Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nekem tetszik a vidéki élet,...

Nekem tetszik a vidéki élet, de a családomnak nem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mi egy kis városban élünk de a barátom által belekerültem a falusi életbe, pedig a testvérem nagyvárosba költözött és azt hiszem a szüleim azt akarják, hogy én is. Én pedig nem akarok és soha nem is akartam városban élni, jobban szeretem a kis településeket. A barátom egy kis faluban él, igaz sok a rossz cigány, de ha a környezetet nézzük, nagyon jó és szép. Igaz a munkalehetőség nőknek nagyon minimális de nekem ennek ellenére is tetszik.

Tetszik, hogy jó a levegő, nincsenek furcsa zajok, legfeljebb 1-2 autó vagy traktor és elektromos szerszám zúg de ezeken kívül mondhatni minden természetes hang. Tartanak haszonállatokat ami külön tetszik.

Én sokkal jobban szeretem azt, hogy egy faluban önmagamat adhatom. Nem kell kiöltöznöm és azon gondolkoznom, hogy most az emberek meg fognak szólni, ki fognak nevetni ha nem öltözök ki, sminkelem ki magam. Ez nem igénytelenség, csak egyszerűség. Meg nyilván nem a legszakadtabb ruhákra gondolok. A következő dolog az, hogy szeretnék gyerekeket is és sokkal jobb szerintem falusi környezetben felnevelni. Nem általánosítok de nekem az a meglátásom, hogy a falusi gyerekek tisztelettudóbbak és talpraesettebbek mint a városi gyerekek és sokkal teljesebb gyerekkort élhetnek mint azok akik 4 fal között töltenek napi 16 órát, ha ki is mennek akkor is csak a parkban lát természetet ami eléggé mű.

Szóval a lényeg, hogy nekem ez tetszik de a szüleimnek azért nem mert kevés lehetőségem lenne így. Félek ha felhoznám, hogy költözni akarok falura akkor csúnya veszekedés lenne belőle. Mit lehet tenni ilyen esetben?

20/L

2016. ápr. 13. 21:43
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
45%

Anyádnak igaza van, buta csitri vagy. A gyerekeid meg nem lesznek talpraesettebbek egy faluban felnőve, mint a városiak, hanem brutális hátránnyal indulnak majd az életben, mivel egy normális iskolába sem tudod őket elvinni.

Persze van birka meg kecske, de attól nem tanul meg angolul meg nem jut el normális közegbe. Sosem viszik így semmire, esélyük sem lesz rá. Te is inkább 20 éves létedre tanulhatnál, járhatnál iskolába, mint ilyen szénakazalban fetrengős romantikáról álmodoznál! Jaj, nem zavar, hogy nincs munkalehetőség... Hát, komolyan, ennyire gügyét! Miből akarsz majd megélni, gyereket nevelni, ha nem lesz munkád?

2016. ápr. 13. 23:24
 12/35 anonim ***** válasza:
46%
#Ez a kérdező nem felnőtt, hanem egy buta gyerek szerintem. Tetszik neki, hogy önmagát adhatja, meg hogy nem kell sminkelni. Az olyan apróságok, hogy nincs munka, rendes iskola a gyereknek, az meg nem zavarja. A gyerek amúgy nem attól lesz tisztelettudó, hogy falun nevelik, hanem attól, hogy ki neveli és hogyan. Városi gyerek is lehet jól nevelt, meg falusi is tapló.
2016. ápr. 13. 23:27
 13/35 anonim ***** válasza:
95%

#11, szerintem meg a Kérdező jobban tudja, hogy neki mik a saját prioritásai, mi az értékrendje, mint akár az anyja, akár te, vagy akárki "csak jót akaró"...

Kérdező, a te életednek nem a szüleidnek kell megfelelnie, hanem saját magadnak. Gondold át, mit és hogyan szeretnél, döntsd el, és lépj, amerre jónak látod - ez ennyi. Akkor is, ha ebből lesz pár konfliktus, mert ugye minden mindenkinek nem tetszhet.

Teljesen felesleges, hogy a saját utad helyett a más által jónak tartottat járd, és legyen egy boldogtalan életed.

