Ti bevállalnátok előre így a gyermekeket? Sürgős tanácsot szeretnénk!
mivel van is lakásotok, biztosan nem!!!
ha 2 gyereket szeretnétek , akkor panelban is meg lehet oldani a külön szoba kérdést, emiatt kár adósságba verni magatokat.
és igen, valóban nagyon új dolog még. én biztosan nem ugranék így bele hirtelen..főleg,hogy még az első gyerek is úton van.. ha mégse jönne össze 3, vagy nem szeretnétek később se, akkor perkálhatnátok vissza jó sokat.
és tudom, hogy ahhoz hogy nőjjön a lakosság legalább 3 gyereket kéne vállalni..szép kezdeményezés meg minden, de nem vagyunk haszonállatok, majd magunk eldöntjük,hogy hányat szeretnénk vállalni.
szóval szerintem ne ugorjatok bele!!
ha annyira vannak felesleges milliói a szüleiteknek , akkor tegyék félre, jól jöhet még bármikor..
de a biztos lakásotokat ne adjátok fel a bizonytalan miatt.
Nem. Ne a CSOK miatt vállaljon valaki gyereket. Ez csak egy segítség, ha valaki egyébként is 3 gyereket szeretne, és szeretne belefogni egy építkezésbe vagy lakásvásárlásba.
Határozottan állítsátok el a nagyikat!
Szerintem felnőtt emberek között abszolút alap, hogy mindenki csak olyan döntésben akarjon részt venni, olyanba akarjon beleszólni, erőszakosan vagy kevésbé erőszakosan, aminek a lehetséges következményei és az azzal járó felelősség őt magát érinti, nem pedig valaki mást. (Vagy ha kevésbé szépen akarok fogalmazni, ne más micsodájával verje a csalánt.)
Addig még rendben, hogy a szüleitek megkérdezték, hogy mit szólnátok az ötlethez, de onnantól fogva, hogy - egyébként teljesen érthető okból - nemet mondtatok, tiszteletben kéne tartaniuk a döntéseteket és a privát szférátokat.
"sajnos a leendő nagyszülők nagyon erőszakosak"
Ha megfogadsz egy kéretlen tanácsot, akkor szerintem érdemes lenne minél előbb udvariasan, de nagyon határozottan leállítani őket (mindenkinek a saját anyukáját, apukáját), ha felnőttként szeretnétek a saját elképzelésetek szerint élni a saját élteteket, és nem akartok örökös súrlódást, feszültséget, rosszabb esetben komolyabb konfliktusokat abból, hogy olyan mértékig bele akarnak folyni az életetekbe (beleérte mondjuk a gyereknevelést), ami nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!