Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, ha állandóan...

Mit tudok tenni, ha állandóan zaklat, és senki nem hisz nekem?

Figyelt kérdés

Anyukámmal éltem, beteg volt, és a nyáron meghalt, az apámhoz kerültem, akit alig ismertem, mert nem nagyon tartottuk a kapcsolatot, neki viszont lett egy új barátnője, aki odaköltözött hozzá, és a nő fia is, aki asszem 20 éves. Eleinte nem volt semmi különös, gondolom megvárta, míg kicsit túlteszem magam az anyukám elvesztésén, de mostanra szinte alig merek kimenni a szobámból, ha nincs itthon senki, csak ő. A nő fia. Úgy kezdődött, hogy néztem a tv-t a kanapén, ő odaült mellém, és megfogta a combom, mire én ellöktem a kezét, és fölpattantam. Akkor azt mondta, hogy ne aggódjak, csak viccelt... Azóta pedig csak rosszabb lett. Volt hogy odalökött a konyha pultnak, és benyúlt a lábam közé, hiába ellenkeztem, lefogta a kezem, alig bírtam kiszabadítani magam. Meg volt, hogy bejött a szobámba, bezárta az ajtót, és vagy fél óráig nem ment ki, és engem se engedett ki, persze közben próbált fogdosni, meg benyúlni a pólóm alá. Akkor akartam adni neki egy pofont, ő meg megfogta a csuklómat, és akkorát tekert rajta, hogy utána napokig fájt. Meg több ilyen hasonló helyzetek voltak. És azt mondta, ha erről eljár a szám valakinek, azt nagyon megbánom, és hogy így vagy úgy, de megszerzi amit akar. Persze ha más is otthon van, akkor normálisan viselkedik, gondolom ezért nem hisz nekem senki. Mert apámnak egyszer említettem, hogy a kanapén fogdosott, ő csak legyintett, hogy biztos csak poénból csinálta, ne vegyem komolyan, aztán nem is törődött vele. De van egy olyan gyanúm, hogy nem is érdekelné...

Segítsetek, mit lehet ilyenkor tenni? Nagyon félek egyedül lenni itthon, szinte ki se megyek a szobámból, csak ha nagyon muszáj.

2016. febr. 20. 20:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Hívd a NaNe segélyvonalát. Bántalmazott nők és gyermekek számára tartják fenn, ez pedig pontosan te vagy. Ingyenes, de szerda este 6-10-ig nem érhető el.

06-80-505-101

Ne hagyd magad. Mondd el apád és a fiú anyja előtt, amiket itt leírtál. Persze, hogy megpróbál megfélemlíteni, de nyugtasd meg, hogy nem neked nem fognak hinni, hanem neki. Zárd be az ajtódat, és mindig legyen nálad a telefonod. Ha kell, rögtön hívd a rendőrséget.

2016. febr. 20. 22:12
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél vagy szerezz egy diktafont rejtsd el, és ha újra megfenyeget, akkor lesz bizonyítékod, amit le tudsz játszani apud és a nő előtt, de ha ez valami oknál fogva nem kivitelezhető, akkor paprika spray. Hidd el, ha szembe fújod, nem hogy pár percig próbálkozni sem fog merni, hanem örül,hogy nem sz.rja össze magát. Aztán ahogy a paprika spray hatására ömlő könnyeit törölgeti, te közöld vele, hogy úgy próbálkozzon, hogy a ˝kis barátod˝ mindig kéznél van, és bármikor a védelmedre kell. Talán kegyetlennek és érzéketlennek tűnik, amit írtam, de semmit nem utálok annyira, ha valaki egy nála gyengébbel erőszakoskodik.
2016. febr. 21. 02:03
 13/32 A kérdező kommentje:

Amikor azt írtam, hogy apámat nem érdekelné, azt komolyan is gondoltam. Teher vagyok neki, amióta odakerültem, és ezt nem is próbálja rejtegetni. Arról a nőről meg ne is beszéljünk... És ezt a fiú is mondta, hogy ő úgyis mindent tagadna, és tudom, úgyis neki hinnének, apám csak kötelességének érezte, hogy befogadjon, én csak papíron vagyok a lánya, és még gúnyosan hozzátette a végén, hogy az egyetlen, aki örül annak, hogy itt vagyok, az ő (mármint a fiú).

Amíg nem tudok elköltözni, akkor marad a bezárkózás. Én az ilyeneket, hogy lefújni, meg tökön rúgni, nem merem, félek, hogy csak jobban feldühíteném ezekkel. Már akkor is milyen mérges lett, mikor megpróbáltam megpofozni, azt mondta, a legközelebbi ilyennél eltöri a csuklóm, és mikor már könyörögtem, hogy engedje el, mert annyira fáj, akkor engedte el.

2016. febr. 21. 08:59
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Mit dolgozol, van valamilyen végzettséged? Szándékodban áll tanulni, akár OKJ-tanfolyamon, akár felsőoktatásban?

