Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem furcsa, ha...

Szerintetek nem furcsa, ha egy családanya egy csomó pénzt költ felesleges "tanfolyamokra"? Főleg úgy, hogy ő nem dolgozik?

Figyelt kérdés

Ezekre a ma divatos dolgokra jár: hordozás, tánc meg sport hordozás közben, baba és gyerektorna, baba-masszázs, szoptatási tanácsadó (ezt azért, mert szerinte később ezzel pénzt kereshet), ringató, előadások a család és a munka összeegyeztetéséről stb.

Van, hogy heti 5-10e ft költ ilyenekre, miközben a férje tartja el.

2016. márc. 10. 09:47
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
86%

Ezek pont olyan szabadidős programok, amik illenek kisbabás anyukához, nem is drágák, és picik is élvezik.

Férfiszemmel meg tök jó az, ha nem kell nyüstölni külön azért a párunkat, hogy mozogjon formája visszanyeréséhez, hanem megy magától is. Érthető, hogy ez közösségben jobban megy mint egyedül, és még a lelket is ápolják kicsit.

2016. márc. 10. 10:30
 12/36 anonim ***** válasza:
92%

"miközben a férje tartja el"

Ő a közös gyermeküket neveli otthon, amíg nem lesz akkora, hogy közösségbe mehet. 3 évtől kötelező az óvoda, és addig sem akaszthatják szegre a gyereket, valamelyiküknek vele kell lenni. És a gyes-en gyed-en lévő fél sem másodrendű családtag, akinek vízen és kenyéren kell élnie mert "ő nem dolgozik". Mit csinál? Nyaral a Bahamákon? Van neked gyereked?

2016. márc. 10. 10:44
 13/36 anonim ***** válasza:
20%
háát a baba-mama tornát értem, hisz ott végre beszélgetni lehet a többi anyukával és nem csak a négy falat bámulni egész nap és a masszázst is, sőt a hordozás kifejezetten fitten tart. Na de a szoptatási tanácsadót már én sem tudom megérteni, össze vissza zagyválnak mindent, aztán a doki az aki a végén helyre rakja a dolgokat(ismerősömnél ez volt,kiderült hogy a mellbimbója besüpped és lényegében nem tud a gyerek szopizni, mert nem éri el a lényeget a szája, míg a tanácsadó hülyeségekkel traktálta és még le is húzta).De ha ezt ő is akarja csinálni akkor abban igaza van, hogy ezzel nagyon is lehet pénzt keresni.
2016. márc. 10. 10:46
 14/36 anonim ***** válasza:
89%
Jobb,mintha otthon kuksolna és őrülne bele abba,hogy tök egyedül van a picurral.
2016. márc. 10. 11:18
 15/36 anonim ***** válasza:
86%
Savanyu a szolo? :-)
2016. márc. 10. 11:24
 16/36 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem senkinek semmi köze hozzá. Engem pl. biztosan nem érdekel, hogy egy idegen "családanya" mit csinál. (Nem tudtam amúgy, hogy egy embert így szokás jellemezni...)
2016. márc. 10. 12:01
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted ez felesleges, akkor te majd ne kolts ra, de ne vard el, h nas is a te ertekrendedhez igazodjon. Nem tokmindegy neked, h mas mit csinal?
2016. márc. 10. 12:12
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyenekre jár, akkor nyilván kicsi babája van, tök természetes, hogy otthon van, és nem dolgozik. Hordozós tanfolyamra, meg babamasszázs tanfolyamra nyilván azért járnak, mert szeretné JÓL csinálni, nem csak úgy. A többi meg egyszerűen egy jó program neki és/vagy a babájának. Miért baj ez?

A nagyobbikkal én is jártam babatornára meg babamasszázsra, pedig akkor elég csórók voltunk, de ezek amúgy nem túl drága dolgok. A babamasszázs tanfolyamot például a védőnő tartotta, 300 forint volt alkalmanként, és összesen négy alkalom volt az egész tanfolyam. Örülök neki, hogy megcsináltam, mert most a kicsin is tudom alkalmazni, tök sokat segít rajta, amikor fáj a pocakja. Meg amúgy a nagynak is jót tett, nem tartom felesleges dolognak egyáltalán.

A kicsivel is szeretnék majd járni babatornára, meg majd olyanra is, ahol inkább én tornázom, de úgy, hogy ő is ott van rajtam, hiszen napközben úgysem tudom hová tenni, hiszen én vagyok vele itthon, a mozgás meg amúgy is rám férne. Meg egyébkén is, ezek tök jó alkalmak arra, hogy az ember társaságot találjon magának, másokkal barátkozzon. Rohadt unalmas ám úgy otthon lenni 2-3 évet, hogy nincs felnőtt társaságod egyáltalán, mert nem ismersz más kisgyerekes szülőket. Én ezt már átéltem egyszer, mivel a baráti társaságunkból senkinek nincs gyereke, csak nekünk. Tök jó otthon lenni a babával, szó se róla, de azért időnként nagyon jó más felnőttekkel is együtt lenni, meg tapasztalatot cserélni. Akinek nincsenek kisbabás barátai, az leginkább az ilyen alkalmakkor tud másokkal ismerkedni.

Egyébként meg a gyereknek is jó, ha találkozik más kisgyerekekkel, és nem a bölcsiben, oviban eresztik össze először idegen gyerekekkel.

2016. márc. 10. 12:22
 19/36 anonim ***** válasza:
94%
10-es, nem, ilyenkor az szokott kiderülni, hogy a kérdező a férj húga, és minimálbéres /m munkanélküli pali mellé szült egy gyereket, semmire nincs pénzük, és a bátyja miért nem inkább őt támogatja, A TESTVÉRÉT, minthogy a felesleges babatornára fizet, mert azt úgyis csak a sznob sógornője akarja, értelme sincs, csak nagyzol vele :D.
2016. márc. 10. 12:23
 20/36 anonim válasza:
21%

Ha van pénze rá, nagyon helyes, hogy ilyen dolgokra költ!

Én attól bukok ki, ha a gyereket benyomják 1 évesen a bölcsibe, hogy anyukának legyen ideje műkörmöshöz, meg barátnőzni járni!

Az általad leírt anyuka nagyonis szuper szerintem!

2016. márc. 10. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!