Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságban v. komoly kapcsola...

Házasságban v. komoly kapcsolatban élők! Írjatok, ha ti is olyanok vagytok, akik nem szeretik a nagy családi összejöveteleket! Ti hogy oldjátok meg, hogy ne kelljen mindig ilyen programokra járni, de bunkónak se tűnjetek?

Figyelt kérdés
Én még csak eljegyzés előtt állok, és nyilván nem szeretnék rossz benyomást kelteni, de nekem meg az már túl sok, ami a párom családjában van, ők a távolabbi rokonokkal is nagyon tartják a rokonságot. Én meg inkább magamnak való típus vagyok, nem szeretem a protokolláris kapcsolatokat, elbájcsevegek, ha kell, de sok eneriát kiszív belőlem. Egy párszor voltam ilyen összejövetelen, de feszélyezve éreztem magam, nem vagyok az a típus, aki sok emberrel megtalálja a hangot. Az anyósjelöltem mindig kedves velem, ha találkozunk, de a páromon keresztül mindig hallom, hogy hiányol az összejövetelekről. Ez dühít, de nem akarom, hogy azt higgye, velük van bajom. Akik hasonló helyzetben vannak, ti hogy kezelitek ezt? Milyen kompromisszumos megoldás lehet?

#rokonság #családi összejövetel #tartózkodó magatartás
2016. márc. 21. 09:17
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
77%

Én is pont ilyen vagyok. Oké egy lakodalom, temetés, de hogy mindig mindenért össze jönni, na attól beteg vagyok. Kellet egy hét, mikorra kihevertem egy-egy ilyen össze jövetelt. Egy részt, meg mondtam nyíltan, azért nem megyek el, hogy csak rontsam a hangulatot. Másrészt meg olyan volt a munkám, hogy sem ünnep, sem hétvége nem volt.

Ez mindig lehetett hivatkozási alap, miért nem tudok menni:)

2016. márc. 21. 10:22
 12/38 anonim ***** válasza:
41%

Hát szerintem havi 1-2 alkalmat azért ki lehetne bírni. Te szeretnéd, ha elfogadnának úgy, ahogy vagy, de ez kölcsönös kell legyen, neked is el kell fogadnod, hogy ők egy ilyen összejárós család.

Elég rossz ómen, hogy már most folyton kamuznod kell, meg a barátodnak is. Mi lesz, ha gyerekek is lesznek? Lehet, hogy az unokák miatt még jobban el fogják várni, hogy részt vegyetek ezekben.

Én nem azt mondom, hogy akár heti rendszerességgel menni kell, mert ilyen gyakran én sem mennék. De kompromisszumot kell kötni, az sem járja, hogy egyáltalán nem veszel részt a családi életben. Szegény párodat nem irigylem, valahányszor megkérdezik tőle, hogy te hol vagy, kamuzhat a saját családjának.

Havi 1-2 alkalmat ki lehet bírni.

2016. márc. 21. 10:25
 13/38 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem előnyösebben jönne ki, ha nem a párodnak kellene megbeszélnie a nevedben, hogy te nem szereted a családi összejöveteleket, hanem személyesen mondod el anyósnak. Nincs ezzel gond, mindenki úgy osztja be a szabadidejét, ahogy szeretné.
2016. márc. 21. 10:29
 14/38 anonim ***** válasza:
92%
8-as vagyok: vagy van valami dolga, programja, vagy nagyon húzós hete volt és pihenni szeretne.
2016. márc. 21. 10:37
 15/38 anonim ***** válasza:
88%
Ja igen, nálunk sem játszik közvetítőt a bátyám. A sógornőm pl nem jött el a fiam névnapjára, előtte felhívott hogy lánybúcsúra megy, ennyi. De nem a bátyámmal üzenget.
2016. márc. 21. 10:39
 16/38 anonim ***** válasza:
42%

Mi is ilyen összejárós család vagyunk, a férjem családja pedig abszolút nem ilyen. Mondjuk mi is inkább a születésnapokat tartjuk meg, a névnapot mindenki rábízom, hogy ki-mikor szeretne jönni megköszönteni, ha egyáltalán meg akar. (abból sincs sértődés ha nem) A férjem családja pedig a születésnapokat is olyan szinten maguk között rendezik, hogy volt olyan, hogy a párom öccsének a születésnapját 3-an ülték meg a szülőkkel, és még nekünk sem szóltak, hogy ugyan ugorjunk már át mert ekkor vagy akkor szeretnék megköszönteni az illetőt. :D

