Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feladnátok az életetek egyik...

Feladnátok az életetek egyik legfontosabb álmát a családért? Vagy megpróbálnátok családdal együtt megoldani?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő.Én 19 párom 27.Egy kisgyerek 13 hónapos.Jól megvagyunk meg minden.De nekem a vágyam hogy egyetemre mehessek jogi karra.Mindennél jobban szeretnék ügyvéd lenni,de nem tudom hogy fer lenne e a gyerekkel és a párommal szemben.Neki is ott van a munka.Nekem a háztartás és a gyerkőc.Szülökkel lakunk,még nyáron szeretnénk elmenni.De akkor a pénz is akadály lenne.Szerintetek?
2010. márc. 31. 13:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%

Na várj csak! 19 évesen közgazdász végzettséged van? Ezt nem tudom elhinni, hacsak nem 13 évesen kerültél egyetemre... Másoddiplomát szeretnél? Mi akadálya? Tény, hogy a jogi karon nagyon sokat kell tanulni, és ez nem lesz egyszerű a gyerek mellett. Az is tény, hogy ügyvédekkel Dunát lehetne rekeszteni. Az is tény, hogy az egyetem nem olcsó: ne ámítsd magad azzal, hogy az első diploma ingyenes. Bár ha van már diplomád, akkor így is, úgy is fizetned kell félévente súlyos százezreket. Aztán ha végzel, mehetsz ügyvédbojtárnak, azért is fizetned kell, emellett pedig rengeteget dolgozni ingyen. Az megintcsak nem túl családbarát dolog...

Én lebeszélnélek, de te tudod... Sem a közgazdász, sem a jogi diploma nem kelendő manapság. Ami kényelmes meló, és köze van a joghoz, az a jogi ügyintéző felsőfokú szakképzés: ez csak két év, és bíróságon dolgozhatsz, illetve ügyvédnél asszisztensként. Ez már sokkal családbarátabb, nyolctól-négyig jellegű munka.

2010. márc. 31. 17:51
 22/25 anonim ***** válasza:
Nem, soha. Minek a család ha nem élhetek boldogan? Ha nem lenne meg az álmom (legalább az egyik, vagy kicsit) akkor nem lehetek boldog... Én mindenképp elmennék.
2010. márc. 31. 17:58
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
aki szerint nem lehet vizságra késuülni 13 hónapos gyerek mellet ,mert akkor nme tudom nevelni hát nem él itt az biztos. Én 4 hónapos gyerkkel kezdtem leveletzőn a másod diplomát végig tudtam csiánlni.
2010. márc. 31. 19:13
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én jelenleg is baba mellett végzem az egyetemet. Még nappalis voltam, amikor "becsúszott" a baba, halasztottam egy évet, és idén újrakezdtem. 10,5 hónapos volt a fiam. Nem mondom, hogy könnyű, de nem lehetetlen. Ha van minimális családi háttér (nagyszülők, barátnők - mert látom párod nem rajong az ötletért, de a végén biztos segítene-akik a vizsgaidőszakban vigyáznának rá pár órát, vágj bele! Főleg, ha a lakóhelyeden van a suli (én Győrből járok Pécsre). És levelezőn is indítanak államilag finanszírozott helyeket is!

Szóval a saját példám alapján mondom, a kettő nem zárja ki egymást, sőt! A babázás monotóniájában egyesen üdítő lesz némi szellemi tevékenység! Sok sikert!

2010. márc. 31. 20:53
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne add fel. Én megtettem egy srác miatt, aztán a végén valahogy meggondolta magát az esküvő előtt. Most már se család, se megvalósult álom (sajnos az enyém nem lehet ilyen könnyen elkezdeni, mint a jogot...). Elég sokat fizettem azért, hogy megtanuljam: soha nem szabad feladni önmagunkat. Mert bármi történhet, aztán egyedül döbben rá az ember, hogy ő maga már nincs is valójában...
2010. ápr. 1. 00:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!