Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél a feleség/anya...

Mit tennél a feleség/anya helyében? (alkoholista férj)

Figyelt kérdés
Adott egy család, ahol a férfi 10 éve alkoholista. Van három gyerek, 11, 6 és 5 évesek. Az anya főállású családanya, így nincs keresete. A férj-feleség kapcsolat a férj rendszeres alkoholizálása miatt megromlott. Te mit tennél a feleség helyében? Elköltöznél a gyerekekkel, de így az a kockázat, hogy nincs hol laknod, és nincs miből eltartanod a három gyereket, vagy maradnál, így legalább lenne hol lakni, és amit enni?
2010. ápr. 4. 16:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

ez egy buta kérdés. Mindenki más természet mindenki mást visel más fejében.

Ha anyuka nem dolgozik és elviseli hogy apuka iszik de ezért apuka eltartja akkor neki ez így jó. Ö lehet soha nem lenne képes magát eltartani. De ha egy önállóbb nö akkor már évekkel ezelött lelépett volna.

2010. ápr. 4. 16:15
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem maradnék alkoholista férj mellett. visszakérdezek, ha apa 10 éve alkoholista, miért szült még két gyereket anya neki? Hogy teheti ezt meg a gyerekekkel, hogy egy alkoholista apa legyen a "példakép"? Pakolnék, és mennék. Akárhová, de minél messzebbre. Az egyetlen dolog, amikor nálam nincs második lehetőség, meg beszéljük meg, meg próbáljuk rendbe tenni, az az alkoholizmus.
2010. ápr. 4. 16:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég buta az a nő aki megszülte ezt a három gyereket igaza van az előttem szólónk. Ha én a helyébe lennék elmennék nagyszülőkhöz anyaotthonba vagy akárhová. Esetleg ha közös a lakás eladnánk a pénz jó lenne alapnak kapné rá hitelt vennék egy ksi lakást amiben nyugodtan élhetünk mondjuk valami városhoz közel kicsi faluban ott elég olcsók a lakások és elmennék dolgozni. Ha külön élünk akkor jár a gyerektartás a gyerekek kapnak ingyen ebédet könyveket ha takaritónőként helyezkedek el akkor is kapom a minimálbért szerényen de fel lehet nevelni három gyereket. Barátnőm nevel egyedül három gyereket ők már igaz nagyon 18 16 és 11 évesek de mindig rendes ruhába rendes suliba járatta egyedül vett házat és volt h egyszerre három helyen dolgozott de akkor is volt ideje a gyerekektől felkérdezni a leckét és törődni velük. Pedig neki is "csak" egy érettségie van. Egy fantasztikus nő és anya egyben.
2010. ápr. 4. 16:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Az anya csendes természetű, és csak most telt be igazán a pohár, addig reménykedett, hogy a férj megváltozik.
2010. ápr. 4. 16:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy keztem volna hogy sosem hozom magam ilyen kiszolgáltatott helyzetbe. Másrészt meg ez nem egy pillanat alatt alakul ki, egy pecig sem tűrném.
2010. ápr. 4. 20:28
 6/15 anonim ***** válasza:

Éljen a "főállású anyaság"! De tényleg: ilyenkor bukik az ún. "hagyományos családmodell".

Először is, én sosem hagynám, hogy ez történjen velem. Olyannak, hogy valaki "főállású anya" legyen, és a négy fal között élje le az életét, minden egyes fillért kikoldulva a férjétől, nem szabadna lennie.

Saját jövedelemnek KELL lennie, és ez alatt nem a GYES-t és a családi pótlékot értem. Nem teheti meg azt a nő, hogy ennyire kiszolgáltatja magát egy férfinak...

Mi történne, ha netalántán belekerülnék egy ilyen helyzetbe (mondjuk ha nem kapnék munkát a legkisebb gyerek kétéves kora után)? Elindítanám a válópert úgy, hogy ottmaradok a lakásban. Megkérném a férjemet, hogy költözzön albérletbe. Valószínűleg nem fog menni (mert a férfiakból általában ilyenkor tör elő a vadállat, mikor rájönnek, hogy "ki akarják túrni" őket a lakásukból), illetve nem lesz együttműködő. Megnézném, mit lép, és a továbbiakat ezután dönteném el. Az biztos, hogy a lakás annál kell, hogy maradjon, aki a gyerekeket neveli.

2010. ápr. 4. 21:28
 7/15 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon nehéz kérdés.És nagyon sok mindentől függ.

Az apa agresszív szokott lenni ha iszik?Megszokta verni a gyerekeket,vagy téged?

Ha elmennél lenne hol laknod neked és a gyerekeknek?Esetleg nagyszülők?Ha csak átmenetileg,de akkor is nagyon sokat segítene.Az is nagy probléma,hogy nincs állásod.Így nincs önálló kereseted,ergo nem tudod eltartani a gyerekeket.Először állást kellene találnod.Szóval ne hamarkodd el a döntést,alaposan fontold meg és tervezz el mindet.

Én azt csinálnám,hogy pár hétre elköltöznék a szüleimhez,addig lenne ideje a férjnek átgondolni a helyzetet.Ha fontosak vagytok neki,akkor rá fog döbbenni,hogy milyen rossz neki egyedül és hiányozni fogtok neki.Ha így van akkor keresni fog.Én kezdetben nem állnék szóba vele,akár még a válást is megemlíteném,persze elmondanám neki azt,hogy eleged van az ivászatából,és hogy ezt tovább nem fogod neki elnézni.Válaszút elé állítanám vagy az alkoholt,vagy titeket választ.Elküldeném elvonóra, ha benne lenne,és látnám rajta,hogy komolyan gondolja akkor természetesen mindenben támogatnám.De,hogy végigcsináld nagyon erő kell hozzá,nem beszélve szegény gyerekekről.

De a férjed viselkedését ne nézd el tovább,ha nem teszel valamit nem fog megváltozni!

2010. ápr. 4. 21:43
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó, egyik közvetlen ismerősöm érintett az ügyben. A nő elköltözött már egyszer, de végül mégis visszament hozzá, mert a férfi megbánta tettét. A mondás azonban beigazolódott: Minden csoda két napig tart. Az anya is megpróbált állást keresni, csak az a gond, hogy addig nem lenne ki vigyázzon a gyerekekre.
2010. ápr. 4. 23:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha a nő helyében lennék, akkor a második, és a harmadik gyerek nem lenne (legalábbis ettől az apától). Mivel 10 éve alkoholista, én egy alkoholistának nem szülnék gyerekeket.

Na de folytatva, ha mégis így alakult volna...

Ekkora gyerekek már suliba és oviba járnak, lehet mellettük nyolc órában dolgozni, tehát én visszamennék melózni. Gőzerővel elkezdenék pénzt gyüjteni a keresetemből, és ahogy összejön egy kis albira lelépnék a gyerekekkel. Baromi nehéz lenne, de inkább küzdenék keményen, minthogy együtt maradjak egy alkesszal akitől függök anyagilag. El tudom képzelni miket művelhet a pasi!

2010. ápr. 6. 21:39
 10/15 anonim válasza:
Apuka 10 éve alkoholista, a kisebb gyerekek életkora 6 és 5 év. Miért szül valaki gyereket egy alkoholistának?
2010. ápr. 7. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!