Szüleimnek állandóan az a baja, hogy nem diplomáztam le. Tudom, hogy 10 évvel ezelőtt link voltam, most már szeretnék tanulni, de senki nem vállalja be a babámat, míg én suliban lennék. (Párom külföldön dolgozik) Én akkor 1"senki" vagyok?
De nem is ez a nagy gondom. Állandóan a bátyámhoz mérnek! Miért?
Evidens, hogy a szülőknek büszkeség, ha gyermekük diplomás ember, de nekem ezért miért kell mindig a rövidebbet húzni? Mindenben ezzel kovácsol előnyt magának, családi életünk bármely területén.
Anyám is állandóan az ismerőskereső oldalakat bújja, figyeli hogy más gyermeke milyen iskolát végzett, és utána jön a "bezzeg" szöveg. Akkor engem szégyell?
Abban igazuk van, hogy ezt elrontottad, te is belátod.
Az, hogy senki vagy e, viszont nem ez határozza meg. Elsősorban magad meg az életed.
Ha így is el tudsz boldogulni(amúgy csak érettségid van?), akkor fasza minden, van gyereked, jól neveled, stb, akkor kár ezen szenvedni.
Viszont a sulit megcsinálni, hát nemtom mennyi van még hátra, de gyerek család mellett majdnem lehetetlen.
Viszont egy fontos, te ne azért tanulj mert a szüleid dumálnak, hanem magadért. Látom amit írsz azon, hogy azért akarnál lediplomázni mert a szüleid dumálnak.
17:07 vagyok. Ajjaj, akkor te sajnos a tipikus 3 gyerekes szülői magatartásnak vagy az áldozata. :-( A legnagyobb a tökéletes, hiszen ő az első, a legkisebb a szemünkfénye, te meg szegény, te vagy a "maradék". Remélem, nem bántalak meg ezzel.
Igaza van az előttem szólóknak, ezt meg kell beszélned velük. Úgy éled az életed, ahogy te akarod, nem pedig az ő elvárásaik szerint. Tudatosítanod kell bennük, mert ennek az lesz a vége, hogy semmi, de tényleg semmi nem fog megfelelni nekik, amit te csinálsz. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!