Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magamhoz vegyem-e a testvéreme...

Magamhoz vegyem-e a testvéremet vagy sem?

Figyelt kérdés

Apai oldalról van egy féltestvérem, ő 8 éves, én 30 leszek nem sokára. Apám meghalt, a tesómat a tőlem nem sokkal idősebb anyja neveli, aki alkoholista és mentálisan beteg, nem tudja ellátni a gyereket.

A tesómat nagyon szeretem, rengeteg ajándékot küldök neki (pénzt nem, mert az az anyja elinná) és a Skype-on keresztül mindennap tanulok vele 1 órát esténként.

Nincsen más közelebbi rokona, csak egy anyai nagymamája, aki beteg. A nagymama felhívott tegnap, hogy a gyámügy el akarja venni az anyjától a tesómat, mert nem látja el rendesen, az iskolai teljesítménye alapján valószínűleg majd évet kell ismételnie. Ez a nagymama sajnos nem tudja magához venni, ám a gyámügy engem fog felkeresni hamarosan, hogy megkérdezzék, vállalom-e a testvérem nevelését vagy sem.

Több nagy probléma is van. Németországban élek és a karrierem most lendülne föl. A párom eléggé jómódú, a ő dán, a családja nagyon nehezen fogadott el (most már szeretnek), azonban ő nem igazán szeretne most egy "nem saját" gyereket.

Anyukám kifejezetten utálta apámat és az sem nagyon tetszik neki, hogy egy félig roma nőnek csinált gyereket. Attól fél, hogy a tesómból "előtör" a vére, ha magamhoz veszem, akkor nem fogok vele bírni. Az anyja visszaeső bűnöző.

Mit tegyek? Nekem semmi kedvem hazaköltözni nyomorogni és nézni a magyar emberek bús pofáját, a páromat sem szeretném elhagyni, viszont az se megy, hogy a testvéremet intézetbe dugják, ahol nagy eséllyel elkallódik.

Milyen megoldást javasoltok?

2016. jan. 30. 10:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
89%

gondolom járna iskolába ...

8 évesen elég nagy már h egyedül hazamenjen

persze előbb be kell járni az útvonalat

én magamhoz venném

kint sokkal jobb élete lenne és az emberek is elfogadóbbak

nem hinném h a karrieredet meg döntené egy 8 éves gyerek

egy kisbaba igen de ö már nagy nem beteg annyit

ezért nem kell haza költöznöd

ha hívnak említsd meg h kint élsz és nem költöznél haza ezért de ha nekik megfelel akkor jöhet a gyerek hozzátok

2016. jan. 30. 13:13
 22/37 anonim ***** válasza:
87%

[link]

Frankfurt valóban sokszínű és gazdag, ha valahonnan Bivalybasznádról mentél ki tányért mosogatni, és most akár már pincérnő is lehetsz. Az emberek is sokkal vidámabbak és elfogadóbbak.:D

2016. jan. 30. 13:22
 23/37 A kérdező kommentje:
Ezzel ellentétben egy nyelvtanári és egy pénzügyi végzettséggel bankban ülök, nem mosogatok.
2016. jan. 30. 13:37
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Én biztosan magamhoz venném, akkor is, ha ez áldozatokkal jár. A párod családja nem róhatja fel neked, mert ez igazán nemes cselekedet lenne, és mivel te vagy a egyetlen szóba jöhető rokon, bizonyos fokú szükségszerűség is.

Persze azt sem lehet felróni neked, ha nem vállalod.

Azt viszont nem értem, ehhez miért is kellene felrúgni mindent és hazaköltözni. 8 évesen már elég nagy bizonyos fokú önállósághoz, és nyilván itthon sem foglalkozhatnak vele, ha a gyámügy ki akarja emelni.

