Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti bevállalnátok előre így a...

Ti bevállalnátok előre így a gyermekeket? Sürgős tanácsot szeretnénk!

Figyelt kérdés
Fiatal házaspár vagyunk, egy hónapon belül születik az első gyermekünk. Problémánk, hogy az én szüleim és a férjem szülei összefogtak a hátunk mögött, hogy felvetetik velünk a 10+10 millás CSOK-ot és együttes erővel kipótolják a hiányzó összeget, ami egy ház megvásárlásához szükséges (néhány milla). De mi a kapcsolatunk eleje óta „csak” 2 gyermeket terveztünk, egyikünk sem szeretne hármat (ez a családjainkban sem „szokás”). Ti vállalnátok előre a három gyermeket ezekkel a feltételekkel, a leendő nagyszülők nyomására? (..sajnos a leendő nagyszülők nagyon erőszakosak, és ha a végén mégis 3 gyermekünk lesz, akkor pedig egész életünkben ezt az elmulasztott lehetőséget fogják a szemünkre hányni..) Kérlek adjatok tanácsot!

2016. jan. 15. 11:38
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
90%
10 év múlva tele lessz a híradó kilakoltatásokkal meg adósságcsapdában élőkkel azok közül, akik most felveszik a csok-ot, szóval ne aggódj, nem az elhalasztott lehetőséget fogják a fejetekhez verni, hanem azt, hogy milyen jó, hogy ti nem ugrottatok vele felelőtlenül...
2016. jan. 15. 11:59
 12/42 anonim ***** válasza:
68%
ha elvagyunk így is(nem a szülők nyakán élünk)akkor nem, majd jön, amikor akar
2016. jan. 15. 12:00
 13/42 anonim ***** válasza:
98%

Ez ugyan olyan, 12 éve minden rokon hülyének nézett, mikor ajánlgatták, hogy vegyek fel én is deviza hitelt ne spórolgassak, én meg kerek szemmel néztem rájuk, mikor elmagyarázták, mi az a deviza hitel én visszakérdeztem, mi lesz, ha esik a forint, mindenki kiröhögött...

10 évig spóroltunk párommal, de ma a saját házunkban élünk, és ma mi röhögünk, ha szóba kerül, még mennyivel tartozik melyik rokon...

2016. jan. 15. 12:04
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Biztos hogy nem és nem azért, mert belekalkuláljuk hogy szétmegyünk...bár a kapcsolatok 80%-ában ez az esélyes...hanem azért mert bármi történhez, baleset, nemzőképesség vesztés stb.. és akkor is vissza kell fizetni csak kamat nélkül..jaj milyen rendesek..Mi 2 után vesszük fel, épp építkezünk, 1 úton van.

Azt a 3 gyereket el is kell tartani és rendesen felnevelni azt is kipótolják?

Biztos hogy nem vállalnék több gyereket mint szeretnénk.

15/42 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszülők ebbe semmilyen szinten ne szóljanak bele, mert ez csakis a ti döntésetek. Ha ti úgy gondolnátok, hogy bevállaljátok a 3 gyereket, illetve a csok-ot akkor is jól nézzétek meg, hogy milyen feltételek vannak, mert máris kiderült, hogy pl. Budapesten gyakorlatilag nincs a csok-nak megfelelő ingatlan és mindenféle más is ki fog derülni a csok-ról időközben, mert ez mindig így szokott lenni a támogatásoknál. Azt se felejtsétek el, hogy ebből 10 millió hitel, akármennyire kedvező, ennyi pénzt nem könnyű visszafizetni. Ha ti 2 gyereket szeretnétek, akkor felejtős az egész csok-téma. A nagyszülőknek viszont megmondanám, hogy hagyják békén a privát szférámat, abszolút semmi közük nincs ahhoz, hogy hány gyereket vállaltok és ezt szerintem érdemes minél előbb tisztázni. Egyébként csak az első, ill. majd a második után tudjátok eldönteni szerintem, hogy kell-e 3., én nem tervezném ezt be előre, van akinek nem való 3 gyerek és nem azért mert "gonosz", hanem mondjuk azért, mert karriert is akar, vagy nincs kedve hosszú éveket csak a gyerekekkel foglalkozni.
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs, megmondanám, hogy ha valaha is látni akarják az unokákat, akkor sürgősen hagyják abba a szervezkedést.
2016. jan. 15. 12:06
 17/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi gyors válaszokat, nagyon kedvesek vagytok! Jelenleg Budapesten (rendben tartott) panel lakásban élünk, amely hitelmentesen a saját tulajdonunk (két gyermek neveléséhez elegendő nagyságú és elrendezésű).

