Okosabbnak érzitek magatokat a párotoknál?
Általános műveltségben nagyon egyformák vagyunk, képességek terén pedig van amiben ő a jobb, van amiben én. Így aztán nagyon jól kiegészítjük egymást, és bármiről tudunk beszélgetni.
Nem örülnék, ha okosabb lennék a páromnál, nem szeretem az olyan férfiakat, akiket irányítani kell, vagy mindent a szájába rágni. De azt sem szeretném, ha ő lenne az okosabb és engem kéne folyton terelgetni.
"Okosabbnak érzitek magatokat a párotoknál?"
Ilyent is csak egy nő tud kérdezni... :P
Még sosem hasonlítottuk össze, hogy melyikünk IQ-ja a nagyobb. De nincs is értelme, az intelligencia sok részterületből tevődik össze, és vannak dolgok, amikben egyértelműen ő a jobb, vannak dolgok, amikben pedig én.
Szóval döntetlen, mindketten okosak vagyunk :))
van, amiben igen, van, amiben nem. a szigorúan számokhoz kötött logikája jobb, több mindent tud a természettudományokról (máramiről), ami viszont nem érdekli, arról semmit sem tud. néha már bosszantó egyébként, képes nagy társaságban megkérdezni mikor nyaralásokról volt szó, hogy hol van Málta. Máskor megkérdezte, hogy hanyadikán van karácsony. Kulturális műveltsége gyakorlatilag nulla.
Én alapműveltségben meg a világgal kapcsolatos dolgokban jól mozgok, de pl. fogalmam sincs az emésztőenzimek működéséről :)
22N
Nem.
Alapműveltség terén egy szinten vagyunk, az érdeklődési körünk is hasonló, ami hosszú elmélkedéseknél jó, autószerelésnél rossz, mert egyikünk sem ért hozzá, bár én hamarabb lecserélek egy kereket mint ő. :) Valamint iszonyat durván kapálok. :D
Én gyakorlatiasabb vagyok, jobban észben tartom a dolgokat, ő viszont iszonyú feledékeny, tipikus zenész. Nálunk a fiókot is én fogatom vissza, ha leszakad, mert semmi műszaki érzéke nincs. :D Viszont iszonyú művelt, és akármilyen hangszert vesz a kezébe, egyből jól csinálja, és az emberekkel is elsőre megtalálja a közös hangot, az én szociális érzékem viszont katasztrofális.
Szerintem pont kiegészítjük egymást. :)
24/N és 29/F
A párom okosabb, bár szerintem o azt mondaná, hogy egy szinten vagyunk. Neki hatalmas a lexikális tudása az irodalomról, torténelemrol és beszél 6 nyelven (4-en majdnem anyanyelvi szinten). Nekem viszont gyakorlatiasabb a gondolkodásom és más teruleteken vagyok jobb, kiegészítjuk egymást.
28/N, 29/F
Van amiben ő okosabb nálam, van amiben én vagyok jobb, elég mások vagyunk, én inkább "elvontabb" dolgok iránt érdeklődök, irodalom, művészetek, stb, ezekben szeretek művelődni, ő pedig a reálisabb dolgokkal van képben, műszaki dolgokban nagyon okos, amivel mindig lenyűgöz. Így pont jól kiegészítjük egymást.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!