Szerintetek nem furcsa, ha egy családanya egy csomó pénzt költ felesleges "tanfolyamokra"? Főleg úgy, hogy ő nem dolgozik?
Ezekre a ma divatos dolgokra jár: hordozás, tánc meg sport hordozás közben, baba és gyerektorna, baba-masszázs, szoptatási tanácsadó (ezt azért, mert szerinte később ezzel pénzt kereshet), ringató, előadások a család és a munka összeegyeztetéséről stb.
Van, hogy heti 5-10e ft költ ilyenekre, miközben a férje tartja el.
Ezek pont olyan szabadidős programok, amik illenek kisbabás anyukához, nem is drágák, és picik is élvezik.
Férfiszemmel meg tök jó az, ha nem kell nyüstölni külön azért a párunkat, hogy mozogjon formája visszanyeréséhez, hanem megy magától is. Érthető, hogy ez közösségben jobban megy mint egyedül, és még a lelket is ápolják kicsit.
"miközben a férje tartja el"
Ő a közös gyermeküket neveli otthon, amíg nem lesz akkora, hogy közösségbe mehet. 3 évtől kötelező az óvoda, és addig sem akaszthatják szegre a gyereket, valamelyiküknek vele kell lenni. És a gyes-en gyed-en lévő fél sem másodrendű családtag, akinek vízen és kenyéren kell élnie mert "ő nem dolgozik". Mit csinál? Nyaral a Bahamákon? Van neked gyereked?
Ha ilyenekre jár, akkor nyilván kicsi babája van, tök természetes, hogy otthon van, és nem dolgozik. Hordozós tanfolyamra, meg babamasszázs tanfolyamra nyilván azért járnak, mert szeretné JÓL csinálni, nem csak úgy. A többi meg egyszerűen egy jó program neki és/vagy a babájának. Miért baj ez?
A nagyobbikkal én is jártam babatornára meg babamasszázsra, pedig akkor elég csórók voltunk, de ezek amúgy nem túl drága dolgok. A babamasszázs tanfolyamot például a védőnő tartotta, 300 forint volt alkalmanként, és összesen négy alkalom volt az egész tanfolyam. Örülök neki, hogy megcsináltam, mert most a kicsin is tudom alkalmazni, tök sokat segít rajta, amikor fáj a pocakja. Meg amúgy a nagynak is jót tett, nem tartom felesleges dolognak egyáltalán.
A kicsivel is szeretnék majd járni babatornára, meg majd olyanra is, ahol inkább én tornázom, de úgy, hogy ő is ott van rajtam, hiszen napközben úgysem tudom hová tenni, hiszen én vagyok vele itthon, a mozgás meg amúgy is rám férne. Meg egyébkén is, ezek tök jó alkalmak arra, hogy az ember társaságot találjon magának, másokkal barátkozzon. Rohadt unalmas ám úgy otthon lenni 2-3 évet, hogy nincs felnőtt társaságod egyáltalán, mert nem ismersz más kisgyerekes szülőket. Én ezt már átéltem egyszer, mivel a baráti társaságunkból senkinek nincs gyereke, csak nekünk. Tök jó otthon lenni a babával, szó se róla, de azért időnként nagyon jó más felnőttekkel is együtt lenni, meg tapasztalatot cserélni. Akinek nincsenek kisbabás barátai, az leginkább az ilyen alkalmakkor tud másokkal ismerkedni.
Egyébként meg a gyereknek is jó, ha találkozik más kisgyerekekkel, és nem a bölcsiben, oviban eresztik össze először idegen gyerekekkel.
Ha van pénze rá, nagyon helyes, hogy ilyen dolgokra költ!
Én attól bukok ki, ha a gyereket benyomják 1 évesen a bölcsibe, hogy anyukának legyen ideje műkörmöshöz, meg barátnőzni járni!
Az általad leírt anyuka nagyonis szuper szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!