Nekem ez nagyon furcsa volt az elején, de elfogadtam, hogy ők nem ilyen ünneplős típusok. A férjem viszont szerencsére nagyon jól beilleszkedett a családba, a testvéreim, szüleim olyanok neki is, mintha a sajátja lenne kb, így nem tehet számára összejárni velük, vagy megtartani nálunk az én, vagy az ő születésnapját nagyobb körben.

Én a helyedben azért egyszer-egyszer elmennék, főleg az olyan eseményekre mint születésnap, még ha a sima bográcsozós, vagy éppen spontán összeülős bulikra nem is. Szerintem 1 órát ki lehet bírni, más nem utána elmentek, vagy kitalálod, hogy rengeteg a dolgod, vagy még máshova is elígérkeztetek, úgyhogy csak 1-2 órára jöttetek. ott vagy, megjelensz/megjelentek, de nem kell órákig ott lenni. Kicsit megpróbálhatnál beilleszkedni szerintem is, persze ahogy fentebb írtam, ha minden hétvégén van valami alkalom az más. De egy születésnap, ballagás, vagy egyéb indokkal tartott összejövetelen illik megjelenni és megtisztelni a másikat, ha 5-en vannak, ha 15-en.

2016. márc. 21. 10:53
 17/38 Titusztitusz ***** válasza:
90%
Énis pont ilyen vagyok...És szinte énis írhattam volna azt amit te kérdező,szinte szórol szóra, annyi különbséggel persze, hogy én nem vagyok nő...Viszont én sohasem problémáztam azon hogy ki mit szól ahhoz, hogy nem szívesen veszek részt családi összejöveteleken, mivel túlságba is fáraszt, meg idegesít a sok idióta locsogás, viháncolás, hihihizés, meg semmiségekröl való kötelező, avagy csak illő társalgás...Én már jó régen kijelentettem kerek perec, hogy:"Nem érdekelnek az ilyen értelmetlen összejövetelek, úgyhogy engem hagyjanak ki belőlük...Ha valakinek KONKRÉT DOLOG KAPCSÁN beszélnivalója van velem a rokonságbol, akkor mindig megtalálhat, és EZ ESETBEN bármikor szívesen találkozok az illetővel bárhol, de az ÉRTELMETLEN, olyan "kötelező körök" féle összejöveteleken rám ne számítsanak"...Na...A rokonságban aztán el is vagyok könyvelve holmi "magának való", illetőnek, de ez engem nem érdekel...Végülis nem tartozok senkinek semmivel, úgyhogy semmi jelentősége sincs annak, hogy minek tart a rokonság vagy minek nem...
2016. márc. 21. 11:18
 18/38 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem is szelektálj és beszélj te a párod szüleivel. Szerintem bőven elég, ha a nagyobb ünnepeken megjelensz, esetleg a párod szüleinek és testvéreinek szüleésnapján. Én azt tartom bunkóságnak, mikor valaki eljön, telieszi magát és rögtön hazamegy, anélkül, hogy bárkivel is beszélgetne.
2016. márc. 21. 11:29
 19/38 anonim ***** válasza:
66%
A fontosakra illik elmenned, a tobbinel naradhatsz tavol. Idovel kiismernek majd, ha huzamosabb ideje leszel a "csalad resze". Normalis mentalitasu emberek egy ido utan elfogadjak es toleraljak, h visszahuzodo vagy. Mivel egy esetben mar megtortent, van ra eselyed, h jol allnak majd hozza
2016. márc. 21. 11:38
 20/38 anonim ***** válasza:
59%
17-nek tok igaza van. Van, akit ez feltolt, van akit lesziv. Utobbiaknak nem kell elviselniuk szerintem, kiveve azt a nehany fontos alkalmat, amikor ez fontos gesztus nem is annyira a rokonsag, mint inkabb a parunk fele.
2016. márc. 21. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!