Szemét vagyok, ha nem akarom hogy a párom gyerekei minden egyes vasárnap nálunk legyenek, illetve kéthetente nálunk is aludjanak?
Inkább az a baj h a párod simán hagyja h a volt nője ezt tegye. A ti boldogsagotokert ő felel, nem a volt nője! Nem a volt nőt kell hibáztatnod! Ő neked nem tartozik semmivel. Ellenben a párod annál inkább.
Egyébként így olvasgatva a kommentjeidet, nekem az az érzésem,h ez a nagy szeretet egyoldalú. A párod meg elég önző. Elnézi h te pakolsz, főzöl, nem érzed jól magad. Ne haragudj,de az nem jó kapcsolat, ami csak bizonyos körülmények között működik. Pont az ilyen kényes, problémás helyzetekben lehet ezt felmérni. Az h akkor király, amikor épp nem adódnak gondok, nagyon kevés egy hosszú távon is működő kapcsolathoz.
Hány évesek a gyerekek? Gondolom, elég nagyok már ahhoz, hogy elpakoljanak maguk után, megértsék, hogy enni az étkezőben lehet, vagy összedobjanak maguknak uzsonnára egy szendvicset. A pároddal kéne megbeszélned, hogy együtt mondjátok el nekik az otthonotokra vonatkozó szabályokat, kaját meg lehet rendelni is, ha pihenni akarsz, nincs kőbe vésve, hogy egy nőnek a vasárnapját a konyhában kell tölteni.
Jó ötlet, amit írtak, hogy tegyétek át hétköznapra a nem-ottalvós napot, anyuka pedig gondoskodjon bébiszitterről, ha bulizni akar hétvégén. Elkezdheted úgy, hogy a következő alkalomra rábeszéled a párod egy wellnessnapra, biztosan van jó fürdő a közelben, ahol egész nap ellehettek kettecskén, a gyerekek meg jöjjenek pl. csütörtökön délután.
Elváltak a szüleim, úgyhogy a gyerek szempontjából ismerem ezt a kérdést. Szerinted egy gyermeknek milyen érzés,ha 2 hetente 3 napot tölthet az édesapjával,és ezt is el akarják tőle venni? Valószínűleg hülyére sírtam volna magam, ha édesapámnak az új barátnője ennyivel fontosabb, mint a húgom és én. Ez egyszerűen morbid.
Írod, hogy anyuka bulizni akar. Oké, de anyukánál 11 napot vannak 2 heti lebontásban a gyerekek. Ha 2 hetente egyszer elmegy bulizni, abban a 3 napban amikor megteheti, szerintem nem bűncselekmény. Gondolom ti is jártok szórakozni a pároddal abban a fennmaradó 11 napban, nem? Akkor másokat miért kell érte elítélni?
A másik: a gyerekekről amíg ott vannak a párodnak kellene gondoskodnia, nem neked. Miért nem teszi?
És végezetül:nem, nem lesz soha "normális" családi életetek. Egyrészt sosem lesz igazán pénzetek saját gyermekekre, úgy, mintha első gyereket vállalnátok, hiszen a párodnak még jó ideig támogatnia kell a sajátjait. Másrészt nem foszthatod meg a gyerekeket attól a 3 naptól,így sosem lesz egy közös családi hétvégétek. Éppen ezért igényelnek az ilyen családok sokkal nagyobb türelmet, megértést, elfogadást,mint a normál családok.
Mivel benned ezeknek egyike sincs, sőt, a szakítást javaslom én is.
Nos, szerintem minden embernek elemi igénye, hogy bizonyos időt gyerekek, a gyerekei nélkül töltsön el. Nálatok a hétköznapok gyerekmentesek. A sajatodat se teheted majd ki mindig, ha épp nincs kedved hozzá. A partner gyereke pedig normális embernél nincs megkülönböztetve a sajattol.
Amin lehetne változtatni az az, hogy az apának kellene törődni velük elsősorban, nem neked. Ülj le vele és mondd el, hogy neked ez így sok, vegye ki a részét.
26!
Minden hétvégéről volt szó, nem kéthetente 3 napról
"Minden hétvégéről volt szó, nem kéthetente 3 napról"
- Minden minden egyes vasárnapról és kéthetente a szombat is, ahogy én olvastam. Ez szerintem három nap két hétből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!