Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elfogadnátok egy ekkora...

Ti elfogadnátok egy ekkora "ajándékot"?

Figyelt kérdés

Párommal 4 éve vagyunk együtt,már elég jól ismerem a családját,családtagként kezelnek,szeretnek engem én is szeretem őket,jól érzem magam náluk.Gyakran megyünk együtt kisebb nyaralásokra,ezeket általában karácsonyra és szülinapra szoktuk kapni,ilyenkor az egész család megy(2 szülő,3 gyermekük a párjaikkal,néha a nagymama,nagynéni is).Ezek belföldi utak szoktak lenni és egész olcsón,mondjuk 10-15 ezer ft-ért 2 fő/3 éj.Mi sajnos még nem keresünk a párommal mert mindketten tanulunk még,a diákmunkából nem tudunk félre tenni semmit,csak a saját kis költségeinket álljuk.

Páromék rendszeresen jártak pár évvel ezelőtt külföldre nyaralni,mióta mi együtt vagyunk azóta nem voltak.Szóba került hogy idén újra elmennének.Párom mondtam hogy ő csak úgy akar menni ha én is mehetek velük.Őszinte leszek én nagyon szeretnék,mert még sosem voltam külföldön,ezáltal tengert sem láttam még,viszont nekünk nincs annyi pénzünk hogy kifizessük.Körülbelül 80-100 ezer ft-ról lenne szó.Párom azt mondta hogy majd az ő szülei fizetik,viszont én ezt nem akarom.Nagyon kellemetlenül érezném magam ha ennyit költenének rám,így is elég sok helyre meg szoktak hívni.

Nagyon szeretnék én is elmenni,viszont ekkora összegű "ajándékot" nem akarok elfogadni.

Ti mit tennétek a helyemben?

22/L

2016. jan. 31. 10:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
54%
Hogyha meghivnak akkor az bele van kalkulalva a koltsegekbe, kitudjak fizetni es szeretnek ha a fiuk es te is jol ereznetek magatokat. Szoval szepen menj csak el. En ezt mar tobb helyen hasonlo kerdeseknel leirtam, hogyha en udvariasan meghivok valakit egy olyan helyre ahova meg tudom is hogy el akar jonni akkor nagyon udvariatlannak ereznem ha csak ilyen kicsinyessegek miatt mondana nemet. 80-100 ezer forint pedig egy kulfoldi, tengerparti nyaralasert egyaltalan nem sok egy fore, szoval ne aggodj nem a Hiltonba akarnak vinni meg gondolom nem is repulovel a Bahamakra. Szoval nyugodtan fogadd el. Egy szeretetteljes meghivas elfogadasa az illem resze. Plane hogy te menni is akarsz.
2016. jan. 31. 12:37
 22/32 anonim ***** válasza:
77%
Nyarig meg sok ido van, sporolj. Ha mar egy 40-50ezret felre raksz, az is nagyon jo! Szulinap nevnap stbre ha penzt kapsz, tedd felre. Szerintem osszejohet. Ezzel a sajat resszel beszalva, en mar elmennek.
2016. jan. 31. 12:39
 23/32 anonim ***** válasza:
93%
ez szerintem attol függ hogy állnak anyagilag van akinek ez aprópénz és észre se veszi viszont ha megterhelő nekik kigazdálkodni az már megint más
2016. jan. 31. 12:50
 24/32 anonim ***** válasza:
65%

Ha 80-100 ezer forint két főre, akkor az már bőven jó lenne, ha 30-at bele tudnál adni. Ajánld fel! Lehet, hogy örülnek neki, lehet hogy élből elutasítják...

Én anno Görögországba mentem a párom családjával. 45 ezer volt az én részem, a párom semmiképpen nem akart elmenni nélkülem, én viszont akkor éppen nem tudtam volna ezt kifizetni. Végül mivel a páromnak állták a költségeit, így az én részem felét a párom fizette, a másik felét én. Az apartmanos házikosztos kajákba meg alap volt, hogy engem is bevesznek külön költség nélkül. Kint mindent magunknak fizettünk és az út is buszos volt, így gyakorlatilag ami plusz költséget jelentettem volna, azt álltuk a párommal.