OFF:

A "bús pofájú magyarok" kontra "csodás" németek viszonylatban meg annyit, hogy ez nézőpont kérdése. Sosem jó általánosítani. Neked bejön a német mentalitás. Az jó, neked kell kinn élned. Én is voltam kinn, de amint elértem a kitűzött célt, azt sem tudtam, hogy húzzak haza, mert én meg "a németeket" nem bírtam elviselni, mégis igyekszem elkerülni, hogy valami általános érvényű rosszat mondjak róluk, hiszen voltak tényleg nagyszerű emberek is köztük.

2016. jan. 30. 13:45
 25/37 anonim ***** válasza:
63%

Nem olvastam végig a válaszokat, de mivel NEM MO-on élsz, ezért semmi esélyed arra, hohy - mégha akarnád is - megkapd a gyerek felügyeletét.

1. Ahhoz, hogy külföldre költözhessen a gyerek, szükséges a szülö beleegyezése, még akkor is, ha a másikszülöbvvel költözne.

2. Neked semmilyen jogalapod sincs a gyereket magadhoz venni, ehhez gyámhatósági/bírósági határozat kellene, amit nem kapsz meg, mert nem MO-on élsz.

3. Ettöl eltekintve, igazolnod kellene, hogy van kellö jövedelmed (a most "induló" karrier nem az), saját lakásod (a "párodé" nem nem megfelelö, föként ha ö nem egyezik bele), igazolnod kellene, oyg meg tudod oldani a taníttatását és a mindennapos felügyeletét (ami nálad nem áll fenn).

3

2016. jan. 30. 13:56
 26/37 anonim ***** válasza:
29%

nézd lerí, hogy igazából csak bűntudatból vennéd magadhoz. Szerintem kivennék egy kis szabit és hazamennék a nagyihoz ahol a gyerek van, hogy ismerkedjetek és akkor megtudod milyen lenne hossz

távon a dolog. Ami a párodat és a munkádat illeti, őt megértem hogy nem rajong egy idegenért, talán őt is magaddal vihetnéd erre az útra, a másik hogy 9-6-ig dolgozol vagyis annyi ideig mint minden normális felnőtt/szülő szóval ezzel nem takaróznék.

2016. jan. 30. 15:27
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez nem lenne kérdés. Ha szeretem, magamhoz venném.

És őszintén, ha a férjem előállna ezzel, és kétségei lennének, mindenképpen támogatnám. Ha az ő oldaláról viszont nem kapnám meg ezt a támogatást, az a kapcsolatunk végét is jelenthetné.

Az isten szerelmére, a testvéredről van szó, aki nélküled valószínűleg állami gondozásba kerül - és azt gondolom tudod, milyen Magyarországon, és hány szerencsétlen gyerek végzi utána a sitten vagy az elvonón vagy az utcán?

Nem költöznék haza, magamhoz venném a gyermeket Németországban. Én is kint élek. Jogosult lennél a Kindergeldre, - kb. 190 eur, nem sok, de valami, vagy 1/0,5 Kinderfreibetrag adózásnál, attól függően hogy osztjátok meg a pároddal. Az iskolában először előkészítő osztályba kerülne 1-1.5 évre, attól függően hogy mennyire tanulja meg a nyelvet (de ilyen korban gyorsan megy). Ha egyébként is ismételne otthon is, akkor sokat nem veszít azzal, hogy 1 évvel viszább teszik!

2016. jan. 30. 15:31
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

"2. Sok időm nem jutna a tesómra, 9-től 6-ig dolgozom."

Akkor reggel el tudod vinni iskolába, délutánonként pedig

A) hazamehet egyedül (én ennyi idősen 150.000-es nagyvárosban egyedül jártam tömegközlekedéssel, és még mobiltelefon se létezett akkoriban!) - ilyen esetben nyilván érdemes egy a lakóhelyhez közeli iskolát választani

B) bébiszittert veszel fel napi 2 órára, aki elmegy a gyermekért és hazaviszi

C) a párod megy érte, ha ő korábban végez

D) Au-pairt vesztek fel, ha fellendülőben van a karriered gondolom nem megy rosszul, és egy au-pairt szinte mindenki megengedhet itt magának. Kb. 300 eur Taschengeld (260 a min, amit a közvetítők megkövetelnek), 30-50 eur Versicherung és havonta 30-40 eur a németkurzus a Volkshochschulénál. Összesen 350-400 eur, ami tényleg nem sok egy átlag fizetésből itt kint.

