Feladnátok az életetek egyik legfontosabb álmát a családért? Vagy megpróbálnátok családdal együtt megoldani?
Na várj csak! 19 évesen közgazdász végzettséged van? Ezt nem tudom elhinni, hacsak nem 13 évesen kerültél egyetemre... Másoddiplomát szeretnél? Mi akadálya? Tény, hogy a jogi karon nagyon sokat kell tanulni, és ez nem lesz egyszerű a gyerek mellett. Az is tény, hogy ügyvédekkel Dunát lehetne rekeszteni. Az is tény, hogy az egyetem nem olcsó: ne ámítsd magad azzal, hogy az első diploma ingyenes. Bár ha van már diplomád, akkor így is, úgy is fizetned kell félévente súlyos százezreket. Aztán ha végzel, mehetsz ügyvédbojtárnak, azért is fizetned kell, emellett pedig rengeteget dolgozni ingyen. Az megintcsak nem túl családbarát dolog...
Én lebeszélnélek, de te tudod... Sem a közgazdász, sem a jogi diploma nem kelendő manapság. Ami kényelmes meló, és köze van a joghoz, az a jogi ügyintéző felsőfokú szakképzés: ez csak két év, és bíróságon dolgozhatsz, illetve ügyvédnél asszisztensként. Ez már sokkal családbarátabb, nyolctól-négyig jellegű munka.
Szia! Én jelenleg is baba mellett végzem az egyetemet. Még nappalis voltam, amikor "becsúszott" a baba, halasztottam egy évet, és idén újrakezdtem. 10,5 hónapos volt a fiam. Nem mondom, hogy könnyű, de nem lehetetlen. Ha van minimális családi háttér (nagyszülők, barátnők - mert látom párod nem rajong az ötletért, de a végén biztos segítene-akik a vizsgaidőszakban vigyáznának rá pár órát, vágj bele! Főleg, ha a lakóhelyeden van a suli (én Győrből járok Pécsre). És levelezőn is indítanak államilag finanszírozott helyeket is!
Szóval a saját példám alapján mondom, a kettő nem zárja ki egymást, sőt! A babázás monotóniájában egyesen üdítő lesz némi szellemi tevékenység! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!