Szóval..A pénz a suliba kéne,mert színházba mennénk.Én nem akartam menni,mert tudom,hogy rosszul állunk anyagilag,de a tanárnő beírt engem a tudtom nélkül,mert szerinte nekem muszáj elmennem.A színház ára 3250 ft,ami nem olyan sok,de nekünk ebben a helyzetben az :S nem merek a szüleimtől pénzt kérni,holott mindig szívesen adnak,iskolai cuccokért meg aztán tényleg.Viszont nekem utána olyan bűntudatom van,hogy egész éjjel nem tudok aludni..
Mit mondtál a tanárnődnek?? Ha csak azt mondtad, hogy nem akarsz menni, az nem jó. Azt mondd neki, hogy tényleg nem álltok úgy, és ne azt, hogy anyáék nem adnának, mert ahogy olvastam, mindent megtesznek a jóléted érdekében.
Azt mond,ami van: Tanárnő kérem, rosszul állunk anyagilag, és ezt nem tudjuk kifizetni, legyenszíves megérteni, vagy szólj a aszüleidnek,és majd a felnőttek megbeszélik egymásközt!
2010. ápr. 6. 15:54
12/37 A kérdező kommentje:
jajj :( már komolyan a sírás kerülget..anyukám itt beszél apámmal hogy mennyire rosszul állunk,én meg pénzt akarok kérni??áhhhh egy szörnyeteg vagyok :((
A tanárnő azt mondta,hogy akiket felírt,és nem mennek el azokban mélyen csalódni fog..Nem akarok az elsöszámú ellensége lenni,de akkor most mi legyen??
Nem azt mondtam neki,hogy nem akarok menni,hanem hogy nem állunk úgy anyagilag,erre mondta hogy nem hiszi el hogy egy szülő nem adna pénzt a gyerekének színházra :(
Bocsánat,ha úgy hallatszott,hogy sajnáltatom magam.
2010. ápr. 6. 16:00
13/37 anonim válasza:
A másik probléma ebben a dologban, hogy egy diák előadás ára miért kerül manapság ennyibe. Ebben a tanár is hibás, hogy ilyet választott ki és a színházak és egyben a minisztériumok is, hogy nem támogatják olcsó jegy árakkal a diákok kulturálódását.
2010. ápr. 6. 16:02
14/37 A kérdező kommentje:
igen :( ennyi pénz szerintem is sok színházért :S
ami a leginkább bánt,hogy annak ellenére,hogy szegények vagyunk,mindent megkapok,csak tudom,hogy utána meg kell magunkat húzni,van amikor anyukám nem eszik,csak hogy nekünk tudjon kaját adni,aztán azt mondja nem éhes,pedig látszik rajta,hogy nagyon is az..
2010. ápr. 6. 16:07
15/37 anonim válasza:
Példás gyerek vagy akire a szülei büszkék lehetnek. Egyet ne feledj, nem a külső emberek fogják eldöntenia zt, hogy mit csinálj. Mondd meg a tanárnak, hogy téged nem érdekel, hogy mit gondol későbbiekben rólad, és családodról, de neked fontosabb, hogy akár a testvéridnek, akár a szüleidnek és legfőkébb neked legyen kenyér az asztalon. Ilyen esetekben nem egy puccos színházi estre vágysz, főleg ha tudod, hogy otthon akár vacsora sincs. Ezt mint pedagógusnak meg kellene értenie. :)
2010. ápr. 6. 16:18
16/37 anonim válasza:
Ilyen nálunk is volt. A mi tanárunk mégjobban pampogott, hogy nem igaz, hogy nem tudjuk kifizetni, ha ennyit érünk neki akkor váltsuk le, ha ő is kibírja fizetni akkor mi is. Hát k*rvára nem érdekelt, és nem csak engem hanem elég sok osztálytársamat aki nem tudta kifizetni. Ezt mondtam neki : "Tanárnő nem tudok elmenni, nem úgy állunk anyagilag, másra kell a pénz." Amikor meg hisztizett akkor ezt mondtam "Elhiszem, hogy egyedülálló nő létére el tud menni akárhova, de a mi családunkban négyen vagyunk, és fele ennyi pénzünk sincs mint magának" Én azt mondom inkább "haragudjon meg" minthogy elkérd azt a pénzt. Úgysem tartana sokáig ez nála...
2010. ápr. 6. 16:19
17/37 anonim válasza:
Egyébként ilyen esteben akkorse mennék ha milliomos lennék :) Nehogy ő mondja már meg hova menj.
2010. ápr. 6. 16:21
18/37 anonim válasza:
Semmiképp ne kérd el, mert úgyis oda adják. Kell az a pénz másra. A tanárnővel meg ne foglalkozz, mondd meg neki nyugodtan. 13 éves vagy, mostmár állj a talpadra, nem kell hogy téged irányítson a tanárod.
2010. ápr. 6. 16:23
19/37 anonim válasza:
nyugodt lekiismerettel mond meg annak a szemétnek (már boccs) hogy nem fogsz elmenni, mert nincs pénz. nehogy már kényszerítsen rá :O
2010. ápr. 6. 16:25
20/37 anonim válasza:
Esküszöm ha itt lennél a közelben akkor már én tenném helyre a tanárt, és kifizetném azt a rohadt színház jegyet...nem igaz h ide fajult a világ, h a tanárok mondják meg mi jó egy családnak és mi nem..ne ő döntse már el h mire van keret...fuh de felidegesített..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!