Ti elfogadnátok egy ekkora "ajándékot"?
Párommal 4 éve vagyunk együtt,már elég jól ismerem a családját,családtagként kezelnek,szeretnek engem én is szeretem őket,jól érzem magam náluk.Gyakran megyünk együtt kisebb nyaralásokra,ezeket általában karácsonyra és szülinapra szoktuk kapni,ilyenkor az egész család megy(2 szülő,3 gyermekük a párjaikkal,néha a nagymama,nagynéni is).Ezek belföldi utak szoktak lenni és egész olcsón,mondjuk 10-15 ezer ft-ért 2 fő/3 éj.Mi sajnos még nem keresünk a párommal mert mindketten tanulunk még,a diákmunkából nem tudunk félre tenni semmit,csak a saját kis költségeinket álljuk.
Páromék rendszeresen jártak pár évvel ezelőtt külföldre nyaralni,mióta mi együtt vagyunk azóta nem voltak.Szóba került hogy idén újra elmennének.Párom mondtam hogy ő csak úgy akar menni ha én is mehetek velük.Őszinte leszek én nagyon szeretnék,mert még sosem voltam külföldön,ezáltal tengert sem láttam még,viszont nekünk nincs annyi pénzünk hogy kifizessük.Körülbelül 80-100 ezer ft-ról lenne szó.Párom azt mondta hogy majd az ő szülei fizetik,viszont én ezt nem akarom.Nagyon kellemetlenül érezném magam ha ennyit költenének rám,így is elég sok helyre meg szoktak hívni.
Nagyon szeretnék én is elmenni,viszont ekkora összegű "ajándékot" nem akarok elfogadni.
Ti mit tennétek a helyemben?
22/L
Nem olvastam a válaszokat.
Én a másik oldalról tudok nyilatkozni: az én családom áll úgy anyagilag, hogy évi 1-2 alkalommal elmegyünk külföldre. Ugyan mi nem a párom, hanem a legjobb barátnőmet szoktuk vinni magunkkal, de a helyzet kb hasonló: a lányt egyedül neveli az anyja közalkalmazotti fizetésből, esélytelen, hogy vele eljusson külföldre. Mi pedig nagyon bírjuk (szüleim is nagyon szeretik őt)... Ha már egyszer megyünk, akkor a +1 fő nem olyan hatalmas kiadás még pluszba, cserébe jól érezzük magunkat vele, és nagyon jól esik nekünk is, hogy látjuk milyen jól érzi magát. Cserébe néha hoz át sütit, amiért meg főleg megéri. :D
Én a helyedben elfogadnám, ha látod rajtuk hogy örülnének neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!