Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magamhoz vegyem-e a testvéreme...

Magamhoz vegyem-e a testvéremet vagy sem?

Figyelt kérdés

Apai oldalról van egy féltestvérem, ő 8 éves, én 30 leszek nem sokára. Apám meghalt, a tesómat a tőlem nem sokkal idősebb anyja neveli, aki alkoholista és mentálisan beteg, nem tudja ellátni a gyereket.

A tesómat nagyon szeretem, rengeteg ajándékot küldök neki (pénzt nem, mert az az anyja elinná) és a Skype-on keresztül mindennap tanulok vele 1 órát esténként.

Nincsen más közelebbi rokona, csak egy anyai nagymamája, aki beteg. A nagymama felhívott tegnap, hogy a gyámügy el akarja venni az anyjától a tesómat, mert nem látja el rendesen, az iskolai teljesítménye alapján valószínűleg majd évet kell ismételnie. Ez a nagymama sajnos nem tudja magához venni, ám a gyámügy engem fog felkeresni hamarosan, hogy megkérdezzék, vállalom-e a testvérem nevelését vagy sem.

Több nagy probléma is van. Németországban élek és a karrierem most lendülne föl. A párom eléggé jómódú, a ő dán, a családja nagyon nehezen fogadott el (most már szeretnek), azonban ő nem igazán szeretne most egy "nem saját" gyereket.

Anyukám kifejezetten utálta apámat és az sem nagyon tetszik neki, hogy egy félig roma nőnek csinált gyereket. Attól fél, hogy a tesómból "előtör" a vére, ha magamhoz veszem, akkor nem fogok vele bírni. Az anyja visszaeső bűnöző.

Mit tegyek? Nekem semmi kedvem hazaköltözni nyomorogni és nézni a magyar emberek bús pofáját, a páromat sem szeretném elhagyni, viszont az se megy, hogy a testvéremet intézetbe dugják, ahol nagy eséllyel elkallódik.

Milyen megoldást javasoltok?

2016. jan. 30. 10:44
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
87%
Nehéz helyzet...én magamhoz venném.
2016. jan. 30. 11:40
 12/37 anonim ***** válasza:
43%

Nincs gyerekem, de szerintem ez nem úgy működik, mint az amerikai filmekben. Nem hiszem, hogy az mérvadó lenne, hogy skype-oltok egy órát. Az olyan, mint egy "randi", azon is a legjobb önmagadat adod. De amikor előbb-utóbb elkezd rossz lenni - semmi köze a "véréhez", csak ahhoz, hogy 8 éves - , és a fejedhez vágja, hogy "nem vagy az anyám"... nekem ez nem hiányozna.

Az ilyen magyaros beszólásokat meg miért veszitek magatokra? Betalált?

2016. jan. 30. 11:53
 13/37 anonim ***** válasza:
74%

14-es!

Nem a célba találásról van szó, hanem hogy az ember ne úgy kérjen már segítséget, hogy hét te k...va mosd ki a kabátom pl. :D ez olyan mint odamenni egy csapat feketéhez, hogy héj k...g ni..erek vigyétek már fel a szatyromat, és akkor várd el hogy szívesen segítsenek :D

A bús pofájú magyarok helyett lehet a derűs arcú németektől is kérdezni egész nyugodtan!

2016. jan. 30. 12:09
 14/37 anonim ***** válasza:
67%
Nem venném magamhoz. Támogatnàm, tölthetné ott a szüneteket, de nem nevelném fel. A párodat is megértem. Nekem is hasonló korú gyerekeim vannak. Nagyon nem egyszerű korszak. Haza semmi szín alatt nem költöznék, karriert sem adnám fel. Mondom, támogatnám, de ennyi. Talán elsőre szívtelennek tűnhet, de ez egy akkora teher mind anyagilag, mind fizikailag stb, ami teljesen felforgatná az életeteket.
2016. jan. 30. 12:16
 15/37 anonim ***** válasza:
5%
15-ös, nem ugyanaz. Mert ha egy embernek mondom, hogy te qrva, mosd ki, az nem tehet mást, csak magára veheti. De itt 10 millió embert szólított meg. Érdekes, én nem vettem magamra. Ha az utcán a szemembe néz, és belemondja, akkor magamra veszem. De így?
2016. jan. 30. 12:28
 16/37 A kérdező kommentje:

Két dolog:

1. a bús pofájú magyarokat azért írtam, mert ég és föld a különbség a német és a magyar emberek között. Frankfurt egy sokszínű és gazdag város, az emberek többsége nem egyik napról a másikra él, nyilvánvaló ez a viselkedésükben is megjelenik. Nem rosszindulatúak általában, barátságosak és az ismeretlen emberek egymásra mosolyognak az utcán. Illetve nem irigyek! Aki lát egy kis Nyugat-Európát, az tudja, hogy miről beszélek. Szeretem Magyarországot, büszke vagyok a kultúrámra, de a magyar emberek zömére NEM.

2. Sok időm nem jutna a tesómra, 9-től 6-ig dolgozom.

2016. jan. 30. 12:42
 17/37 anonim ***** válasza:
29%
Vagyok annyira önző, hogy biztosan nem. Teszel eleget érte. Kell neked egy 8 éves gyerek?? Komolyan?
2016. jan. 30. 12:45
 18/37 anonim ***** válasza:
66%
Ó, örülök, hogy tág környezetem és én magam sem vagyok ezek szerint tagja a "magyarok zömének". Ezek szerint szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem találkoztam ilyen emberekkel, mint te, kérdező. Savanyú a szőlő?
2016. jan. 30. 12:51
 19/37 anonim ***** válasza:
60%
Odáig olvastam, hogy a magyar emberek bús pofája. Maradj kint itt semmi szükség a rasszista fajtádra, és vidd az öcsédet is, ne itt legyen segélyen, ha előjön a vére.
2016. jan. 30. 13:04
 20/37 anonim ***** válasza:
68%
14-es, itt nem arról van szó, hogy betalált vagy nem talált be. Itt egy kérdező, aki követve a divatot, ott rúg bele a magyarokba, ahol tud. Én meg nem tűröm. Ha zsidózni meg cigányozni ciki, akkor legyen ciki magyarozni is.
2016. jan. 30. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!