Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél a feleség/anya...

Mit tennél a feleség/anya helyében? (alkoholista férj)

Figyelt kérdés
Adott egy család, ahol a férfi 10 éve alkoholista. Van három gyerek, 11, 6 és 5 évesek. Az anya főállású családanya, így nincs keresete. A férj-feleség kapcsolat a férj rendszeres alkoholizálása miatt megromlott. Te mit tennél a feleség helyében? Elköltöznél a gyerekekkel, de így az a kockázat, hogy nincs hol laknod, és nincs miből eltartanod a három gyereket, vagy maradnál, így legalább lenne hol lakni, és amit enni?
2010. ápr. 4. 16:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kérdés, és borzasztóan öntudatos, akarnok nőnek kell ahhoz lenni, hogy az ember változtatni tudjon. Én mindig úgy gondolkodtam, hogy csak magamra számíthatok. Ezt hoztam a szüleimtől. Nem kell hozzá feltétlenül alkoholista férj, hogy az ember egyedül maradjon. Tehát az a kérdés: Hogyan lenne tovább, ha a férj alapból nem lenne. Elhagyna, meghalna, eltűnne.... stb. Akkor is el kellene valahogy tartani a gyerekeket. Na igen, a lakás! Mindig úgy kéne élni az életet, hogy bármi, bármikor megtörténhet, ezekre készültnek kell lenni. Szerintem ez lenne a gondolatmenet, utána az ember már megálmodja hozzá a megoldást. De az biztos, hogy jól meg kell előre tervezni, most nem szabad elkapkodni semmit, és okosnak (nagyon okosnak) kell lenni.

Egyébként tapasztalatból tudom, hogy kutyából nem lesz szalonna, alkoholistából nem lesz antialkoholista!

2010. ápr. 7. 12:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Beadnám a férjet elvonóba. Az alkoholizmus betegség. Apukám is szenvedett benne, de leszokott, anyám kitartott mellette végig. Apám már egyáltalán nem iszik 10 éve!
2010. ápr. 7. 15:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Nyilván nem csak a "kiszolgáltatottsága" miatt maradt mellette, hanem mert szereti a férjét (igen, van ilyen) és remélte, hogy jobbra fordul a sorsuk. Ez azonban egy alattomos betegség, és a remény nem elég - helyette sem mehet elvonóra, de minden erejével tud rajta segíteni, ha a férj végre elhatározza, hogy segítséggel leszokik. Azt a megoldást választanám a helyében, hogy rávenném, menjen el orvoshoz és elvonóra. Minden kezdet nehéz, de ez megérné egy életre...
2010. ápr. 7. 15:46
 14/15 anonim válasza:

Az alkoholista férj agresszív is amikor iszik vagy az olyan fajta hogy a nő azt mondja hogy menyj el aludni és elmegy ? Nem mind1...

Viszont rengeteg segély szolgálat van és a gyerekek egy idő után idegileg lesznek készen.. Hidd el hisz még én is elég fiatal vagyok (17 év) kemény 5 év volt a végén már.. Anyukám gyenge természet volt nem mert lépni szóval az én biztatásommal sikerült valahogy..

Ha nem akarod hogy a gyermekeid élete tönkre menyjen lépj minnél előbb.

2011. jan. 5. 13:40
 15/15 anonim ***** válasza:
10-es, én is épp ezt akartam kérdezni. Ha már akkor alkoholista volt a férj, miért vállalt be a nő még 2 gyereket? Ez meggondolatlanság volt.
2012. aug. 31. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!