Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nekem tetszik a vidéki élet,...

Nekem tetszik a vidéki élet, de a családomnak nem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mi egy kis városban élünk de a barátom által belekerültem a falusi életbe, pedig a testvérem nagyvárosba költözött és azt hiszem a szüleim azt akarják, hogy én is. Én pedig nem akarok és soha nem is akartam városban élni, jobban szeretem a kis településeket. A barátom egy kis faluban él, igaz sok a rossz cigány, de ha a környezetet nézzük, nagyon jó és szép. Igaz a munkalehetőség nőknek nagyon minimális de nekem ennek ellenére is tetszik.

Tetszik, hogy jó a levegő, nincsenek furcsa zajok, legfeljebb 1-2 autó vagy traktor és elektromos szerszám zúg de ezeken kívül mondhatni minden természetes hang. Tartanak haszonállatokat ami külön tetszik.

Én sokkal jobban szeretem azt, hogy egy faluban önmagamat adhatom. Nem kell kiöltöznöm és azon gondolkoznom, hogy most az emberek meg fognak szólni, ki fognak nevetni ha nem öltözök ki, sminkelem ki magam. Ez nem igénytelenség, csak egyszerűség. Meg nyilván nem a legszakadtabb ruhákra gondolok. A következő dolog az, hogy szeretnék gyerekeket is és sokkal jobb szerintem falusi környezetben felnevelni. Nem általánosítok de nekem az a meglátásom, hogy a falusi gyerekek tisztelettudóbbak és talpraesettebbek mint a városi gyerekek és sokkal teljesebb gyerekkort élhetnek mint azok akik 4 fal között töltenek napi 16 órát, ha ki is mennek akkor is csak a parkban lát természetet ami eléggé mű.

Szóval a lényeg, hogy nekem ez tetszik de a szüleimnek azért nem mert kevés lehetőségem lenne így. Félek ha felhoznám, hogy költözni akarok falura akkor csúnya veszekedés lenne belőle. Mit lehet tenni ilyen esetben?

20/L

2016. ápr. 13. 21:43
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
40%
Le lehet pontozni, de igen is vallom, egy gyereknek előny, ha a szülő már az óvodánál válogathat, hogy melyikbe küldi, az angol kétnyelvűbe, ahol verseket tanulnak, festenek, vagy abba, ahol a cigány gyereket tanítják arra, hogy működik a lehúzós vécé, és mi a rajzlap. Városban válogathatsz óvodából is, iskolából is. Tanítottam középiskolában, ég és föld a különbség azok között a gyerekek között, akik falusi általánosból jöttek, és azok között, akik a városi erősnek mondott iskolákból. A falusi iskolákban jószerével írni-olvasni sem tanul már meg egy gyerek, elképesztő a lemaradás, sosem hozzák be a gyerekek szerintem. Ugyanez áll minden másra, sportra, zenére, művészetekre, nem derül ki a tehetség, elkallódik. Ha életrevalóbb is a gyerek, egy tanulatlan családban semmire sem viszi, ez a lány meg nem akar tanulni, ha 20 évesen nem egyetemre meg nagyvárosba, hanem falura vágyik.
2016. ápr. 14. 08:09
 22/35 anonim ***** válasza:
81%

#21, te leírtad a SAJÁT világszemléletedet, értékrendedet, ami valószínűleg nem azonos a kérdezőjével, ez ennyi. Mindkettőtöknek más-más dolog a fontos, más-más dolog tesz titeket boldoggá. Mindösszesen ezt kellene belátni, azt gondolom.

(meg nyilván a Kérdező szüleinek is)

2016. ápr. 14. 08:19
 23/35 anonim ***** válasza:
73%
#21-es, első generációs diplomás vagyok a férjemmel együtt, aki - mint korábban írtam - egy kis faluban nőtt fel. Ott ugyan nem voltak kisebbségiek, ha ez számít valamit.:-) Mindkettőnknek tudományos fokozatunk van. Az ő régi osztálytársai között van néhány gazda, akad agronómus, villamosmérnök és tsz-elnök (vagy hogy hívják ezt mostanában.) A többiek ún. átlagemberek, mint egyébként bármelyik általános iskola osztályára jellemző. Nagyrészt a szülőkön múlik (nem feltétlenül a tanultságukon), hogy milyen értékrendet, motivációt adnak a gyereknek, bár az internet világában már ez sem teljesen egyértelmű.
2016. ápr. 14. 08:38
 24/35 anonim ***** válasza:
84%
#23, meg egyáltalán, meg kellene szabadulni már végre a "csak akinek diplomája van, az az ember" betegségtől, mielőtt tönkremegy bele Magyarország. Egy gazdálkodó vagy egy mesterember mitől lenne kevésbé értékes, mint egy értelmiségi?
2016. ápr. 14. 08:44
 25/35 anonim ***** válasza:
54%
Kicsit naiv vagy szerintem ,mert egy kis faluban főként ahol nincs munka lehetöség ,se szorakozás a kisbolt viszont drága lesz.mobilnetel lehet esetleg internetezni.ovoda,vagy van vagy nincs ,bölcsi viszont nem lesz könyen rájösz hogy nem is olyan jó egy eldugott kisfaluba lakni .
2016. ápr. 14. 18:19
 26/35 anonim ***** válasza:
33%

