Szerintetek nem furcsa, ha egy családanya egy csomó pénzt költ felesleges "tanfolyamokra"? Főleg úgy, hogy ő nem dolgozik?
Ezekre a ma divatos dolgokra jár: hordozás, tánc meg sport hordozás közben, baba és gyerektorna, baba-masszázs, szoptatási tanácsadó (ezt azért, mert szerinte később ezzel pénzt kereshet), ringató, előadások a család és a munka összeegyeztetéséről stb.
Van, hogy heti 5-10e ft költ ilyenekre, miközben a férje tartja el.
Szerintem nem furcsa, főleg, ha az adott családban ez a normális, ebben állapodtak meg, van rá keret stb.- az ég világon senkinek semmi beleszólása ebbe, ha a házaspárnak ez megfelel.
Attól, hogy az anya otthon van, igenis lehet igénye tanulásra, fejlődésre, művelődésre és a babával, gyerekneveléssel kapcsolatos dolgok lehetnek értelmesek, hasznosak is számára- főleg, ha első gyermekes vagy nincs a családban olyan személy, akitől tudna segítséget kérni. Az ilyen baba-mamás klubok stb. jók lehetnek kisgyerekes más családokkal való ismerkedésre, kikapcsolódásra is, illetve a babának is.
Attól, hogy egy nő otthon van a csecsemőkorú gyermekével, még nem biztos, hogy eltartott- kaphat csedet, gyedet, lehet megtakarítása, dolgozhat részben vagy egészben otthonról (varrónő, tolmács, angoltanár stb.)- ez egy rosszindlatú általánosítás.
Jó bejelentett alapbérrel is el lehet menni szülési szabadságra- akkor azért a saját szükségleteire is jut keret- attól, hogy pici gyermeket nevel, nem?
A család és munka témájú előadások erősíthetik az önbizalmát, kaphat tanácsokat, ebből számomra inkább az következne, hogy visszatérést tervez valamikor a munkaerőpiacra- esetleg vállalkozóvá válna, vagy ehhez gyű ötleteket, infókat. Ezt kifejezetten hasznosnak gondolom, ha ennek az anyának is ilyen tervei vannak.
Inkább ilyen leyen, mint otthon szülés utáni depresszió felé ballagó, beszürkült, begubózott, szociális kapcsolatoktól megfosztott, belefáradt anya, nem?
A tanulás, ismeretszerzés szerintem soha nem ablakon kidobott pénz- azzal a tudással az ember többé, magabiztosabbá vagy gyxakorlottabbá válik- lehet, hogy nem azonnal vagy nem közvetlenül, de a magabiztos, tájékozott nő inkább követendő példa lehet, semmint megszólnivaló.
Én is gyakorló édesanya vagyok, nem a partvonalról dumálok bele :)
És ha csak a személyi edzőjére költi?
Téged szerintem nem sokban érinthet.
Nem furcsa, mert ezeknek a dolgoknak a nagy része a baba érdekében történik. Ez kb. olyan, mint amikor az ovist bábszínházba viszik... vagy hogy ő jobban tudjon bánni a gyerekével. Meg könyörgöm, ha hordozós gyereke van, akkor otthon van egy pici gyerekkel, miért kellene azért megvetni őt, mert nem dolgozik, és nem 24/7 a négy fal között ül a szaros pelusokkal meg a tisztítószerekkel...
Ha ilyen paraméterekkel virágkötni járna meg salsázni, akkor már neccesebb lenne, de így, hogy a gyerekkel foglalkozik, és a gyerek érdekében teszi...
Most jön majd az a rész, hogy megjelenik a kérdező és kiegészíti a fő kérdést, hogy itt mindenki hülye, mert az apa minimálbért keres, az anya egy lusta disznó, nem foglalkozik semmivel, stb-stb. Meg hogy ő xy és a lelkiismerete nem engedi, hogy ne foglalkozzon ezzel, szóval neki igenis van köze hozzá...
Kihagytam valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!