Mit tudok tenni, ha állandóan zaklat, és senki nem hisz nekem?
Anyukámmal éltem, beteg volt, és a nyáron meghalt, az apámhoz kerültem, akit alig ismertem, mert nem nagyon tartottuk a kapcsolatot, neki viszont lett egy új barátnője, aki odaköltözött hozzá, és a nő fia is, aki asszem 20 éves. Eleinte nem volt semmi különös, gondolom megvárta, míg kicsit túlteszem magam az anyukám elvesztésén, de mostanra szinte alig merek kimenni a szobámból, ha nincs itthon senki, csak ő. A nő fia. Úgy kezdődött, hogy néztem a tv-t a kanapén, ő odaült mellém, és megfogta a combom, mire én ellöktem a kezét, és fölpattantam. Akkor azt mondta, hogy ne aggódjak, csak viccelt... Azóta pedig csak rosszabb lett. Volt hogy odalökött a konyha pultnak, és benyúlt a lábam közé, hiába ellenkeztem, lefogta a kezem, alig bírtam kiszabadítani magam. Meg volt, hogy bejött a szobámba, bezárta az ajtót, és vagy fél óráig nem ment ki, és engem se engedett ki, persze közben próbált fogdosni, meg benyúlni a pólóm alá. Akkor akartam adni neki egy pofont, ő meg megfogta a csuklómat, és akkorát tekert rajta, hogy utána napokig fájt. Meg több ilyen hasonló helyzetek voltak. És azt mondta, ha erről eljár a szám valakinek, azt nagyon megbánom, és hogy így vagy úgy, de megszerzi amit akar. Persze ha más is otthon van, akkor normálisan viselkedik, gondolom ezért nem hisz nekem senki. Mert apámnak egyszer említettem, hogy a kanapén fogdosott, ő csak legyintett, hogy biztos csak poénból csinálta, ne vegyem komolyan, aztán nem is törődött vele. De van egy olyan gyanúm, hogy nem is érdekelné...
Segítsetek, mit lehet ilyenkor tenni? Nagyon félek egyedül lenni itthon, szinte ki se megyek a szobámból, csak ha nagyon muszáj.
#15 vagyok
Majd írj kérlek hogy történt e valami fejlemény az ügyben.:)
# 22
Fontos lenne, hogy ilyen részletességgel mondj el mindent az apukádnak, de ha az könnyebb, akár ezt a kérdést is megmutathatnád neki a hozzászólásokkal együtt.
Amit én még megtennék a helyedben, függetlenül attól, hogy az apám mennyire veszi komolyan a történteket, az az, hogy az élettársával is beszélnék négyszemközt, elmondanám, hogy mi minden tett eddig velem a fia, (vagy akár leírnám, ha az érzelmileg könnyebb), és megmondanám, hogy nem vagyok hajlandó tovább félelemben élni, ha még egyszer az akaratom ellenére hozzámér, erőszakoskodik velem, feljelentem szexuális zaklatásért. Fogja fel, fogják fel, hogy ez az utolsó esélye.
Az anyja talán jobban felfogná a dolog súlyát, és ha nem akarná, hogy rendőrségi ügy legyen ebből, akkor komolyan venné mindezt, és beszélne a fiával.
"Volt hogy odalökött a konyha pultnak, és benyúlt a lábam közé, hiába ellenkeztem, lefogta a kezem, alig bírtam kiszabadítani magam."
Ez, meg mindaz, amit leírtál, kimeríti a szexuális zaklatás fogalmát, illetve kényszerítés, nemi erőszak többszöri kísérlete, könnyű testi sértés, személyes szabadság korlátozása, zsarolás stb., ahogyan a 7. hozzászóló már leírta.
Ne hidd azt, hogy a rendőrség nem venné komolyan, ha feljelentést tennél, és ne hidd, hogy a fiú akkor is ilyen magabiztos és fölényes lenne, ha a rendőrség elővenné és kihallgatná.
Az fontos, hogy ha netalán bármilyen sérülést okoz neked, aminek látható nyoma van, mint múltkor, akkor vetess látleletet orvossal, hogy maradjon nyoma, mert egy esetleges feljelentésnél ennek van jelentősége bizonyítékként.