#23 Ma már más világ van. A rendszerváltás előtt még nem volt akkora különbség a falusi és a városi iskolák között, ma már ég és föld a különbség. Az a generáció, aki akkor tanult általánosban, amikor még kötelező volt az orosz, és alig volt rendes nyelvtanítás, nem voltak különórák, versenyek, az könnyen felzárkózott. Ma egy gyerek rendes alapok nélkül elvész.. Falusi iskolába tanárt nem lehet találni, aki elvállalja, jellemzően olyan is. Ki akar cigányokkal, leszakadt gyerekekkel vesződni? Alkesz, legalja emberek a falusi tanítók - tisztelet a kivételnek. A normális tanárok, a jobbak, mind a városi versenyistállókban igyekeznek elhelyezkedni. A városokban van lehetőség arra, hogy megfizessék a nyelvtanárokat, és nyelvtudás nélkül ma egy gyerek nulla.

Lehet, hogy 20 éve még nem volt baj, ha nem volt meg két középfokú érettségire, ma ez az alap, és ez nem megy egy nyomi általánosból kijőve.

A diploma meg főleg azért kell, a diplomások elhelyezkedési kilátásai sokkal jobbak, mint az iskolázatlanokéi. Egy falusi általánosból kijövő gyerek a középiskolában általában csak bukdácsol, tovább meg sosem jut. Az önbizalma a saját képességeivel kapcsolatban a béka segge alá kerül, a többség nem viszi semmire. A kérdező nem akarja az esélyt sem megadni a gyerekeinek, hogy jó legyen.

2016. ápr. 14. 19:40
 27/35 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem ebben tévedsz, nincs akkora különbség most sem. Én ugyan városban jártam általános suliba, de messze nem elitiskolába, már akkor is volt nyelvtagozat (azért az időszámítás nem a 2000-es éveknél kezdődik.:-)) Annyira, hogy 17 évesen nyelvvizsgáztam, és nem oroszból. Jártam különórára is, faktos rendszer volt már a gimikben (más kérdés, hogy én menet közben meggondoltam magam a továbbtanulásom irányát illetően, ezért kellett különóra.:-)) A férjem három idegen nyelvet tanult az ország egyik elit egyházi gimijében, ahova járt, mellesleg osztályelső volt végig, holott falusi iskolából került be. Annyira, hogy az atyák a Sorbonne-ra akarták küldeni tanulni.

Volt jónéhány faluról bejáró osztálytársam, ahogy a gyerekeimnek is gimiben, a második év végére többnyire felzárkóznak a többihez. Aki gimibe megy, eleve továbbtanulásban gondolkodik, tehát hajt is érte. A szakképzőkben meg nem hiszem, hogy őrült nagy különbség lenne a városból és faluról bekerült gyerekek között.

El kéne felejteni már azt a tévhitet, hogy az oktatás színvonala meredeken emelkedik a rendszerváltás óta.:-)

2016. ápr. 14. 20:01
 28/35 anonim ***** válasza:
59%
#26 "A kérdező nem akarja az esélyt sem megadni a gyerekeinek, hogy jó legyen." - látom, nem tudod megérteni, hogy az, hogy kinek mi a jó, és kinek mi a rossz, arra nincs egy általános etalon, hanem az illető saját gondolkodásától, értékrendjétől függ. Szerencsére nem mindenkit ugyanaz az életút, életstílus tesz boldoggá...
2016. ápr. 14. 22:00
 29/35 anonim ***** válasza:
82%

26 os mi van ha az illetonek nem lesz gyereke esetleg a gyerek nem akar diplomazni mert k0muves akar lenni vagy netan az is megfelel ha egy gyarban szalagon fog dolgozni.

Egyreszt nem mindenki olyan kepessegu hogy egyetemre foiskolara menjen masresz van sok olyan ember aki egyszeruen nem akar tovabbtanulni hanem szimpla ketkezi munkaskent el es ez neki teljesen megfelel. Mellesleg egy otthon dolgozo falusi varrono siman megkeres (ha jol dolgozik) mindenfele felsobb iskola nelkul mint egy kozepvezeto egy atlagos munkahelyen. Ha valaki elmegy egy multihoz penztarba vagy szalamit szeletelni ahhoz se kell egyetem es van akinek ez teljesen megfelel. nemcsak a diplomaval lehet ormalisan megelni, es nem minden ember vagya hogy meg 40 evesen is az iskolakonyvek felett gornyedjen. ez csak ilyen mai dili hogy mindenkinek kell diploma meg erettsegi. azert van ennyi tehetsegtelen ember mert azokat is erre hajtjak akiknek nincs hozza kepessege es vert izzadva szerez papirt csak eppen a munkat nem tudja elvegezni amit allitolag megtanult.

2016. ápr. 15. 10:24
 30/35 anonim ***** válasza:
40%
És mi van, ha lesz gyereke, és nem akar kőműves lenni, hanem pl. fizikus szeretne lenni, orvos vagy mérnök? Kőműves akkor is lehet belőle, ha elit iskolába járt egy városba, és megtanult öt idegen nyelvet. A választék csak bővül, ha jó iskolákba jár, szűkebb nem lesz.
2016. ápr. 15. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!