Hol a határ egy váláshoz? Mennyit kell "tűrni"?
A házasságnak értéke van. Na ezzel ebben a formában nem értek egyet. Nem az az érték, hogy valaki házas, hanem az, amivel ezt a házasságot jó esetben megtölti. (szeretet, odafigyelés, gondoskodás, egymás segítése...stb.)
A te esetedben ebből kb. mindegyik hiányzik.
Nem kell cserélgetni a pasikat, mint a zoknit, de ha a zoknid kilyukad, vagy szorít, akkor gondolom megválsz tőle, nem erőlteted magadra.
Elhiszem, hogy félsz, de legalább ne a neveltetéssel meg a gyerekekkel takarózz.
Egyrészt nem másoknak kell megfelelned, hanem magadnak, másrészt gondold végig, mennyire jó a gyerekeidnek, ha nap, mint nap ezzel a példával szembesülnek. Szerethetik az apjukat akkor is, ha csak heti pár alkalommal látják (remélhetőleg józanul.)
A szeretet pedig amiről beszélsz nem létezik. Te már nem szereted a párodat, csak megszoktad, elviseled, és félsz a változástól. Akit szeretünk, azt nem eltűrjük.
Azt is vedd figyelembe, amibe a válással kerülnél. Mondom, mik a lehetőségek: lecsökkent jövedelem, párkeresési problémák, az egész életre kiható sikertelenség érzése, a gyerekeket pedig nagyon megviseli.
Én a helyedben még próbálkoznék, mielőtt ebbe beleugrok. Minden bizonnyal jobb volt a kapcsolat, mikor összejöttetek. Próbáljatok valamilyen közös kikapcsolódási formát találni, ami mindkettőtöknek jó, pl. otthoni filmezés, vagy bármi. Kisebb lépésekben haladni. Valamiért életuntnak tűnik a férjed, ennek az okát kell kideríteni. Ha mindent teljesen visszautasít, az nyilván nem jó.
Tudod,tűrni egy kicsit,harcolni csak úgy van értelme egy kapcsolatért ha mindkét fél hajlandó rá.
Mivel a te férjed részéről ez nincs meg,így nincs miről beszélni. Nem érdemes energiát és időt pazarolni rá . Az én ex férjem és elkezdett inni,és én ÉVEKIG tipródtam mit tegyek,hiszen még szeretem . Utólag már látom,hogy azt szerettem igazán,aki régen volt,nem a piás -nemtörődöm -gusztustalan férfit,akivé vált .Nem lehet,hogy te is így vagy valahogy ?
Egy biztos,majd ha elhagytad rájösz,hogy ennél az egyedüllét százszor jobb. A gyerekekkel most sem foglalkozik,szóval lehet rá számítani,hogy ezután sem fog ..csak,hogy lelkileg felkészülj erre az eshetőségre is.
És nem tűrhető egy bodlogtalan párkapcsolat ,igenis vészes.
Anyámnak elég volt annyi h apám többször megvert engem és tesóm azonnal beadta a keresetet.
Persze, kinek mi.
Olyan nincs hogy CSAK az egyik fel a hibas, hogy CSAK az egyik fel "valtozik meg", mig a masik PONT olyan mint regen volt.
Egy kapcsolat MINDIG kolcsonhatas, hatas ellenhatas. Nem mindig ugyanolyan mertekben, de mindig ott van mindket fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!