A lányom egyszerűen kifordult önmagából, nem tudom mit tehetnék vele?!
16 éves, van neki barátja már 1 éve körübelül, eddig minden rendben volt. A srácnak új baráti köre lett, a lányom mondta is, hogy nem szereti a fiú barátait, mert füveznek, isznak, minden hétvégén más csajokat fektetnek le. Mondtam a lányomnak, hogy engem nem zavar, hogy a barátai a fiújának milyenek, őt viszont féltem, nehogy ilyen legyen. Ő megmondta a fiúnak, hogy ha nem változtat, vagy esetleg ő is belekerül az ilyen dolgokba elhagyja. A lányom ezután lett teljesen más. Hétvégente sosincs itthon, már nem mondja el, hogy hova megy vagy kivel, eddig mindent megbeszéltünk, most semmit nem mond el nekem, pedig eddig inkább barátnői viszonyban voltunk. Rákérdeztem, hogy a fiú barátai az oka? Ő azt mondta, hogy "Nem, de haggyál már a hülye kérdéseiddel".
Multkór nem engedtem el hétvégén, mert nem mondta el hova megy, aztán mentem be a szobájába 10 órakor, hogy ha akar éjfélig kimehet, arra meg nem volt már a szobájába - kiszökött. Bezárni nem tudom és nem is szeretném, mert az nem megoldás semmire, a barátjától sem tiltom el, mert avval csak engem utálna meg. Szerintetek mit tudnék vele csinálni? Nagyon aggódom érte, de nem szeretnék rossz anya lenni.
Szia!
Már ne haragudj de mi az hogy nem tudod hol van a 16 éves lányod hétvégente? Meg, kb ez igy olyan mintha ő lenne a szülő. Ha megsértődik az ő baja! Igenis nevelni kell nem szabadjára engedni. 16 évesen nincs drogos fiatalok között a helye. Vagy mondja meg normálisan hová megy kivel vagy ne mennyen el. Neked kell fognod nem neki sakkba tartani azzal téged hogy majd megutál 16 éves kislány majd kinővi az utálatát. Ha majd ne adj isten megerőszakolják, terhes lesz vagy rászokik a drogra mondthatod hogy de legalább nem utál.Az én legnagyobb gyerekem már 19 éves de a mai napig elmondja hol van!
16 éves vagyok és az én anyám "jófej" akar lenni. és mindent megenged azt csinálok amikor akarok akkor megyek haza amikor akarok. és mégis élek nem kábitószerezem nem dohányzom nem iszom és még csak diszkókba sem járok.
Valószinű hogy a lányod bele keveredett télleg ebbe a társaságba és tudja hogy mit szolnál hozzá és ezért nem mondja el. ne utáltasd meg vele magad de ne is hagyd elkallódni
Én nem teljesen értek egyet az utolsókkal. Attól, hogy a szülők sokmindent megengednek a gyereküknek, még nembiztos, hogy elkallódik a gyermek. Persze ha rossz társaságba kerül, akkor sokszor ez lesz a vége, de még a rossz társaságból is ki lehet keveredni. Engem is sok helyre engedtek a szüleim, egyáltalán nem tartottak rövid pórázon, szerencsére nem kerültem sosem rossz társaságba, persze néhány őrültséget mi is csináltunk, fiatalok voltunk. Most 22 éves vagyok, egyetemre járok, most is remek társaságba járok, és nem kallódtam el.
Amúgy hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem mindenképp ülj le vele komolyan beszélgetni, vagy az édesapja üljön le vele. Magyarázd el neki, hogy benned megbízhat, és hogy te mellette állsz bármi is történik vele. Biztos vagyok benne, hogy megnyílik majd előtted. Én sem voltam képes sokáig titkolózni édesanyám előtt, pedig párszor megpróbáltam, mégis mindig nála kötöttem ki. :) Fantasztikus dolog az anya-lánya barátság, erre ébreszd rá őt is. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!