A NANE jó ötlet, részletesen el tudják mondani, hova fordulhatsz segítségért, hol vannak átmeneti otthonok stb. Ha van már hova menned, azonnal tégy feljelentést, nem kell azzal foglalkozni, hogy mit tagad le a fiú - a rendőrségen hiába játssza az eszét. Vagy ha legközelebb rád támad, veri az ajtódat stb, azonnal hívd a rendőröket. Távoltartási végzést is kérhetsz, aligha hiszi el bárki, hogy mindez csak hiszti a részedről, ha bizonyíthatóan segélyszervezethez is fordultál és inkább elköltözöl bárhová 19 évesen, mint hogy ott maradj a fiú közelében.

Ha felvesznek valahová tanulni, a bíróságon kérhetsz rokontartást az apádtól, édesanyád után 25 éves korodig jár árvaellátás, amíg nappali tagozaton tanulsz, ezt a nyugdíjfolyósítónál kell intézni. Gondolom, valami kis örökség maradt szegény után, arra vigyázz. Ne hagyd elrontani az életed a böszme apád és a nevelt fia miatt.

2016. febr. 21. 10:11
 15/32 anonim ***** válasza:

Nem kislány.. ez így nem megoldás.

Hidd el én se biztos hogy mernék a szemébe fújni vagy tökön rúgni valakit akitől ennyire félek mint te.Viszont ha nem mered akkor legalább mutasd hogy mered vagy akár mi mert ezzel csak azt éred el hogy akkor fog bántani amikor akar pontosan azért mert látja hogy igazából te leszarod olyan téren hogy nem fogsz tenni ellene semmit.Aztán ezek után csak durvább lesz.Tételezzük fel könyörögsz még párszor hogy engejde el a kezed meg sírsz neki pár sort és néha elenged ott hagy és röhög rajtad közben pedig azt gondolja "Hát mára ennyi elég volt majd máskor".Aztán egyszer hazajön úgy valahonnan hogy totál idegbeteg és neked megy...szerintem már te is érted mire számíthatsz.

Amint látom azt írtad hogy apukádékra nem számíthatsz.Rendben akkor a fiúnak csak a rosszabb lesz ezek után mert hogyha van annyi eszed és egy picit félrerakod azt hogy félsz akkor fogod magad és elmész a rendőrségre és nem apukádékhoz(mert ugye rájuk nem számíthatsz) akkor csak rosszabbul fog kijönni belőle a srác.

Nem tudom hogy láttad e amit küldtem neked üzenetben de még nem válaszoltál szóbval ide is leírom hogy nézd meg.Van ott egy videó is.

2016. febr. 21. 10:57
 16/32 A kérdező kommentje:

Van szakmám, abban is dolgozom, és munka mellett pedig levelezőn csinálom az érettségit.

A másik ok, amiért félek a rendőröket hívni, az hogy azt mondta a fiú, hogy akkor is mellé állnának, engem meg kitennének az utcára, mert apám nem tűrne el tovább a házában. Sőt, azt mondta, ha akarná. már most is el tudná intézni, hogy az utcára kerüljek, úgyhogy jobb lesz, ha azt csinálom amit mond.

Igen, olvastam az üzenetet, köszönöm, valószínűleg az lesz, hogy zárom az ajtót, amíg nincs itthon senki. :)

2016. febr. 21. 11:12
 17/32 anonim ***** válasza:
0%
Csinálj olyan bizar dolgokat amiktől megundorodik tőled.Ragssz fel a homlokodra műpéniszt,sőt ha kell máshová is
2016. febr. 21. 12:52
 18/32 anonim ***** válasza:

#15 vagyok

Nincs vmi ismerősöd akihez tudnál költözni persze ezt úgy értem hogy valamennyit fizetnél azért hogy ott vagy?

2016. febr. 21. 13:49
 19/32 anonim ***** válasza:

No de ha jól értem, ezeket mind csak a fiú mondta apádról. Vele magával beszéltél már erről? Valami érzelem vagy lelkiismeret csak van apádban, ha egyszer odafogadott. Jobb lenne vele tisztázni, hogy mit akar, elmondani, hogy nem áll szándékodban hosszú távon ott maradni, de szükséged van a segítségére, amíg önállóan lábra állsz, mégiscsak a gyereke vagy, a fiú meg egy idegen, aki 20 évesen ott él. Egyezzetek meg, hogy adjon havi támogatást, és másnap elköltözöl, ha terhére vagy. Mondd el, hogy nem akarsz balhét, de amit eddig tett veled a srác az ő tudtával és elnézésével (hiszen szóltál neki), az bőven elég egy feljelentéshez. De először mindenképp azt tisztáznám vele, hogy ő hogyan viszonyul a te ottlétedhez, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a srác igazat mond - elég árulkodó, hogy ő "el tudná intézni", hogy apád kirakjon, ezek szerint apád nem gondolkodik ilyenben, hiszen akkor nem kéne "elintézni."

Hívd el valahová házon kívül aput, ahol kettesben lehettek, pl. menj elé a munkahelyéhez, hogy otthon ne is tudják, mire készülsz. Könnyen lehet, hogy nem is olyan sötét a helyzet, mint ahogy ez a kis görény leírja neked, csak sakkban akar tartani. Ha tudsz hangfelvételt, videofelvételt készíteni, sokat lendíthet az ügyön - bíróságon bizonyítékként nem áll meg, de apádat meggyőzheted vele.

2016. febr. 21. 13:52
 20/32 A kérdező kommentje:
Nincs, de nem is akarnék senkinek a terhére lenni.
2016. febr. 21. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!