Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnek tanácsot kérni,...

Szeretnek tanácsot kérni, hogy szerintetek mennyire ciki dolog vagy mi a véleményetek rola?!

Figyelt kérdés
A barátom valamilyen szinten a rokonom elvileg. 1 éve vagyunk egyutt es mielőtt valaki megkérdezi tudtuk eddig is h rokonok vagyunk. Szoval olyan rokonság van közöttünk h nekem valamelyik dédszülőm testvér az ő valamelyik nagyszülejével.(az en nagymamám es az ő apukája első unokatestverek) ez mennyire számít ? Mennyire ciki ? Es mennyire lehet ebbol baj ? Köszönöm a válaszokat előre is !

2016. jan. 24. 08:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
14%
Kedves 8 - ajánlom figyelmedbe az egyetemet és én ezt kaptam vizsgára genetikából... szóval innen.
2016. jan. 24. 10:04
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

Kedves heteske! Ha tiltott, akkor nyilván tudsz hozni rá valami _törvényi_ hivatkozást. A genetika nem tilt, legfeljebb ajánlásokat tesz.

A privátodra: nem csak én pontoztalak le, hanem mindenki más is. Egyedül nem tudok senkinek nulla százalékot kreálni.

2016. jan. 24. 10:12
 13/19 anonim ***** válasza:
55%

KEdves 11, az egyetemen sok bromságot, és felesleges dolgot megtanítanak - tapasztaltam, az elméletnek 95% köze nem volt a yakorlathoz.

Kérdező: családjogászt kérdezz, ő pontosan elmondja, mit tehettek meg törvényesen (amúgy: ilyen szintú "rokoni" kapcsolatnál bmit).

2016. jan. 24. 10:14
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

Ez már olyan szintű távoli rokonság, hogy semmi jelentősége. (megsúgom, a legtöbb ember nem is tudja, kik voltak a dédszülei testvérei, és kik azok leszármazottai. Ezt maximum falun tartják nyilván).

Szóval törvényileg, genetikailag, sehogy sincs ennek jelentősége. Apukádnak nincs igaza, nem lesz semmi baja a gyereketeknek. Egyszer Czeizel Endrét kérdezték meg a témában, az ottani pár ennél jóval közelebbi rokonságban állt egymással. Azt mondta semmi baj nem lesz, és közeli rokonoknál sem biztos, hogy beteg lenne a közös gyerek, csak akkor, ha mindkét oldalról ugyanazt a hibás gént sikerülne továbbörökíteni, de ez ugye a véletlenen múlik.

2016. jan. 24. 10:21
 15/19 anonim ***** válasza:
85%

Minek ehhez családjogász? Már leírták, az első unokatestvérek is házasodhatna, a törvény nem tiltja. (pl. Ferenc József és Sissy unokatestvérek voltak).

Az anyakönyvvezető pedig nem nézi végig a párok családfáját, hogy nincs-e véletlenül egy közös dédi a családban. Nem is értem, hogy gondoltad-ezt.

Genetikailag sincs semmi jelentősége.

2016. jan. 24. 10:26
 16/19 anonim ***** válasza:
76%
ma hatályos jogszabályok szerint Magyarországon tilos az egyenes ági leszármazottak és a testvérek közötti házasságkötés, viszont nem tiltott az unokatestvérek között. Az unokahúggal vagy az unokaöccsel tervezett frigyhez jegyzői hozzájárulás szükséges. A tavaly elfogadott polgári törvénykönyvben az utóbbin enyhítettek volna a törvényhozók, azaz eltörölték volna az engedélyeztetés folyamatát, de a köztársasági elnök morális okokra hivatkozva kérte a hozzájárulás intézményének megtartását. Ezenfelül javasolta a parlamentnek, hogy kötelezzék a házasulandókat genetikai vizsgálatra az engedély megadása előtt
2016. jan. 24. 10:37
 17/19 anonim ***** válasza:
39%
Jogilag nem tiltott. De ettől még lehet ciki. Minden attól függ, hogy mennyire tartjátok a rokonságot. Ha nem jártok össze és ők sose látott távoli rokonok, akkor nem ciki. De ha rendszeresen összejártok és egy család vagytok, akkor bizony nagyon gáz.
2016. jan. 24. 11:00
 18/19 anonim ***** válasza:
54%
Ennek a rokonsági foknak - már ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni - semmi jelentősége nincsen már.
2016. jan. 24. 13:09
 19/19 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember nem is ismeri az ennyire távoli rokonait (én is csak azért ismerek 3-ad, 4-edfokú unokatestvéreket, mert még régen az iwiwen valaki csinált egy csoportot a vezetéknevünkkel, de aki úgy távoli rokonom, hogy más a vezetékneve, azt már én se ismerem... Szóval lehet, hogy csomóan élnek már házasságban távoli rokonnal úgy, hogy nem is tudnak róla. A genetikai betegségek meg akkor jönnek elő, ha eleve van valami öröklődő betegség (de az akkor is rizikós, ha nem rokonnal lesz gyereked, mert a nemrokonok közül is összefuthatsz olyannal, aki örökíti), és az növeli az esélyt, ha nemzedékeken belül van beltenyészet (de ha alapvetően nem öröklődnek hibás gének, akkor a beltenyészet se feltétlenül hoz elő bármit, nézz utána pl. az Ivád nevű falunak, ami kb. az Ivádyak családi faluja :)
2016. jan. 24. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!