Házasságban v. komoly kapcsolatban élők! Írjatok, ha ti is olyanok vagytok, akik nem szeretik a nagy családi összejöveteleket! Ti hogy oldjátok meg, hogy ne kelljen mindig ilyen programokra járni, de bunkónak se tűnjetek?
Én is pont ilyen vagyok. Oké egy lakodalom, temetés, de hogy mindig mindenért össze jönni, na attól beteg vagyok. Kellet egy hét, mikorra kihevertem egy-egy ilyen össze jövetelt. Egy részt, meg mondtam nyíltan, azért nem megyek el, hogy csak rontsam a hangulatot. Másrészt meg olyan volt a munkám, hogy sem ünnep, sem hétvége nem volt.
Ez mindig lehetett hivatkozási alap, miért nem tudok menni:)
Hát szerintem havi 1-2 alkalmat azért ki lehetne bírni. Te szeretnéd, ha elfogadnának úgy, ahogy vagy, de ez kölcsönös kell legyen, neked is el kell fogadnod, hogy ők egy ilyen összejárós család.
Elég rossz ómen, hogy már most folyton kamuznod kell, meg a barátodnak is. Mi lesz, ha gyerekek is lesznek? Lehet, hogy az unokák miatt még jobban el fogják várni, hogy részt vegyetek ezekben.
Én nem azt mondom, hogy akár heti rendszerességgel menni kell, mert ilyen gyakran én sem mennék. De kompromisszumot kell kötni, az sem járja, hogy egyáltalán nem veszel részt a családi életben. Szegény párodat nem irigylem, valahányszor megkérdezik tőle, hogy te hol vagy, kamuzhat a saját családjának.
Havi 1-2 alkalmat ki lehet bírni.
Mi is ilyen összejárós család vagyunk, a férjem családja pedig abszolút nem ilyen. Mondjuk mi is inkább a születésnapokat tartjuk meg, a névnapot mindenki rábízom, hogy ki-mikor szeretne jönni megköszönteni, ha egyáltalán meg akar. (abból sincs sértődés ha nem) A férjem családja pedig a születésnapokat is olyan szinten maguk között rendezik, hogy volt olyan, hogy a párom öccsének a születésnapját 3-an ülték meg a szülőkkel, és még nekünk sem szóltak, hogy ugyan ugorjunk már át mert ekkor vagy akkor szeretnék megköszönteni az illetőt. :D
Nekem ez nagyon furcsa volt az elején, de elfogadtam, hogy ők nem ilyen ünneplős típusok. A férjem viszont szerencsére nagyon jól beilleszkedett a családba, a testvéreim, szüleim olyanok neki is, mintha a sajátja lenne kb, így nem tehet számára összejárni velük, vagy megtartani nálunk az én, vagy az ő születésnapját nagyobb körben.
Én a helyedben azért egyszer-egyszer elmennék, főleg az olyan eseményekre mint születésnap, még ha a sima bográcsozós, vagy éppen spontán összeülős bulikra nem is. Szerintem 1 órát ki lehet bírni, más nem utána elmentek, vagy kitalálod, hogy rengeteg a dolgod, vagy még máshova is elígérkeztetek, úgyhogy csak 1-2 órára jöttetek. ott vagy, megjelensz/megjelentek, de nem kell órákig ott lenni. Kicsit megpróbálhatnál beilleszkedni szerintem is, persze ahogy fentebb írtam, ha minden hétvégén van valami alkalom az más. De egy születésnap, ballagás, vagy egyéb indokkal tartott összejövetelen illik megjelenni és megtisztelni a másikat, ha 5-en vannak, ha 15-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!