2016. jan. 30. 15:39
 29/37 anonim ***** válasza:
64%

"1. a bús pofájú magyarokat azért írtam, mert ég és föld a különbség a német és a magyar emberek között."

Frankfurtol ca. 70 km-re delre egy 85 k lelekszamu kis varosban elek mar 3 evtizede. Amit irsz, azt nem tudom alahuzni, pedig van összehasonlitasi alapom. Itt is van eleg sok 'bus pofaju' nemet, mert az emberek egyre jobban szegenyednek el. A berek csökkenesevel nönek a nyeresegek, ami altal az ollo két éle egyre jobba tavolodik el a szegeny es a gazdag között. Egy 'bankster'nek, mind neked ezt jobban kellene tudnod áttekinteni

"Frankfurt egy sokszínű és gazdag város, az emberek többsége nem egyik napról a másikra él, ...."

En csak azt tudom mondani, hogy még Frankfurtban is szemellenzövel jarsz. Annyira nem latsz be senki eletebe, hogy igy altalanositani tudnad az atlag frankfurtit. Pont a nagyvarosokban él a legtöbb szegeny ember, ... s az sem meglepö, hogy a csillogo-villogo 'Frankfurt am Main' a banknegyedevel, szegenyebb, ( a polgarai szegenyebbek), mint a Frankfurt am Oder lakoi. Az egyik varos a regi-, a masik varos az uj szövetsegi allam (NDK) területen van.

"nyilvánvaló ez a viselkedésükben is megjelenik. Nem rosszindulatúak általában, barátságosak és az ismeretlen emberek egymásra mosolyognak az utcán"

Majd ha, eleg idöd töltöttel el az orszagban (te kis idealista) es sikerült levetned a 'die berühmte roserote Brille't, akkor kivancsi vagyok, hogy meg mindig ezen a velemenyen vagy-e? A bankszektor amiben dolgozol, meg egyenesen egy 'viperafészek', majd itt is fognak erni egy s mas meglepetesek. A kapitalizmus törvenyei ervenyesülnek: 'fressen oder gefressen werden'

"Illetve nem irigyek! Aki lát egy kis Nyugat-Európát, az tudja, hogy miről beszélek."

Ooooh, ... itt sem müködik az ember maskepp, mint Kelet_Europaban. Az irigyseg emberi tulajdonsag, Itt is CSAK emberek elnek.

En meg nem tudnam mondani, hogy mennyi irigyem van! Van aki nem kertelt es megmondta, föleg a nemetek köreben, ... mert egy Ausländer (egy külföldi) aki egy börönddel jött az orszagba, s csak azt tudta elhozni, ami a fejebe belefert, többre vitte, mint egy öslakos.

Mindenesetre, az irigyseg a legnagyobb elismeres arra, hogy az ember mindent jol csinalt.

Neked még korai velemenyt mondanod, majd akkor, ha leesett a tojashéj az alfeledröl es elég elettapasztalatot gyüjtöttel.

... de, hogy ontopic is legyek: most már azt javaslom, hogy NE vedd magadhoz a gyereket. A gyereknek jobb helye lesz az allami gondozasban, mert ott is vannak kompetens pedagogusok es szeretö nevelök.

A te beallitottsagoddal en meg a sajat gyerekröl is lebeszelnelek.

2016. jan. 30. 17:15
 30/37 anonim ***** válasza:
11%
Nem hiszem, hogy divat a magyarokat utálni. Szeretni nem lehet. Én sajnálom, hogy ide születtem, az emberek mentalitása tönkretett, és próbálok nem "tipikus magyar" lenni. Soha nem volt az az érzésem, hogy magyar vagyok. Inkább egy eltévedt valaki. De most nem ez a kérdés.
2016. jan. 30. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!