Anyósékhoz költözni. Vélemények?
Először is szeretném ha végig olvasnátok,mielőtt mindenki rávágná hogy nem,nem,soha :)
4 éve vagyunk együtt a párommal,23 évesek vagyunk mindketten.Ő idén júniusban fejezi be az iskolát,és már meg van a fix helye ahol dolgozni fog.Fizetése sem lesz rossz,eleinte nettó 180-200 ezer,később 350-400 ezerig is felmehet.Nekem még 1 évem van hátra az államvizsgáig,utána egyből szeretnék én is munkába állni,de ez még egy kicsit képlékeny.
Már most lenne rá igényünk hogy együtt éljünk,mivel általában hétvégente tudunk találkozni,hétköznap nem,vagy csak nagyon ritkán.
Sokat gondolkozunk milyen lehetőségeink vannak.Hozzánk nem tudna költözni a párom,mivel kicsi a lakásunk.Az ő házuk viszont nagy,és hely lenne bőven.Az albérlet került még szóba,viszont a környékünkön nagyon drága,félre tenni ha tudnánk is de keveset,így mire összejönne egy kezdő összeg a lakásra/házra sok-sok évbe telne.
Párom mondta hogy szerinte az lenne a legjobb megoldás ha odaköltöznék hozzájuk.Már a szüleivel is beszéltünk erről,ők is támogatják az ötletet.Jó a kapcsolatom velük,tényleg normálisak,kedvesek.Az édesanyjának persze meg van a maga stílusa,de nem egy rigolyás vénasszony :) Szeretek náluk lenni egyébként is,ha ott vagyok sokat segítek a házimunkába,jól el tudunk beszélgetni stb.Őszinte leszek,nem repesek a boldogságtól,mert nyilván külön szeretnénk élni,viszont mérlegelni kell azt hogy így mennyit tudunk félre tenni és albérletben.Értelemszerűen ha odaköltözöm hozzájuk is fizetnénk valamennyi összeget,de sokkal kevesebb lenne a kiadás mint albérletben,sokkal több pénzt félre tudnánk tenni.Körülbelül 2 évre gondoltunk amit ott élnénk.Ennyi idő alatt össze tudnánk annyi pénzt spórolni hitellel együtt hogy tudjunk venni egy lakást.
Gyereket nem tervezünk még az elkövetkező 4-5 évben,tehát nem fogok az anyósjelölt nyakára szülni :)
Nyilván meg vannak ennek is a hátulütői amiket én már most látok előre,milyen problémák fognak adódni,és ezt közöltem is a párommal.De én úgy gondolom hogy 2 évet "ki lehet bírni",mert tényleg jó a viszonyunk,és sajnos a pénz diktál.
Ismerőseim körében akikről tudom hogy ugyanígy csinálták mint mi tervezzük,nem hallottam negatív tapasztalatokat.Viszont ezen az oldalon szinte csak azt olvasok.
Igazából a kérdést azért írtam ki,mert kiváncsi vagyok saját tapasztalatokra,véleményekre ezzel kapcsolatban! :)
23/L
Akkor ingyenélő vagyok most is mert a szüleim tartanak el.Forgassuk ki még jobban a dolgokat :D
1 évig sehova nem megyek,amíg nem lesz jövedelmem.De ezt már egy párszor leírtam.
Nézd, egyetemista vagy, mégsem tanultad meg, hogy a központozás UTÁN szünetet hagyunk. Úgy, mint én, látod?
Ez nem ám csak üres fikázás, hibakeresés, ennek a lélektani jelentése pontosan az, amiről szól: szünet, levegővétel magadnak és levegővételi lehetőség a másiknak. Nem telepszel rá, hagyod élni, ahogyan ő is téged.
Ha ezt megérted, akkor azt is megérted, hogy miért mondom: anyós (aki még nem is anyósod!) vagy após nyakára SOHA!
nem, nem kiforgatás!!
na várj, akkor ha koltoznél is, akkor az egy év mulva lenne? De akkor már lesz elvileg munkád is, a barátodnak is, akkor meg mit keresnétek a szuloknél??
nem hergelni akarlak, de még most sem értem.
Aki nettó 400-as bevétel mellett képes a szülőkhöz beköltözni, hogy spóroljon pár forintot, az hülye.
(Írja hogy 60-at így is leadnának + élelmiszer = ebből kijönne a bérelt lakás is).
Hozzánk a barátom költözött oda szeptemberben. Átmeneti megoldásként indult. Szüleim úgy állították be, hogy teljesen elkülönülve élhetünk, ők nem szólnak bele semmibe.
Ehhez képest egyre jobban megromlott velük a kapcsolatom, volt hogy szó nélkül vettek ki kaját a hűtőnkből, folyamatosan szívességeket kértek, akárhányszor elmentünk otthonról, jött az üzenet, hogy ezt meg azt hozzatok a boltból, közben meg folyamatosan kaptam az osztást, hogy a barátom mennyire nem illik hozzám, stb. De arra azért jó volt, hogy hurcolássza őket, meg bevásároljunk nekik stb. Eleinte barátom szimpatizált velük, de az ilyen "kihasználós" húzásaik miatt ez megváltozott. Azt még hozzátenném, hogy havi 50ezret kértek azért, hogy ott lakjunk. Amit kicsit sokallottam, hiszen az természetes, hogy a rezsibe beszállok (25000 Ft), de bérleti díjat miért fizessek a saját szüleimnek? Ismerőseim is csak néztek, amikor mondtam nekik. Mondjuk ők úgy gondolják, hogy a gyerek dolga támogatni a szülőt, amikor hazajöttem külföldről 4 hónap után, első találkozásunk arról szólt, hogy adjak 100ezret, és ez még vagy 2szer megismétlődött.
Januárig bírtuk, most már albérletben vagyunk, ugyanennyi pénzért. A szüleimmel tartom a kapcsolatot, de mindenkinek egyszerűbb így. Persze ez egy szélsőséges példa, nem mindenkinek ilyenek a szülei, csak azért írtam le, hogy nekem rossz tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban :)
Nem olvastam el a válaszokat, csak a néhány elsőt. A kérdés nálunk roppant aktuális, és még rosszabb helyzetben is vagyunk, mert én 40, a férjem 45 éves, és első babánkat várjuk áprilisra.
Viszont borzasztóan elszálltak a bérleti díjak, és már nem tudnánk félretenni.
Így megyünk anyámékhoz (szombaton költözünk) a felső szintre. Rengeteget vergődtünk rajta, gondolhatod, már több mint 2 évtizede külön élek tőlük. Jobb szerettem volna magunkhoz hazavinni a babát, akár egy albérletbe, mint oda. Plusz, nem vagyok túl szociális sem. Viszont abban bízunk, hogy 2-3 év alatt annyit tudunk félretenni, amiből felvehetünk hitelt (!), hogy végre sajátunk legyen.
Azt beszéltük, ha nagyon gáz, akkor megint albérlet. Amit ki tudnánk fizetni, hangsúlyozom, de nem tudnánk félrerakni.
Szóval valamit valamiért. Bár a szüleim rendkívül jó fejek, biztos nem lesz könnyű, de hát ők is áldozatot hoznak, nemcsak mi.
Kipróbáljátok, ha nem megy, odébb álltok.
Aki nincs tisztában az albérlet árakkal,az szerintem ne is írjon hülyeségeket. :)
Nálunk 60-70 ezernél kezdődnek az albérletek,és az elég szerény lakásokra gondolok,erre rájön a rezsi,a közös költség és akkor még nem ettünk semmit.
Nem pár forintnyi spórolásról van szó.Ha arról lenne nyilván nem mennék oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!