Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti bevállalnátok előre így a...

Ti bevállalnátok előre így a gyermekeket? Sürgős tanácsot szeretnénk!

Figyelt kérdés
Fiatal házaspár vagyunk, egy hónapon belül születik az első gyermekünk. Problémánk, hogy az én szüleim és a férjem szülei összefogtak a hátunk mögött, hogy felvetetik velünk a 10+10 millás CSOK-ot és együttes erővel kipótolják a hiányzó összeget, ami egy ház megvásárlásához szükséges (néhány milla). De mi a kapcsolatunk eleje óta „csak” 2 gyermeket terveztünk, egyikünk sem szeretne hármat (ez a családjainkban sem „szokás”). Ti vállalnátok előre a három gyermeket ezekkel a feltételekkel, a leendő nagyszülők nyomására? (..sajnos a leendő nagyszülők nagyon erőszakosak, és ha a végén mégis 3 gyermekünk lesz, akkor pedig egész életünkben ezt az elmulasztott lehetőséget fogják a szemünkre hányni..) Kérlek adjatok tanácsot!

2016. jan. 15. 11:38
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
anyagilag nagyon nem éri meg fizetni a három gyereket a nagy ház rezsijét a hitelt havi szinten horror költség
2016. jan. 15. 18:02
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem. A ház rezsijét ki fogja fizetni? A három gyerek felnevelését ki fogja fizetni? Az iskoláztatásukat ki fogja fizetni? Mert abban biztos lehetsz, hogy mire a mostani gyerekek továbbtanulnának, az kemény pénzekbe fog kerülni. Mi van ha elváltok? Mi van ha elveszítitek a munkátokat? Mi van ha extra költség merül fel, pl betegség vagy akármi? Ez a csok azoknak jó, akik tele vannak pénzzel és éppen vettek volna maguknak nagyobb kérót csok nélkül is. De csak ez miatt gyereket bevállalni...szó sem lehetne róla. De én nem is értem, hogy milyen összecsapás lesz? Miért kell nektek bármit is megmagyarázni, főleg ilyet, hogy hány gyereket akartok nevelni?
2016. jan. 15. 18:28
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne vállalj semmit előre. Ha kell még érv a szülők ellen, akkor tele van az internet a CSOK buktatóival. Csak írd be a google-be, hogy "CSOK buktatói" és 5000 találat lesz...

Amúgy nem értem, hogy milyen "elszalasztott" lehetőség. Most tökéletes nektek a meglévő lakásotok, ha mér van két gyereketek és akartok haramdikat és kicsi a lakás, na akkor vegyétek fel. Nem hiszek abban, hogy itt tényleg ingyen milliókról lenne szó. Várd ki, hogy mások teszteljék a rendszert...

2016. jan. 15. 18:31
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Semmi esetre sem. A CSOK jól hangzik, de számtalan buktatója van. Csak akkor venném igénybe, ha már meglenne a három gyerekem, és akkor is csak a 10 milliót (mondjuk a meglévő, hitelből vett lakás hiteltartozásának kiegyenlítésére), a hitel részét (valószínűleg) akkor sem - hacsak nem akarnék amúgy is hitelt felvenni egy jobb ingatlan megvásárlásához).
2016. jan. 15. 19:20
 35/42 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem. Én ugyan nem vagyok érintett, de én úgy hittem, hogy ez egy vissza nem térítendő hitel. Akkor miért írják azt, hogy ki fogja törleszteni a részleteket? Ha lesz három gyerek, akkor mit kell visszatörleszteni??? Egyébként ahol van már két gyerek, ott elfér a harmadik is meg a negyedik is.Ahol szeretik a gyerekeket, és biztosak benne, hogy jól választottak párt maguknak.
2016. jan. 16. 11:26
 36/42 anonim ***** válasza:
96%

Utolsó, 10+10 millio, 10 millio ingyen a tied, másik 10 millió viszont hitel... + ha nem jön össze a 3. Gyerek(és nem vagytok nemzőképtelenek) vagy vállás, stb stb, akkor kamatos kamattal kell visszafizetned... Tehát a 10+10 millióból lehet akár 20-30 millió is amivel tartozol..

