Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magamhoz vegyem-e a testvéreme...

Magamhoz vegyem-e a testvéremet vagy sem?

Figyelt kérdés

Apai oldalról van egy féltestvérem, ő 8 éves, én 30 leszek nem sokára. Apám meghalt, a tesómat a tőlem nem sokkal idősebb anyja neveli, aki alkoholista és mentálisan beteg, nem tudja ellátni a gyereket.

A tesómat nagyon szeretem, rengeteg ajándékot küldök neki (pénzt nem, mert az az anyja elinná) és a Skype-on keresztül mindennap tanulok vele 1 órát esténként.

Nincsen más közelebbi rokona, csak egy anyai nagymamája, aki beteg. A nagymama felhívott tegnap, hogy a gyámügy el akarja venni az anyjától a tesómat, mert nem látja el rendesen, az iskolai teljesítménye alapján valószínűleg majd évet kell ismételnie. Ez a nagymama sajnos nem tudja magához venni, ám a gyámügy engem fog felkeresni hamarosan, hogy megkérdezzék, vállalom-e a testvérem nevelését vagy sem.

Több nagy probléma is van. Németországban élek és a karrierem most lendülne föl. A párom eléggé jómódú, a ő dán, a családja nagyon nehezen fogadott el (most már szeretnek), azonban ő nem igazán szeretne most egy "nem saját" gyereket.

Anyukám kifejezetten utálta apámat és az sem nagyon tetszik neki, hogy egy félig roma nőnek csinált gyereket. Attól fél, hogy a tesómból "előtör" a vére, ha magamhoz veszem, akkor nem fogok vele bírni. Az anyja visszaeső bűnöző.

Mit tegyek? Nekem semmi kedvem hazaköltözni nyomorogni és nézni a magyar emberek bús pofáját, a páromat sem szeretném elhagyni, viszont az se megy, hogy a testvéremet intézetbe dugják, ahol nagy eséllyel elkallódik.

Milyen megoldást javasoltok?

2016. jan. 30. 10:44
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
69%

31-es, én is sajnálom, hogy ide születtél. Semmit nem értesz az egészből, csak jössz te is a prosztó dumáddal a "tipikus magyarról". Erre mondtam, hogy divat rugdosni a magyarokat. De nem hiszem, hogy fel tudod fogni.

Amúgy azt vettem észre, hogy azok hangoztatják előszeretettel a sok hazugságot a "tipikus" meg "átlag" "magyarról", akik a legjobban felháborodnak bármely más vallási, etnikai, vagy szexuális csoport jogos vagy jogtalan kritikáján. Azért ez árulkodó.

2016. jan. 30. 17:37
 32/37 anonim ***** válasza:
64%

"Ezzel ellentétben egy nyelvtanári és egy pénzügyi végzettséggel bankban ülök, nem mosogatok."

:D Irigylésre méltó karrier a bankpénztárban ülni 9-től 6-ig, aztán hazamenni a pasid lakásába, aki nem akar gyereket, és tojik az érzéseidre. No mindegy, ennyi elég is volt belőled, csak tudnám, hogy minek írogatsz ide, az "átlag magyaroknak"?

2016. jan. 30. 18:09
 33/37 anonim ***** válasza:
21%

Azok a válaszolók, akik fenn akadtak a "bús pofájú magyarok" kijelentésen, nem veszik észre az iróniát? Mert most pont bús pofájú magyarokként viselkedtek.

Kedves kérdező, ez egy szörnyen nehéz helyzet lehet! Itt tényleg nincs tökéletes megoldás.

Én a helyedben magamhoz venném egy időre, és bíznék benne, hogy az anyja ennek hatására észbe kap, és idővel visszakaphatja a felügyeleti jogot.

De akárhogyan is döntesz, ne érezz bűntudatot! Senki nem hányhatja a szemedre, ha mégsem vállalod a kissrác felnevelését.

2016. jan. 30. 19:23
 34/37 anonim ***** válasza:
0%
Ez valóban nehéz döntés.
2016. jan. 30. 21:35
 35/37 anonim ***** válasza:
67%

Ez nem irónia. Ez bunkó rasszizmus.

Ha a vonósvérű cigány, meg a kampósorrú zsidó nem vicces, akkor mi miért vágjunk jó képet az efféle bunkó, lenéző szar dumához?

Ez nem irónia, még egyszer mondom. Ha minden más rasszizmus, akkor a bús pofájú magyarozás is rasszizmus.

Vagy tényleg létezik a ketős mérce?

2016. jan. 31. 01:23
 36/37 anonim ***** válasza:
7%

"Kedves" 31-es honfitarsam, van egy rossz hirem. Tevhitben elsz. :)

Te is az a tipikus, pesszimista, rosszindulatu magyar vagy, akiket amugy megvetsz.

Nagyon orulok, hogy az ilyen emberek nincsenek a kozelemben, csak jobban lehuzzak az embert...

2016. jan. 31. 05:07
 37/37 anonim ***** válasza:
79%

"Ez nem irónia. Ez bunkó rasszizmus."

En nem 'rasszizmusnak' neveznem, mert csak 1 'rassz' van, az emberi faj, hanem egy szerencsetlenül elsült általánosításnak.

Az egyik oldalon a 'bus pofaju' magyarokkal, a masik oldalon a vidam, feldobott, mosolygos nemetekkel.

2016. jan. 31. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!