Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » S. O. S! Hogy kérjek pénzt a...

S. O. S! Hogy kérjek pénzt a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Azért S.O.S,mert holnapra kéne..

Szóval..A pénz a suliba kéne,mert színházba mennénk.Én nem akartam menni,mert tudom,hogy rosszul állunk anyagilag,de a tanárnő beírt engem a tudtom nélkül,mert szerinte nekem muszáj elmennem.A színház ára 3250 ft,ami nem olyan sok,de nekünk ebben a helyzetben az :S nem merek a szüleimtől pénzt kérni,holott mindig szívesen adnak,iskolai cuccokért meg aztán tényleg.Viszont nekem utána olyan bűntudatom van,hogy egész éjjel nem tudok aludni..

Hogyan kérhetnék pénzt?Kérlek segítsetek!

2010. ápr. 6. 15:40
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon szépen köszönőm a hasznos válaszokat!

Én eldöntöttem,hogy nem kérek pénzt,de véletlenül így hagytam a böngésző ablakot,anyum megnézte,és látta amit kérdeztem..Majdnem elsírta magát,majd átölelt és azt mondta,hogy inkább nem eszik egy hétig,minthogy tőlem megvonjanak bármit is.Tehát mégis befizetjük azt a pénzt,örüljön a tanító :S Az biztos hogy nekem vannak a legjobb szüleim!:)

Még egyszer köszönöm a válaszokat!

2010. ápr. 6. 16:39
 22/37 anonim ***** válasza:
15%

Remélem Anyukád ezt is elolvassa:

Szégyeld magad! Pontozz le nyugodtan, nem érdekel.

Kiharcoltad magadnak, hogy elmehess, és erre minket használtál. GRATULÁLOK!

Anyukád jobban szeret, mint megérdemled. Remélem büszke vagy magadra, és holnap is megeszed jóízűen az Anyukád által készített reggelidet, miközben tudod, hogy Ő miattad nem eszik.

2010. ápr. 6. 16:43
 23/37 A kérdező kommentje:

egy szörnyeteg vagyok :"( jobb lenne ha megsem születtem volna,elegem van az életből,egy SENKI vagyok

nemérdekel már semmi,tényleg egy kis liba vagyok,anyukám nem ezik én meg színházba megyek

jobb lesz nekik nélkülem

2010. ápr. 6. 16:49
 24/37 anonim ***** válasza:
utolsó: Azért ez kicsit durva volt, nem? A szülő szívesen mond le dolgokról a gyereke érdekében, ez természetes, ösztönös. Egy anyának ez nem fáj, ha a gyerekéért hoz áldozatot.
2010. ápr. 6. 16:50
 25/37 A kérdező kommentje:

IGAZA VOLT!!!!EGY önző LIBA VAGYOK ÉS NEM ÉRDEMLEK MEG ILYEN SZÜLŐKET

NEM AKAROK ÍGY ÉLNI!ELÉG VOLT HOGY MIATTAM SZENVEDNEK ÉS DOLGOZNAK A SZÜLEIM!JOBB LESZ HA MEGHALOK

2010. ápr. 6. 16:53
 26/37 anonim ***** válasza:
69%
Na jó azért ne sajnáltasd magad.
2010. ápr. 6. 16:56
 27/37 anonim ***** válasza:
52%

Velem is volt már ilyen h színházba kellett menni,de nem volt rá pénz. A tanárnak meg hiába mondtam h nem tudok elmenni.Elmondtam anyámnak h mi van és h nem akarok meni,meg pénz sincs,de a tanár meg nem hisz nekem. Erre felhívta a tanárt és jól ki osztotta!

Ha annyira sajnálnád a szüleidet,akkor nem elérted volna (ilyen gusztustalan módon) h adják oda az utolsó pénzüket,hanem korrekten eléjük álltál volna. Vagy oda adják a pénzt,vagy felhívták volna a tanárt h mégis mit képzel magáról.

Az h meg itt sajnáltatod magad,az a legnevetségesebb

2010. ápr. 6. 16:59
 28/37 anonim ***** válasza:
27%

16:50

Igen. Gondolom végigolvastad a többi hozzászólást, és a kérdező írásait is.

Nekem ebbő az jött le, hogy nem volt bátorsága Anyu elé állni és elmondani, hogy menni szeretne. Adta nekünk a hattyú halálát, aztán amikor megkapta amit akart, akkor boldog volt.

Anyukája nem fogja elmondani neki ezt, mert igen igazad van, egy szülő mindent megad a gyerekének. Viszont én egy 13 évestől már elvárnék némi felelősségtudatot. Gondolkodhatott volna előbb is az előző hozzászólásom előtt is, de nem tette. Tudta, hogy úgyis megkapja amit akart.

Most meg folytatja a műsort, miszerint jobb lenne a szüleinek nélküle.

Én értem az álláspontodat, de a kérdező annyira önző, hogy még mindig nem érti, hogy a szüleinek mennyire fontos és hogy mindent megadnak neki.

Kérdező:

Fantasztikus szüleid vannak, büszke lehetsz rájuk, de magadra nem. Ha lenne benned felelősség, akkor lemondanál a színházról és vállalnád ennek a következményeit a tanárnőd előtt. 13 évesen fel kellene tudnod mérni, hogy mibe kerül ez a színház az Anyukádnak, és mennyire fontos neked. És most nem csak a pénzről van szó.

2010. ápr. 6. 17:02
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó azért ez nem igaz. Nekünk is nagyon sokszor volt már olyan hogy nem volt pénz de "muszáj" volt menni. És hiába mondtam a szüliemnek h nem megyek mert nincs, ők inkább kölcsön kértek csakhogy elmehessek. És soha nem hívták volna fel a tanárt, mert nem akartak tőlem megvonni semmit, hiába nem akartam hogy ezt tegyék. Komolyan nem akartam én hogy fizessék mert volt olyan hogy 500 ft-unk volt arra a hétre, és hiába könyörögtem nekik, hogy nem kell, össze szedték mindenáron azt a pénzt. És a kérdező szülei is ilyenek ha nem vetted volna le a kommentekből de mindegy.... Úgyhogy ha nem voltál még ilyen helyzetben akkor inkább ne is fűzz hozzá ilyesfajta kommenteket.
2010. ápr. 6. 17:06
 30/37 anonim ***** válasza:
Ja és főleg nem egy 13 éves lánytól fognak megvonni valamit. 20 évesen már nekem is mondták, hogy nem mert nincs. De hidd el nagyon sok szülő ilyenkor még nem tud a gyerekének nemet mondani.Hiába nincs mit oda adni, akkoris megszerzi. Az egy dolog,hogy a te szüleid nem ilyenek voltak.
2010. ápr. 6. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!