A válaszaitokat este megmutatom a férjemnek is, hogy legyen miből készülnünk a "nagy összecsapásra" a szüleinkkel!

2016. jan. 15. 12:09
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem, nem, nem!

Jól hangzik ez a CSOK, de mi lesz 20 év múlva, amikor esetleg mind a három nagyjából egy időben tanulni fog? Járjon csak kettő egy időben egyetemre, albérlet, kaja, (tandíj)... Tudom, van diákhitel, de azt gondolom, vagy legalábbis az a tapasztalatom, hogy a szülők sokszor erejükön felül is próbálják segíteni a gyermeküket. Kívánom, hogy addigra legyetek olyan anyagi helyzetben, hogy ez ne okozzon problémát, de mi van ha mégsem? Mikor én egyetemre jártam, havi 100 000 Ft-jába kerültem a szüleimnek, pedig állami képzésen tanultam, de koleszba már nem vettek fel. Albérlet, meg hát ennem is kellett valamit, és nem libamájat meg tatár beefsteaket zabáltam... Vállaltam diák munkát, de az mellett nagyon nehéz volt tanulni nappali képzésen, és épp arra volt elég, hogy az egyetemmel kapcsolatos kiadásaimat fedezni tudjam. Bocsi a kitérőért, szóval anyagilag biztos, hogy nagyon megterhelő lesz a három gyerek ahogy egyre nőnek, úgy nőnek az igényeik. Ha az egyiknek új holmit veszel, a másik kettőnek is kelleni fog, stb.

A másik, hogy két gyereket még mindig könnyebb "lepasszolni" ha elmennétek kettesben valahová a férjeddel, mint hármat. Mert hogy nektek

is jár a kikapcsolódás, három gyerek mellett meg főleg! Kíváncsi vagyok, a nagymamák mennyit fognak segíteni...

Én nem vállalnám be nem hogy CSOK-ért, de még 20M kp-ért sem.

2016. jan. 15. 12:10
 19/42 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ahol eldöntött tény, hogy akarnak három gyereket, ott jól jön ez a 10 milliós támogatás + 10 millió kedvezményes kölcsön, viszont csak ott.

Egy képzettebb nőnél plusz 1 gyerek esetén plusz 3 év munkaerőpiacról kiesésből származó jövedelemkiesés is 10 millió forint felett van, az állami kedvezményes kölcsönhöz hasonló kedvezményes munkáltatói kölcsön pedig jobb cégeknél is van. Sajnos 3 gyerekes nőt később a munkáltatók is kevésbé akarnak, mint akár csak két gyerekest (persze nem erre fognak hivatkozni, amikor más kapja az állást).

Igazából ez az olyan családoknak a legjobb, ahol a férfi nagyon jól keres, nőnek úgyse kell soha dolgoznia, így simán megteheti hogy szervezetét, energiáit is kímélve 10-12 év alatt szülje meg a 3 gyereket és még a férj szép munkahelyi kedvezményes kölcsönt kap.

2016. jan. 15. 12:13
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

nem!

még ha hármat is akartok, meg csokot, akkor is TI döntitek el!

felnőttek vagytok? ha igen, akkor leállítotok mindenkit a f-ba és kész!

2016. jan. 15. 12:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!