múlik minden, szerintem 1x megteheti, hogy rossz anya legyen! A hatását nem lehet tudni, lehet azért lesz a maga lányából egy alkoholista drogos !kurv@ mert elengedte, vagy azért mert visszatartotta... De lehet, hogy mind két esetben lesz valaki belőle. (a kifejezését elnézést = ) )

Ezt szerintem magának kell eldöntenie, ha 17 lesz én azt mondom nyugodtan elengedheti így, de amíg 16 addig szerintem tartsa rajta a szemét, elengedheti, de azért tuda mégis csak, hogy körülbellül merre megyés kivel. Akarja, h mutassa be önnek a pasiját! Beszélgessen el vele!

-Mit csinált a hétvégén?

-Beszélgessen vele a szerelmi kapcsolatáról!

A lényeg szerintem az, h normális hangnembe!

Ha bunkón, flegmán le passzolóan válaszolna akkor meg magának kell tudnia, h mit kell tennie, hogyan kell meg nevelnie.

De mondjuk igen, egy apai beszélgetés sem lene rossz = D

Jézusom saját korosztályomról mondom el, hogy hogyan kéne megnevelni minket... X'D (degáz)

Nah mind1, sok sikert!

2010. ápr. 7. 16:57
 16/24 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó! Ha ennyire értesz hozzá, akkor magadon is gyakorolhatnád és szót fogadhatnál apukádnak, aki megbízik benned. Ne próbáld ki a füvet!!! Az ivás, szerintem apukád 1 sörért nem haragudna meg, de légy vele őszinte, ez a minimum amit egy 16 éves megtehet, ha már elengedik.
2010. ápr. 7. 17:02
 17/24 anonim ***** válasza:
51%
Tudod mi a baj? Hogy itt nincs sok idő gondolkodni, meg lelkizni. Nem vészmadárkodni akarok, csak azok alapján, amit a környezetemben láttam: ez a lány záros határidőn belül drogos vagy alkoholista lesz, és őt is sorra fogják lefektetni a fiúja barátai. És ez sokkal, de sokkal nagyobb probléma, mintha most ideig-óráig megutál. Az én javaslatom az eltiltás és a nagyon komoly beszélgetés arról, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy megbízz benne és hogy elengedd. Miután persze következetesen letöltötte az előre kiszabott szobafogságát. Mert ha nem tartod be, amivel befenyíted, soha nem fog komolyan venni... és nem is ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a mai világban emiatt elég durva dolgok történhetnek vele, amit sokszor lehetetlen helyrehozni, és súlyos fizikai vagy lelki károkat okoz. Biztos te is hallottad a házibuliban 5 fiú által megerőszakolt holtrészeg kislány esetét (bár a fiúk szerint beleegyezett, ez egy hullarészeg esetén könnyen el is képzelhető - másnap meg már a kislány nem is emlékezett, úgy mesélték el neki a barátnői). Most az a legfontosabb, hogy ezektől a rossz dolgoktól megvédd. Jól írták előttem: van olyan gyerek, akit szabadjára lehet engedni, mert felelősségteljes és megbízható, és van akit nem, mert rossz társaságba keveredik. A te lányod az utóbbiak közé tartozik... mindegy, hamarosan úgyis kinövi, addig viszont légy résen, és ne barátnőként, hanem gondviselőként viselkedj. Barátja nélküled is van épp elég úgy látom, anyja (aki a bajban is megvédi, és a hosszú távú érdekeit nézi) csak egy van.
2010. ápr. 7. 17:05
 18/24 anonim ***** válasza:
77%
16:55-os vagyok.Egyebkent lehet, hogy nem is a pasija haverjai az oka, hogy nem beszelget veled mostanaban.Szerintem nem lehet olyan buta, ha mar eleve felerte esszel, hogy gazosak azok az emberkek.Az jo otlet szerintem, hogy megmondod neki, hogy hozza el a pasijat hozzatok, mert szeretned megismerni.De amugy emberek, mibol gondoljatok, hogyha megtiltja, hogy elmenjen hazulrol, akkor majd nem fogja kiprobalni ezeket a dolgokat?Sajnos akkor is kiprobalhatja ugyanugy.Itt csak egy megoldas van szerintem, hogy probalj vele oszinten beszelgetni.
2010. ápr. 7. 17:15
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

És, ha nem keveredett bele semmibe?

Hiszen azt mondtad nem tetszettek neki a barátok, és hogy megmondta a fiújának, hogy "viselkedjen"!

Lehet a fiúja után nyomoz... lehet követi őt a haveri társaságba és távolról figyeli belemegy-e a rossz dolgokba.

Egy 16 éves lánytól simán kitelik ilyesmi.

Persze ez csak egy elmélet. :))

Ugyanakkor meg, ha megiszik pár pohárral, vagy NeadjIsten elszív egy füves cigit még nem feltétlenül fog elindulni a lejtőn. Ha erős jellem és az iskolában is megállja a helyét, akkor ez lehet hogy csak egy kis kamasz lázadás, amin túl lesz.

Szerintem maradj a legjobb barátnője, mert úgy idővel megnyílik neked és megtudod mi az igazság.

2010. ápr. 7. 17:20
 20/24 anonim ***** válasza:
69%
16.55: ez a helyzet nem ugyanaz, mint a tied volt (egyébként én is úgy nőttem fel, ahogy te, engem is tiltottak mindentől, és tudom, hogy nem vezet célhoz). A baj az, hogy ennek a kiscsajnak eddig MINDENT megengedtek, körbeugrálták, mindent ráhagytak, szabadjára eresztették, csak azért, nehogy megutálja anyukát. Ezért a lány teljesen elszemtelenedett, azt hiszi, neki mindent lehet, és ezért veszélyes helyzetbe kerülhet. Ez a másik véglet, és ugyanolyan rossz eredményre vezet mint a teljes tiltás. Akik az eltiltást javasolták (többek között én is) azért mondták, hogy a lányt visszatereljék az ARANY KÖZÉPÚTRA... ahol vannak bizonyos egyszerű szabályok, amiket ha betart, akkor nagyjából azt csinálhat, amit akar (ha ezeket nem tartja be, pl. nem mondja el hova megy, flegmán válaszol, stb., csak akkor jön a tiltás). Már az ókori rómaiaik is megmondták, hogy mindig az arany középút a legcélravezetőbb. Nem is ráhagyni mindent, de nem is tiltani mindent. Észszerűen, mértékkel egyengetni az útját, úgy, hogy még azt érezze, hogy nincs elnyomva, viszont tisztában legyen azzal, ha nem tartja be az alapvető szabályokat, akkor számolnia kell a következményekkel (eltiltás).
2010. ápr. 7. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!