Okosabbnak érzitek magatokat a párotoknál?
Én azt szoktam mondani a páromnak, ha hülyeséget beszél, hogy "Tudod, nem az eszedért szeretlek!". Ő is, én is tudjuk, hogy ez a poén része, attól függetlenül tudom, hogy én tanultabb, műveltebb vagyok.
Sose éreztetem, mert van, amiben ő a jobb.
31N, párom 28F
Kedves 12-es! Szerintem se általánosíts!
Az alföldön sem csak buta parasztlányok vannak!
Mind a ketten ugyanúgy értelmesek és műveltek vagyunk, persze én jobban kiemelkedem egy két dologban, ő is másokban. De alapjáraton, egyikünk sem okosabb a másiknál :)
19/L
Alapműveltség szintjén én okosabb vagyok, ő a 8 általános után szakmát tanult, érettségije nincs, én meg gimnáziumba jártam, utána meg felsőfokú szakképzést végeztem, beszélek nyelvet is. De ez a mindennapi életben nem számottevő, sőt ha pl. valamit meg kell javítani, vagy az autóm hibásodik meg, egyből megcsinálja, én meg egyáltalán nem értek hozzá :)
Tehát neki a gyakorlati tudása sokkal nagyobb, nekem pedig a lexikális, de mint írtam, az életben ő a tudását jobban tudja kamatoztatni.
Neha igen neha nem :D attol fugg.. o a ferfi jobb a problema megoldo kepessege en meg kepes vagyok valami felett ulni... o oda jon es kesz is :D en jobb vagyok elmeleti dolgokban. Kb ennyi.
20N O pedig 30 FFI
Nem érzem azt,hogy okosabb lennék.
Nem szoktunk ezen gondolkodni,mert mindketten értelmes,intelligens emberek vagyunk.
Amúgy nagyon rosszul esne,ha a párom így jönne haza : "Kicsim,én okosabb vagyok nálad."
Nem, legalábbis a szó szoros értelmében nem :)
Így, kategórikusan kijelenteni, hogy ki az okosabb nem lehet, legfeljebb ha meghatározod azt is, hogy miben.
Kevés tényleg hülye ember létezik, a többinek csak egyszerűen mások a készségei.
Én pl. sokszor ütöm a fejem már a falba, hogy a férjem milyen hülyeségeket beszél, aztán persze kiderül, hogy ő is úgy gondolta, ahogy én, csak rosszul fejezte ki magát. Nagyon rossz a kommunikációs képessége, igazi műszaki informatikus, amolyan sorosan van kapcsolva az agya :)
Az alapműveltsége katasztrofális, de pl. történelemből hatalmas tudása van, és a szakmájában egyenesen istenítik, pedig nem komolytalan feladatokat végez mérnökként.
Nekem hiába van kiterjedt fogalomtáram, több nyelvet beszélek, ha csak annyit kérdezel, mikor volt az első világháború, hát 5 percet leállok számolni. Szétszórt művészféle vagyok, sokszor még a saját születési dátumom sem akar eszembe jutni :D
Ha viszont kérsz egy kis tercet G hangra, már játszom is gyakorlatilag bármelyik hangszeren.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!