2016. ápr. 14. 00:18
 14/35 anonim ***** válasza:
53%
En is falusi vagyok ( mondjuk pesttol csak 40 p autoval), es megertem, hogy szivesen koltoznel oda. Szerettem en is videken elni, ha talalsz ott munkat, tanulsz, akkor miert ne mehetnel oda? Az viszont nem igaz , amit a gyerekekrol allitasz, az neveles / egyen kerdese.
2016. ápr. 14. 00:22
 15/35 anonim ***** válasza:
53%
11-es, középiskolába amúgy sem a faluban járna, úgyhogy az iskolával kapcsolatos érved nettó hülyeség. Megjegyezném, hogy az ország VALÓBAN legjobb gimnáziumaiba rengeteg faluról származó gyerek jár. Angolul pont úgy meg lehet tanulni falun vagy akár tanyán az internet korában, mint bárhol máshol, nem ez jelenti a valódi nehézséget. A buta suttyó pont ugyanolyan zéró lesz városi gyerekként is, mint falusiként, nem ezen múlik.
2016. ápr. 14. 00:36
 16/35 anonim ***** válasza:
42%

Na ezek ám a városiak!:)

Vegyél egy házat azt költözz ki.

Utána közöld anyádékkal.

A városiak meg menjenek csak vásárolni a tescos családi párizsi úgyis akciós...

(mondjuk én ugyan meg nem enném, de nekik jó az).

Én inkább eszek egy kis mangalica sonkát a spájzból, vagy kolbászt ha éppen ahhoz van kedvem.

Szóval én megtermelem magamnak.

Ja és ha cigányok tévednének be...

Majd a Cane Corso-nak meglesz az esti játéka!:)

Addig se a macskákat hajtja...

A suliba meg a városi gyerek is sokszor többet utazik (időben) pl pesten mint egy 10 km-re lévő suliba vidéken, ahol nincs forgalom.

De hát ezek a városi beszariak, akik egy cigánytól is beszarnak, nekik nem való a falu az biztos!:)

2016. ápr. 14. 01:03
 17/35 anonim ***** válasza:
3%
Ha te az utca vagy a földút emberének öltözöl ki/sminkelsz, akkor itt nem a város-falu ellentéttel van a baj.
2016. ápr. 14. 02:23
 18/35 anonim ***** válasza:
36%
Majd mikor meglatod az oktatas altalanos szinvonalat egy-egy ilyen telepulesen (ha a ciganyok hagyjak egyaltalan oktatni a tanart), meg mikor mar az agyadra megy a sok falusi pletyka, mert munkanelkulikent otthon tengodsz, majd rajossz hogy miert jobb a varos 20 es 50 kozott :D.
2016. ápr. 14. 07:57
 19/35 anonim ***** válasza:
46%
Ja es ezt ugy mondom hogy egy kis, kb 800 fos faluban eltem le az eletem egy reszet. Iszonyatos hatrany lenne most ha abbol a kozegbol kellett volna egyetemre jutnom.
2016. ápr. 14. 07:59
 20/35 anonim ***** válasza:
97%
Teljesen megertelek. varosban nottem fel emeletes hazban, a ferjemhez amikor hozzamentem lekoltoztem a falujukba, kesobb ott vettunk hazat is. imadtam ott lakni (kiveve hogy mivel elvalt voltam gyerekkel a ferjem meg fiatalabb volt egy evvel) az oreglanyok rajtam koszorultek a nyelvuket. De minden mas szempontbol tokeletesebb volt. amikor leszalltam a buszrol (Pestre jartam dolgozni 60 km rol) mas volt az illat OTTHON voltam. aztan kijottunk kulfoldre 14 evig egy szep kertvarosban laktunk vegul eladtuk a hazat es vettunk egy farmot ahol a legkozelebbi szomszed is minimum 1,5 km. Imadunk itt elni, van mindenfele allatunk amit akartunk csend van nyugalom beke es kellemes a kozosseg. soha tobbe nem mennek vissza meg kisvarosba sem lakni. koltozz le nyugodtan sok szerencset hozza, a szuleid majd megszokjak a te eleted a fontos.
2016. ápr. 14. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!