Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem furcsa, ha...

Szerintetek nem furcsa, ha egy családanya egy csomó pénzt költ felesleges "tanfolyamokra"? Főleg úgy, hogy ő nem dolgozik?

Figyelt kérdés

Ezekre a ma divatos dolgokra jár: hordozás, tánc meg sport hordozás közben, baba és gyerektorna, baba-masszázs, szoptatási tanácsadó (ezt azért, mert szerinte később ezzel pénzt kereshet), ringató, előadások a család és a munka összeegyeztetéséről stb.

Van, hogy heti 5-10e ft költ ilyenekre, miközben a férje tartja el.

2016. márc. 10. 09:47
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Heti 5-10 ezer forint nem sok. Kapaszkodj meg, én ennél többet elköltök a gyerekekre, és nem dolgozok. (mert ugye aki gyeden van, az ingyenélő, húzza meg magát és örüljön, hogy apa eltartja).

Szóval én azt az elvet követem, hogy a gyerek alap készségeit, képességeit kicsi korban lehet és kell a legjobban fejleszteni. Ha utánanézel, a legintenzívebb fejlődés/tanulás mindenben kb. 7-8 éves korig tart. Persze utána is rengeteget fejlődik a gyerek, az alapozó dolgokat korábban célszerű elkezdeni. Már babakorban.

Mi ezt egy befektetésnek tartjuk, ami hosszú távon meg fog térülni.

Ami anyuka igényeit illeti (tánc és sport), megint csak olyan dolgok, amik az egész család javát szolgálják. Egy elégedett, kiegyensúlyozott anya a gyereknek is jobb, mint egy lestrapált idegroncs, és feltételezem apuka is jobban örül egy fitt, magára adó nőnek, mint egy slampost, csak a gyereknek és a háztartásnak élek típusú besavanyodott feleségnek.

2016. márc. 10. 13:46
 22/36 A kérdező kommentje:
Ezekre nem a gyerek miatt jár, hanem maga miatt!
2016. márc. 10. 13:54
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Es, ha gyereke szuletik, akkor tobbe mar nem tehet semmit csak maga miatt,? Te nagyon utalod ezt a not. Errol szol a gortenet. Azt szeretned, h neki ne legyen jo
2016. márc. 10. 14:01
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a gyerek is benne van, akkor a gyerek miatt is jár. És ha maga miatt jár, egy anyának kijár ennyi...

Mibe, hogy irigykedő sógornő vagy anyós a kérdező...

2016. márc. 10. 14:05
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

És akkor mi van, ha maga miatt megy el?

Bár, szerintem a hordozás, a torna és a szoptatási tanácsadás eléggé a baba miatt van, de mindegy.

Onnantól kezdve, hogy valaki anya lett, meg kell szűnnie minden igényének? Onnantól magára nem költhet?

Ki vagy te ebben a történetben? Sugárzik belőled az irigység vagy az utálat.

2016. márc. 10. 14:10
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ha nem jarna, akkor mev az lenne a baj, h egy eligenytelenedett, zsiros haju, slampos no lett belole, szegeny ferje, nem ezt a not vette el anno. Akit utalsz, azt mindig van miert utalni.
2016. márc. 10. 14:11
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de te azt honnan a fészkes fenéből tudod, hogy nem a gyerek miatt jár, hanem maga miatt? De még ha így is van (ami hülyeség), miért ne tehetné? Szíve joga eljárni ezekre. Nyilván olyan kisgyerekes programot választ, ahol ő is jól érzi magát, mi ezen a meglepő? Nálunk is van egy rakás baba-mama torna, nyilván arra fogok járni, ami NEKEM tetszik, mert az egyhónapos fiam véleményét nem tudom kikérni ez ügyben.
2016. márc. 10. 14:19
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ezekre nem a gyerek miatt jár, hanem maga miatt!"

Még ha így is lenne, akkor is rendben van. Azért, mert gyereke van, már csak a lakás, bolt, játszótér vonalon mozoghat?

2016. márc. 10. 14:34
 29/36 omba ***** válasza:
100%

A Kérdező az anyós. :D

Előre meg nem lehet tudni, hogy milyen tudás lesz később is felesleges, milyen nem.

Én se tartom amúgy sokra ezeket a tanfolyamokat, de hát az egy másik család, majd ők eldöntik, hogy jó nekik.

2016. márc. 10. 15:40
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Szrrinted az nem furcsa, h egy ferfi, ha gyereke lesz, ugyanugy bejar dolgozni, mintha mi se tortent volna, az anya adja fel az allasat, h a gyerekkel legyen, aki pedig ugyanannyira az apae is? Aztan meg meg el is lehet hordani mindennek, h nem dolgozik, csak avpenzt kolti...
2016. márc. 10. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!