+ a gyerekvállalás nem úgy működik, hogy ma nem húzol gumit és akkoe lesz gyerek... Mi 5 éve próbáljuk összehozni a 2. Gyereket, de valami nem jön össze, pedig orvosi szempontból mindketten rendben vagyunk...

2016. jan. 16. 12:15
 37/42 anonim ***** válasza:
76%

A CSOK-nak annyi a lényege hogy olyan adósságba és mélynyomorba kényszerítsék az embereket hogy ne legyen lehetőségük külföldre menekülni.

Lássuk csak van most egy család, el vannak a kis lakásukban két gyerekkel, de ők összehoznak egy harmadikat hogy lehessen egy szép új nagy ház. Egy plusz gyerek havonta legalább 50 ezer, plusz az egyéb bevétel kiesések azért mert 3 gyerekkel sok gond van, akkor ott a hitel, 10 misi 25 évre alsó hangon lesz 80 ezer a törlesztő és ez még az első 5 évben amikor garantált a kamat, és akkor a szép új nagy ház rezsije ami éves átlagot nézve havi 100k. Tehát a nyakukba vesznek kb 300 ezer forint körüli plusz kiadást havonta és cserébe lesz egy új házuk meg kapnak havi 30 ezer forintnyi adó meg mindenféle egyéb kedvezményt. Jah baromira megéri. Itt nyilván a szülőknek túl nagy mozgásterük nem lesz, a gyerekeknek sem fognak tudni megadni mindent hogy életképes felnőtt legyen belőlük. Majd lesz az egész család közmunkás, a kormány meg veszi fel utánuk az eu-s fejpénzt.

2016. jan. 16. 14:30
 38/42 anonim ***** válasza:

Nem vállalnánk.

Anno mi is a már megszületettre igényeltük.

Régebben is necces volt előre bevállalni. Tv műsorba ( talán az ablak magyar 1 en anno ) volt, a második gyerek semmiképp nem születhetett meg. Egészségügyi okból.

" Szerződés szegés " miatt, a már előre megkapott szocpolt kamatosan kellett kifizetni. Úgy emlékszem semmiféle " kedvezményt " nem kaptak. Hiába az orvosi papirok. Talán még banki hitel is volt.

20 éve biztos, hogy ez volt ez a konkrét eset.

Nektek most fog megszületni az első. Erőt, egészséget a másodikhoz is. Mostani 49 éves eszemmel csak a második megszületése után igényelném. ( férjem is ezen volt annó, maradtunk az 1-nél. és nem azért mert rosszcsont volt... ahogy írta már előttem valaki. nem mertük )...

Persze ne a hozzászólók véleménye, saját után döntsetek...

2016. jan. 17. 19:56
 39/42 anonim ***** válasza:

# 18! Jól írod.

Mihelyt a kicsi nem szopizik, rásózni minden hétvégén a nagyikra! Hol egyik, hol másikra... ;)

És megkérdezni : másfél év és 2-re kell vigyázni. Nem 1 napos délutni, egész hétvégére!

Vagy visszamenni melozni, bébiszitterkedniük a nagyiknak. Na akkor erőszakokodjanak 3 unokát szeretnénk / akarunk..

38 as ist én írtam...

2016. jan. 17. 20:14
 40/42 anonim ***** válasza:
34%

" Egy plusz gyerek havonta legalább 50 ezer,"

ilyen butaságokat hogy lehet leírni...

egy gyerek nem előfizetéssel működik, ruházni, oktatni, etetni kell, meg lehet ezt oldani jóval olcsóbban is...

2016. jan. 17. 21:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!