Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » S. O. S! Hogy kérjek pénzt a...

S. O. S! Hogy kérjek pénzt a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Azért S.O.S,mert holnapra kéne..

Szóval..A pénz a suliba kéne,mert színházba mennénk.Én nem akartam menni,mert tudom,hogy rosszul állunk anyagilag,de a tanárnő beírt engem a tudtom nélkül,mert szerinte nekem muszáj elmennem.A színház ára 3250 ft,ami nem olyan sok,de nekünk ebben a helyzetben az :S nem merek a szüleimtől pénzt kérni,holott mindig szívesen adnak,iskolai cuccokért meg aztán tényleg.Viszont nekem utána olyan bűntudatom van,hogy egész éjjel nem tudok aludni..

Hogyan kérhetnék pénzt?Kérlek segítsetek!

2010. ápr. 6. 15:40
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
58%

Nem tudom hány éves vagy, de próbálj egy könyyű munkát vállalni, ha vagy már annyi idős. Akkor nem kell kérned majd, és őket is tudod segíteni.

Most pedig ha muszáj menned, akkor kérj kölcsön tőlük, és ha tudod akkor majd vissza tudod adni nekik. Így ők is látják, hogy később megtudsz majd élni a saját lábadon, valamint neked se lesz lelki ismeret furdalásod. :)

2010. ápr. 6. 15:46
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj a tanárnővel, mond azt, hogy most nem fog menni. Legközelebb majd nem fog mások pénzével játszani.
2010. ápr. 6. 15:46
 3/37 anonim válasza:
58%
szerintem beszéld meg a szüleiddel.mond el nekik hogy nem akarsz menni de a tanárnő mégis beírt.ha tényleg nem akarsz és a szüleid nem is tudják kifizetni akkor beszéljetek a tanárnővel is és akkor hátha nem kell menned.
2010. ápr. 6. 15:47
 4/37 A kérdező kommentje:

13 vagyok,így sajnos nem tudok diákmunkát vállalni :S

a tanárnővel beszéltem,ö azt mondta,hogy nem hiszi el,hogy vannak olyan szülők,akik a színházra nem adnának a gyereküknek pénzt :(

2010. ápr. 6. 15:48
 5/37 anonim ***** válasza:
91%
A tanárnő akkor egy idióta!
2010. ápr. 6. 15:49
 6/37 anonim ***** válasza:
93%

Nem egészen értelek.

Ha nem akarsz menni, mert nektek nem tellik rá, akkor ezt mond meg a tanárnőnek. Nincs beleszólási joga abba, hogy mész-e egy nem kötelező előadásra vagy sem. Nem volt joga a szüleid és a te beleegyezésed nélkül felírni, neked emiatt ne legyen bűntudatod.

Ha meg menni akarsz, akkor állj a szüleid elé és mondd el őszintén, hogy ennyibe kerül, tudod hogy rosszul álltok anyagilag, de te szeretnél elmenni. Valószínűleg adnak majd rávalót, akkor is ha ez a hónap végén a konyhapénzből fog hiányozni, hiszen te többet jelentesz nekik mindennél.

2010. ápr. 6. 15:49
 7/37 anonim ***** válasza:
86%

Mond meg nekik, hogy ez történt (amit leírtál), és lehet, hogy azt mondják, hogy ezt tényleg nem tudjátok megengedni, akkor vagy elmondod a tanárnőnek, hogy nem tudsz menni, anyagi gonodk miatt, vagy egyszerűen azt mondod beteg lettél, vagy hasonló. De ha a szüleid adnak pénzt,akokr ne legyen SOHA bűntudatot!! (nem fognak éhanhalni, hogy legyen iskola táskád, szerintem tudják ők, hogy mennyit költhetnek) ők sem azért adják, hogy rosszul érezd magad miatta!Beszéld meg a szüleiddel, é smondd el nekik, hogy így érzel!!

Ha elmehetsz a színházba akkor érezd jól magad, és ne rágódj!

2010. ápr. 6. 15:50
 8/37 anonim válasza:
80%
Mond meg a tanárnőnek hogy ti nem tudjátok kifizetni,ha annyira el akar vinni fizesse ki ő.
2010. ápr. 6. 15:51
 9/37 anonim ***** válasza:
81%

Egy pedagógus ne döntse el, hogy egy szülőnek mire van pénze és mire nincs. Valószínűleg a szüleid felnőttként tudnak mérlegelni, hiszen azt írod, hogy adnak ha iskolai dologra kell.

(Mióta kotorászhatnak a pedagógusok a szülők pénztárcájában??? Nem elég az adónk a napi 6 óra munkára és a tavaszi-téli-nyári és ma már őszi szünetre???) Bocs, csak felháborítanak az ilyenek.

2010. ápr. 6. 15:53
 10/37 anonim ***** válasza:
91%
Mondd el a szüleidnek az egész sztorit. Mondd meg nekik, hogy ha ez túl sok pénz, akkor inkább nem mész el, mert nem akarod anyagilag megterhelni őket. Ha pedig tényleg szívesen adnak, akkor nyilván úgy gondolják, hogy ez egy fontos dolog, és akkor nem kell, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen. Ha nemet döntenek, akkor holnap vagy utólag elnézést kérsz a tanárnőtől, hogy nem tudsz /tudtál menni.
2010. ápr. 6. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!