Elvárható, hogy megértse egy 12-13 éves kiskamasz, hogy rá már kevesebb pénz jut, mivel kistesvére született?
Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem, hogy ne legyenek extra igényei pl öltözködést, zsebpénzt illetően, stb.2016. márc. 7. 15:38
11/109 anonim válasza:
15:51 mindenkinek más az extra. Lehet náluk egy szelet csoki is extra, másoknál meg a legújabb ájfón is alap. Ha a szülők úgy döntöttek hogy ők úgy nevelnek gyereket, hogy az 'extra igényeit' is kelégítik, akkor nem szép dolog most hirtelen ezt elvonni tőle.
12/109 anonim válasza:
az enyémek 9 és 6 évesek voltak és megértették ...
szal egy 12 éves simán felfogja és megérti HA akarja
13/109 anonim válasza:
De különben fordítva is nézhetjük. Ha a nagyobbnak nem lehetnek extra igényei, akkor ne legyenek a kicsinek sem. Persze egy kisgyerek alapból drága, de biztos vagyok benne, hogy most ő fogja kapni a nem létszükséglet, extra dolgokat is, amíg kicsi, cuki és megvan a varázsa... Más kisbabák is felnőttek extra dolgok nélkül.
14/109 anonim válasza:
Hát nem tudom, nekem ebben a korban született a testvérem, de nem kellett nagyon külön magyarázgatni, hogy x osztva 4-gyel az kevesebb, mint x osztva 3-mal. És ez vonatkozik pénzre, időre, energiára. Nem éltem meg szívatásként, nem emlékszem, hogy hisztiztem volna emiatt.
15/109 anonim válasza:
Ez az egyik leggázosabb korszak ekkor van leginkább szükségük a szülők figyelmére, plusz ugye ekkoriban lesznek fontosak a külsőségek, hogy ne lógjanak ki a közösségből. Most te mindkettőtől megfosztod. Szerinted mégis hogyan fog majd reagálni?
16/109 anonim válasza:
Nagyrészt nevelés kérdése, ha eddig sem kapott meg minden nyiffanásra toronyórát láncostul, még ha telt is rá, akkor a kamaszkori hőzöngésen kívül nem lesz más gond. Egyébként meg nem hivatkoznék a kistesóra, a szülő ugyanis nem köteles komplett pénzügyi jelentést készíteni a csemetének a saját jövedelméről, amiért ő dolgozott meg. Ha megkap mindent, amire valóban szüksége van, megoldott a taníttatása, szakmaszerzése is a jövőben, csak a luxusra, extrákra nem telik annyi, semmilyen panasza nem lehet, aki meg ezért felelőtlennek bélyegez egy szülőt, az szimplán hülye, és nem kell vele foglalkozni.
17/109 anonim válasza:
Köszönöm utolsó. Mélységesen egyetértek veled.
18/109 anonim válasza:
öltözködés mióta EXTRA????
amúgy igaz, ha a kicsi anyagilag nem fért bele, akkor nem kellett volna vállalni
19/109 anonim válasza:
Pont mos lesz abban a korban a nagy, hogy még talán több pénzt is kéne neki adni. Bár attól függ, hogy most mennyit kap.
Egyébként elvárható.
20/109 anonim válasza:
Ekkora koromban én havi 2000-et kaptam és kész.
Nem válogathattam ruhában. (nem is akartam)
Bezzeg az én időmben.
De tényleg: foglalkoznod kell sokat a nagyobbikkal is (ha igényli) meg mondani kell, hogy szereted. Illetve valamilyen módon kell kárpótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!