Tényleg olyan szörnyű, hogy minél messzebb akarok költözni a családomtól?
Nem olyan rossz velük a kapcsolatom, csak túlságosan beleszólnak az életembe, még úgy is, hogy külön lakom tőlük. És nem csak a szüleim, a nagyszüleim, még a nagynénémék is mindenről tudni akarnak. Elvárnák, hogy heti többször meglátogassam őket, minden nap telefonáljak, és a hétvégén legalább egy napot velük töltsek. Nem értik meg, hogy munka mellett semmire sincs időm, a hétvégémet pedig inkább a barátaimmal tölteném, na meg azzal, hogy a házimunkával és a nyelvtanulással felhozzam magam. El sem tudom képzelni, ha lenne párom is, akkor hogy képzelnék ezt a dolgot. Gondolom akkor mindkettőnknek náluk kellene ülnünk állandóan. Ráadásul folyton kéretlen tanácsokat adnak a munkámmal, a csekkekel, a házimunkával, és kb mindennel kapcsolatban.
Már nagyon elegem van ebből, sokszor gondoltam már korábban is arra, hogy elköltözöm a városból. Most még egy munkalehetőseg is adódott, úgyhogy úgy néz ki hamarosan megyek Pestre. De a szüleimnek persze nem tetszik a dolog, folyton azt mondogatják, meg fogom még ezt bánni, hogy ilyen messze kerülök a családtól (hozzáteszem, kocsival másfél óra az út). Azt persze nem tudják, hogy pont előlük menekülök el.
Tényleg olyan irreális dolog, hogy saját életet szeretnék 24 évesen? Tényleg önző és hálátlan vagyok?
24/l
Nekem is ugyanez volt a helyzet, plusz rájött még egy rossz kapcsolat velük. Szóval korlátoztak, viszont a kapcsolatunk rossz volt.
Én 18 évesen elköltöztem 200 km-rel odébb. Ezt elfogadták. A költözésnél kell megalapozni, hogy hogyan alakul ki az életed ezután. Én szóltam nekik, hogy zavar, hogy örökké hívogatnak. Persze ebből balhé lett, de egyszer az is véget ér, és akkor jobb lesz neked. Szóval szerintem vállald a balhékat, mert később neked lesz jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!