Ti elfogadnátok egy ekkora "ajándékot"?
Párommal 4 éve vagyunk együtt,már elég jól ismerem a családját,családtagként kezelnek,szeretnek engem én is szeretem őket,jól érzem magam náluk.Gyakran megyünk együtt kisebb nyaralásokra,ezeket általában karácsonyra és szülinapra szoktuk kapni,ilyenkor az egész család megy(2 szülő,3 gyermekük a párjaikkal,néha a nagymama,nagynéni is).Ezek belföldi utak szoktak lenni és egész olcsón,mondjuk 10-15 ezer ft-ért 2 fő/3 éj.Mi sajnos még nem keresünk a párommal mert mindketten tanulunk még,a diákmunkából nem tudunk félre tenni semmit,csak a saját kis költségeinket álljuk.
Páromék rendszeresen jártak pár évvel ezelőtt külföldre nyaralni,mióta mi együtt vagyunk azóta nem voltak.Szóba került hogy idén újra elmennének.Párom mondtam hogy ő csak úgy akar menni ha én is mehetek velük.Őszinte leszek én nagyon szeretnék,mert még sosem voltam külföldön,ezáltal tengert sem láttam még,viszont nekünk nincs annyi pénzünk hogy kifizessük.Körülbelül 80-100 ezer ft-ról lenne szó.Párom azt mondta hogy majd az ő szülei fizetik,viszont én ezt nem akarom.Nagyon kellemetlenül érezném magam ha ennyit költenének rám,így is elég sok helyre meg szoktak hívni.
Nagyon szeretnék én is elmenni,viszont ekkora összegű "ajándékot" nem akarok elfogadni.
Ti mit tennétek a helyemben?
22/L
Ez nekem sem egyértelmű, hogyan történt (egyáltalán történt-e már) meghívás. Nyáron, 22 évesen azért lehet diákmunkával 80-90 ezret keresni egy hónap alatt, ha jó a kapcsolat, akkor meg lehet úgy egyezni, hogy kifizetitek a különbözetet a szállás árából a +2 fő után (4 és 6 fős apartman, plusz hálószobával nem ugyanannyiba kerül), ill. ha az utazásnál merül fel plusz, azt is álljátok.
Nagyon jó a családi nyaralás, az is, hogy ilyen jó a kapcsolatotok, de szerintem nem tragédia az se, ha ennyi idősen kettecskén mentek el valamerre: diákként nagyon olcsón el lehet jutni tengerpartra is (nyilván nem 4 csillagos szállodába, de nem is ez a lényeg.)
Ha ők hívtak meg, akkor gondolom, nem okoz nekik anyagi gondot. Akkor elfogadnám.
Viszont ha csak azért hívtak, mert a barátod kijelentette, hogy ő nélküled nem megy, akkor inkább kellemetlen lehet a helyzet.
Egyébként én nem értem, hogy hogy nem tudsz egy fillért se beleadni. Azért gondolom, a te szüleid is be tudnának szállni egy kisebb összeggel. És valamennyit a diákmelóból is spórolhatnál erre. Hogy legalább részben ti tudjátok fizetni és ne mindent ők álljanak.
Én nem fogadnám el. Előbb-utóbb úgyis vita lenne belőle, mert van még két másik testvér, akiket akkor ugyanúgy illene meghívniuk megint. 10-15ezernél még azt mondom, oké (bár az is sok), de most ha 80-100ezrekről beszélünk...Még akkor is, ha a többi tesó meg a párjaik felnőtt, kereső emberek, tuti sértődés lenne.
A párod meg csak ne nagylelkűsködjön a szülei zsebére. Ha ők maguktól ajánlják fel, az más - bár akkor is túl sok pénz szerintem. Én csak akkor mennék velük a helyedben, ha a saját költségeimet legalább ki tudnám fizetni.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
A másik 2 testvér és a párjaik is már dolgoznak,így az ő utukat mindenki fizetné saját magának.Nyilván tudnék bele adni valamennyit,de nem olyan sokat,kb.20-30 ezer ft-ot.Kocsival mennénk és apartmanban lenne a szállás.Azt hiszem ez az összeg 2 főre szól,tehát a benzinköltség ígyis-úgyis ugyanannyi lenne,de azért jelentenék én is pluszköltséget,ha én nem mennék nyilván kevesebbet kellene költeniük.
A szülők még nem hívtak meg,csak a család beszélt erről,de ha mennének engem is elhívnának mert ismerem őket és tudom milyenek (nem a fiuk miatt lenne kikényszerítve a meghívás)
A segítség így is meg van mindig,szívesen megcsinálok bármit náluk :)
Azért, ha te beleadsz 30 ezret és mondjuk még a szüleid is hozzátesznek ennyit, akkor máris több, mint a felét már kifizettétek.
Mondjuk, ha milliárdosok, akkor nem aggódnék és elfogadnám szívesen.
De más esetben próbálnék minél többet beleadni. Ha csak 30 ezret tudsz, az is jó. Legalább ők is látják, hogy a saját lehetőségeidhez képest hozzájárulsz te is, nem pedig lehúzod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!