Igazából jogos önvédelem lenne, ha lefújnád paprika spray-vel, ha esetleg erőszakoskodik veled, és annál nyilván ezerszer jobb, mintha megerőszakolna, de azért lennék ezzel óvatos, illetve csak végszükség esetén vetném be, mert ha fizikai erőfölényben van hozzád képest, és nem teljesen váratlanul és felkészületlenül éri, hogy lefújod, hanem meglátja a kezedben a spray-t, akkor még rosszabbul járhatsz, ha esetleg kicsavarja a kezedből, és ha elborítja az agyát a düh, esetleg téged fúj le, és bántalmaz egy még kiszolgáltatottabb helyzetben.
Az szerintem nagyon jó ötlet volt valakitől, hogy ha tudsz, készíts titokban hangfelvételt - akár a telefonoddal, ha van olyan funkciója. Ha ez sikerül, akkor készíts a felvételről biztonsági másolatot, amiről nem tud senki, mielőtt apádnak vagy az élettársának megmutatod, hogy ha netalán meg akarnák semmisíteni, maradjon róla másolatod egy rendőrségi feljelentéshez.
Azt kívánom neked, hogy mielőbb önállósodni tudj és elkerülni ebből a családi környezetből, de amíg kénytelen vagy ott élni, ne hagyd magad megfélemlíteni és zsarolni, állj ki határozottan magadért, és úgy mondd meg, hogy a következő eset után feljelentést teszel, hogy tudják, hogy komolyan is gondolod.
Sziasztok! Hát hétfőn délután félrehívtam aput, hogy beszéljek vele, és mikor belekezdtem a mondandómba, mondta, hogy jaj, már megint ezzel jövök? De azért folytattam, de nem hitt nekem, vagy nem akart hinni, és azt mondta, hogy inkább hálás lehetnék, amiért itt lehetek, és hogy ne borítsam föl az ő jól működő életüket, azzal, hogy ilyeneket találok ki. Jó lenne ha elkezdenék kicsit alkalmazkodni hozzájuk, ha még sokáig itt akarok lenni. Aztán fogtam magam, és bementem a szobámba, és sírtam egész délután, vacsorázni se mentem le, nem bírtam rájuk nézni se, se apukámra, se a fiúra.
Aztán meg kedden reggel, a fürdőben voltam, vasaltam a hajam, és a fiú odaállt az ajtóba. Én meg pont ásítottam egyet, és odaszólt valamit, hogy hosszú volt az éjszaka, vagy valami ilyesmi, de nem is ez a lényeg, és elindult felém. Én meg fölemeltem a hajvasalót, és mondtam, hogy ha közelebb jön, esküszöm hozzá vágom! Na akkor látszott, hogy nem számított erre, meg is hökkent, de aztán elvigyorodott és mondta, hogy, na leszünk mi még itthon kettesben, kíváncsi lesz akkor is ilyen nagy lesz-e a szám. Aztán már meg is bántam, hogy ezt mondtam, ezt még szerintem vissza fogom kapni, de annyira fájt az előző napi beszélgetés apával, hogy nem hitt nekem, hogy a düh beszélt belőlem...
#1 vagyok
Előbb vagy utóbb muszáj lesz megvédened magad vele szemben és meg is fogod.Amit ez a hajvasalós történet is bizonyít hogy nem félsz kiállni magadért.Nem az számot hogy most mit gondolsz(mert mint írtad már megbántad de az lényegtelen igazából) hanem az hogy abban a pillanatban merted mondani és megtenni azt amit megtettél és jó is volt a reakciója mert csak azt mutatta hogy ha még egy kicsit jobban kiállnál magadért le is tudnád teljesen állítani a csávót.
Csak az nem mindegy hogy akkor fogsz kiállni magadért mondjuk pofán b*szni a fiút mikor már megtett valami olyat veled amitől besokaltál vagy még időben lekezeled.Mert szerintem egy ilyet aki a hajvasalótól megijed meg tudnál állítani egy kis paprika sprayvel vagy valami hasonlóvan.Teszem azt rendőrségnek szólsz vagy ilyenek.Persze vannak olyanok akiket ezekkel nem lehet megállítani és utána még idiótábbak lesznek de szerintem ez a srác épp a másik kategóriában van.
Apukádtól az a reakció..hát csodálom hogy még apukádnak hívod..már bocsi.Nem is az érted hogy..fhu..nem tudom megfogalmazni..Szóval nem is az hogy nem segít apuka létére de még el se hiszi.És egyébként tök mindegy hogy az apukád lenne az az adott személy akinek egy ilyen dolgot elmondassz természetes lenne hogy nem így reagál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!