Szerintetek ez így korrekt? Ti hogy oldottátok meg?
Nem is szabad egy gyerekre ráerőltetni semmit. Nálunk is hasonló a helyzet, ám nálunk tesóm református lett, én katolikus. Nagyim református, ő erőltette hogy az első szülött gyereknek reformátusnak kell lennie, a többire már azt mondta nem érdekli. Engem járattak katolikus hittanra pici koromban, megszerettem, nem vagyok egy templomba járós valaki, de hiszek abban, amit tanultam, végigjártam a ranglétrán, 11 éves koromban keresztelkedtem majd elsőáldoztam, bérmálkoztam mindezt önszántamból, a szüleim csak támogattak. Bátyám életében nem járt református templom közelében! :)
Hozzá kell tennem, attól hogy katolikus egyházba keresztelkednek az idők során még dönthetnek úgy hogy inkább református szertartásokon kívánnak részt venni, nincs ebben semmi, bár a katolikus egyháznak biztos kevésbé tetszene.
A másik, ha összeházasodtatok, és katolikus szertartás volt, akkor alá kellett írnotok egy papírt ha minden igaz, amelybe ígéretet tesztek, hogy a gyerekeket katolikus módra "nevelitek". Ha ilyen ígéretetek van, akkor érdemes már csak ezért is eleget tenni ennek, hisz később nehogy problémák legyenek!
öcsém anya második házasságából született,mi katolikusok,mostohafaterom református...
megoldották...
nincs keresztelkedés
öcsém majd eldönti,h milyen vallásu akar lenni
most 8 éves,volt katolikus hittanórán,templomban is,meg reformátusban is,lassan elfogja dönteni melyik tetszik neki jobban...
addig meg elvisszük mindkét templomba,eljár olyan hittan órára ami neki tetszik (tavaly katolikus,idén református)
22/L
Nálunk anno így döntöttek a szüleink:
Anya evangélikus, apa református. Megegyeztek, hogy ha az első gyerek fiú lesz, akkor reformátusok lesznek a gyerekek, ha lány, akkor evangélikusok. Én lettem az első (lány vagyok :) ), így evangélikusok lettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!