2016. jan. 31. 13:03
 25/32 anonim ***** válasza:
84%

Nem volt korrekt a párodtól, hogy a családját válaszút elé állította.

A szülők szerettek volna egy családi nyaralást a három gyerekükkel. (Amelyik gyerek meg tudja oldani gondolom vihette a párját). De ezek nem kis költségek. Nem lett volna szabad megjegyezni, hogy csak akkor megy, ha Te is. Ezt esetleg mondhatta volna akkor, ha Ő fizeti!!!

Szerintem ne menj el! A szülők nyilván már nem fognak visszakozni, szerencsétlenek ki fogják fizetni, ha mész, találj ki valamilyen indokot, és hagyd, hogy úgy nyaraljanak ahogy tervezték, ne ahogy a nem odafigyelő fiú akarja!

2016. jan. 31. 13:34
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

"Párom mondtam hogy ő csak úgy akar menni ha én is mehetek velük"

Hát ez gusztustalan, egy felnőtt, huszonéves embertől, de tőled is az lenne, ha elfogadnád. Ez így nem ajándék, hanem kizsarolt alamizsna. Nagyon nem mindegy.

2016. jan. 31. 13:46
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk volt hasonló, én elmentem a párom szüleivel, nem kellett semmit fizetnem, belépőket, kaját sem. De cserébe az én szüleim is elhívták a páromat a családi nyaralásra külföldre, és neki sem került semmibe az egész. De ez nálunk úgy működött, hogy a szüleink összeültek, és megbeszélték a részleteket. Nem mi mondtuk, hogy csak akkor megyünk, ha a másik is jöhet.

A te helyzetedben nem mennék. Már eddig is vittek mindenhova. Arról nem írták, hogy a te családod is viszi-e a barátodat valahova. Mert így elég egyoldalúnak tűnik a dolog.

2016. jan. 31. 14:17
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben, nem tudom, én biztos nem mennék. Bécsben voltam csak külföldön, de nem, más pénzén biztos nem mennék. Nem élvezném az utat, a büszkeségemet is sértené, hogy nem magamnak fizetek valamit, ami nekem kell.
2016. jan. 31. 15:39
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ilyen helyzetben. Akkor 5 éve voltunk együtt a párommal. Mikor egyik alkalommal felajánlották a szülei, hogy menjünk el 14 napra Görögországba. Akkor 21 évesen diákmunkára jártam, hogy az albérletemet tudjam fizetni. Mondtam neki, hogy én nem tudok részt venni ilyen eseményeken mert nekem nincs rá pénzem. Mondták, hogy nekem semmibe nem kerülnek, mert családtagként kezelnek stb. Elfogadtam, elmentünk, jól éreztük magunkat. Haza jöttünk 3 hónapig voltunk még együtt mert kiderült, hogy megcsalt. Szakítottunk, elmentem hozzájuk mert még egy pár cuccom ott volt, az anyjától amit kaptam azt nem tettem zsebre. Én voltam aki csak kihasználta a fiát, arra jók voltak, hogy engem nyaraltassanak, egy pénzéhes kis k**va voltam. Mikor össze jöttem a jelenlegi párommal, ott is volt hasonló helyzet csak belföldön egy hosszú hétvége. Ő is mondta, hogy ha én nem megyek akkor ő sem. Mondtam, hogy akkor itthon maradsz mert én nem megyek. Megtanultam, hogy addig nyújtózkodok ameddig a takaróm ér.

Jelen helyzetben biztos nem fogadnám el.

2016. jan. 31. 16:19
 30/32 anonim ***** válasza:
43%

Az alapján mérlegelnék, mennyire tehetős a család. Ha úgymond egyértelmű, jogy nem vágja őket földhöz plusz 100ezer, én rábólintanék. Amúgy is szeretem kiélvezni az ingyen dolgokat, ha éreznék is némi lelkifurdalást, a repülőn elmúlna. :-D

4 év amúgy már elég szép idő.

Talán még annyit megtennék a saját lelki békémért, hogy megpróbálnám az út legalább felét összekuporgatni.

2016. jan. 31. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!