Az apám valószínűleg öngyilkos akar lenni. Mit csináljak?
szia!
Nagyon sajnálom a helyzeted, hidd el megértelek... az én anyukám is sokszor fenyegetőzött már.. és most meg az egészségi állapotáról rossz hírt kapott.. és azt mondta hogy ha rákos vagy vmi ilyesmi akkor ő nem fogja hagyni h lássuk miként hal meg, inkább öngyilkos lesz!
Mondtam neki h fejezze be a hülyeségeit mert egyáltalán nem mindegy h hnap meghal vagy majd csak 2hónap múlva... meg gondoljon bele abba h 15éves vagyok és milyen lenne azzal a tudattal felnőnöm, hogy az anyukám megölte magát?!.. ha vki tud tanácsot adni.. segítsen nekem is!
Sajnállak.. és sok sikert a "beszédhez", remélem hatással lesz rá!
Beszélj anyukáddal,vagy akár apukád anyukájával,és vigyétek el pszichológushoz.Az a baj ezzel,hogy van amikor csak mondják az emberek 1x 2x 3x...,de van,hogy tényleg annyira elborul az elméjük,hogy abban a pillanatban nem tudják,hogy mit csinálnak és tényleg megteszik.Lehet,hogy pár perccel később már nem tennék meg,de akkor már mind1.Vegyétek komolyan ezt a dolgot,de az se haggyátok,hogy zsaroljon ezzel titeket.
Esetleg próbálj hatni a lelkére,hogy ha már magára nem gondol,akkor gondoljon rád,hogy mi lesz veled nélküle,nem szeretnéd elveszíteni őt.Nem szabad a problémák elől elmenekülni,biztos az övére is van megoldás,próbálj neki segíteni.
Először is köszönöm az eddigi válaszokat..
Hát azt hiszem meg kell osztanom még 1-2 fontos részletet a történettel kapcsolatban,mert nem ilyen egyszerű a helyzet. Én most 19 éves lány vagyok,van egy öcsém 15 éves,az anyukám 5 éve meghalt. Apukámat nagyon megviselte,azóta azt kívánja,hogy bárcsak ő is meghalna,mert akkor találkoznának a mennyországban,de anyukám írt búcsúlevelet,amiben kérte hogy neveljen fel minket,és ezért eddig csak ez tartotta benne a lelket..De ma azt mondta,hogy csalódott mindkettőnkben,mert nem azokat az elveket valljuk,mint amilyen szerinte elfogadható lenne(elsősorban bennem csalódott)aztán felállított egy olyan gondolatmenetet,hogy minket összecseréltek a kórházban,mikor születtünk,és mi nem vagyunk az ő gyerekei,ezért innentől kezdve nem vonatkozik rá anyukám kérése,és akkor innentől kezdve neki semmi dolga nincs a világon,mert azt mondta hogy szeretne elpusztulni erről a Földről..
nincsen más rokonom,akitől segítséget kérhetnék..
ráadásul holnap vissza kellene mennem a koliba,mert más városban járok egyetemre és kedden vizsgázom,de most nem tudom,hogy itt hagyjam-e,és akkor maradjak itthon,mert félek hogy komolyan gondolja,legalábbis elég szilárdan meg van győződve a gondoloatmenetéről...:(
na hát a helyzet rosszabbodott..ma reggel gondoltam teszek egy utolsó próbát,még egyszer beszélek vele,hát nem hatotta meg a "mondókám",ezért elkezdett inni,persze nem előttünk,délben vettem észre hogy totál részeg,jó mondom hívom az orvost,de erre egyik pillanatról a másikra eltűnt otthonról,azóta nem láttuk..most hívnom kéne a rendőrséget,és bejelnteni az eltűnését? de még 12 óra sem telt el azóta,úgysem tennének semmit..
az orvost meg nem állíthatom az ajtó mögé,hogyha hazajön az apám,"fogja el"..nem tudom mit csináljak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!