Élettársi szerződést szeretnénk a párommal édesanyám lakásában. Ha esetleg a kapcsolatunk tönkremenne, akkor a meglévő lakást elveheti a párom?
Figyelt kérdés
2016. márc. 17. 20:38
11/13 anonim válasza:
Házasság alatt CSAK AZ közös vagyon, amit a házasság ALATT szereztek, az elötte meglévö saját vagyon soha.
Ezt a két-öt-tíz évet nem tudom, honnan szedik egyesek, de ez akkor sem igaz, ha milliószor leírják!
A házassági szerzödés meg nem ilyen esetekre vonatkozik, hanem akkor van értelme, ha az egyik fél jövedelme jóval magasabb, és az abból keletkezett vagyontöbbletet nem akarja megosztani a házastárssal.
12/13 anonim válasza:
Pontosan mit is akartok a pároddal? Élettársi szerződésről én még nem hallottam. Nyilvántartásba vett élettársi kapcsolatra gondolsz? Ott semmi köze a párodnak anyukád lakásához. De ha ilyen gondolat felmerül, akkor minek az élettársi viszony? Akkor maradjatok ahogy eddig és akkor anyukádnak nincs mitől tartania. Gondolom, nem nagyon rajong a párodért, ha ilyenre gondol, akkor az is szép tőle, hogy befogadta.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Édesanyámnak semmi baja a párommal, csak félti azt, amit egy élet munkájával szerzett meg és tart fenn. A párom ráadásul vállalkozó, 2 péksége is van, én pedig egy multinál dolgozom. Én mindenképpen kötni szeretnék valami vagyoni szerződést. Én ragaszkodom hozzá, hogy ne legyen dobálózás, ha úgy alakul az életünk.
2016. márc. 22. 18:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!