Magamhoz vegyem-e a testvéremet vagy sem?
Apai oldalról van egy féltestvérem, ő 8 éves, én 30 leszek nem sokára. Apám meghalt, a tesómat a tőlem nem sokkal idősebb anyja neveli, aki alkoholista és mentálisan beteg, nem tudja ellátni a gyereket.
A tesómat nagyon szeretem, rengeteg ajándékot küldök neki (pénzt nem, mert az az anyja elinná) és a Skype-on keresztül mindennap tanulok vele 1 órát esténként.
Nincsen más közelebbi rokona, csak egy anyai nagymamája, aki beteg. A nagymama felhívott tegnap, hogy a gyámügy el akarja venni az anyjától a tesómat, mert nem látja el rendesen, az iskolai teljesítménye alapján valószínűleg majd évet kell ismételnie. Ez a nagymama sajnos nem tudja magához venni, ám a gyámügy engem fog felkeresni hamarosan, hogy megkérdezzék, vállalom-e a testvérem nevelését vagy sem.
Több nagy probléma is van. Németországban élek és a karrierem most lendülne föl. A párom eléggé jómódú, a ő dán, a családja nagyon nehezen fogadott el (most már szeretnek), azonban ő nem igazán szeretne most egy "nem saját" gyereket.
Anyukám kifejezetten utálta apámat és az sem nagyon tetszik neki, hogy egy félig roma nőnek csinált gyereket. Attól fél, hogy a tesómból "előtör" a vére, ha magamhoz veszem, akkor nem fogok vele bírni. Az anyja visszaeső bűnöző.
Mit tegyek? Nekem semmi kedvem hazaköltözni nyomorogni és nézni a magyar emberek bús pofáját, a páromat sem szeretném elhagyni, viszont az se megy, hogy a testvéremet intézetbe dugják, ahol nagy eséllyel elkallódik.
Milyen megoldást javasoltok?
Nincs gyerekem, de szerintem ez nem úgy működik, mint az amerikai filmekben. Nem hiszem, hogy az mérvadó lenne, hogy skype-oltok egy órát. Az olyan, mint egy "randi", azon is a legjobb önmagadat adod. De amikor előbb-utóbb elkezd rossz lenni - semmi köze a "véréhez", csak ahhoz, hogy 8 éves - , és a fejedhez vágja, hogy "nem vagy az anyám"... nekem ez nem hiányozna.
Az ilyen magyaros beszólásokat meg miért veszitek magatokra? Betalált?
14-es!
Nem a célba találásról van szó, hanem hogy az ember ne úgy kérjen már segítséget, hogy hét te k...va mosd ki a kabátom pl. :D ez olyan mint odamenni egy csapat feketéhez, hogy héj k...g ni..erek vigyétek már fel a szatyromat, és akkor várd el hogy szívesen segítsenek :D
A bús pofájú magyarok helyett lehet a derűs arcú németektől is kérdezni egész nyugodtan!
Két dolog:
1. a bús pofájú magyarokat azért írtam, mert ég és föld a különbség a német és a magyar emberek között. Frankfurt egy sokszínű és gazdag város, az emberek többsége nem egyik napról a másikra él, nyilvánvaló ez a viselkedésükben is megjelenik. Nem rosszindulatúak általában, barátságosak és az ismeretlen emberek egymásra mosolyognak az utcán. Illetve nem irigyek! Aki lát egy kis Nyugat-Európát, az tudja, hogy miről beszélek. Szeretem Magyarországot, büszke vagyok a kultúrámra, de a magyar emberek zömére NEM.
2. Sok időm nem jutna a tesómra, 9-től 6-ig dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!