Használ a negatív kritika vagy csak megbántom a másikat?
,,A belső, igazi énjét ne akard megváltoztatni. Nem szabad legyőznöd őt, mert akkor egy legyőzött párod lesz, pedig nem azt akartad. Hagyd, hogy megtalálja a saját önmagát."
Ezek a sorok belőle a legigazabbak.S igen ,veszekedések mindenhol vannak,de más az,amikor kimondok valamit,amit érzek,és más az,amikor a másikon változtatni akarok.
utolsó előtti: szerinted nekem nem való a tartós kapcsolat? azért én a helyedben nem mernék ilyen súlyos kijelentéseket tenni ennyire kevés információ alapján, mint ami a rendelkezésedre áll....magyarul gondolkozz, mielőtt leírsz valamit.
a szeretet türelmes igen...szóvaltürelmesen kell elfogadnom, hogy a másik mondjuk erőszakos, mert úgy kell szeretnem ,ahogy van és elfogadnom minden hibáját? és őneki nem kell szeretnie engem?
szia!
Én személy szerint úgy gondolom h jobb ha a szemedbe mondják a hibáidat, mintha a hátad mögött háborognának h miért vagy ilyen vagy olyan. És ezt utána visszahallanád. én most konkrétan ilyen helyzetben vagyok. Mostanában új baráti társaságba keveredtem és kicsit kevesebb időm jut az eddigi barátaimra. A gond az h a két társaság nem igazán egy világ. Ha akarnák a régiek is jóban tudnának lenni az újakkal, mert ők nagyon toleránsak és barátságosak. De az egyik barátnőm a régiek közül képtelen elfogadni őket. A hátam mögött arról panaszkodik egy másik barátunknak h én elhanyagolom őket és majd beszélni fog velem. Persze én ezt visszahallottam és most várom h mikor mondja a szemembe. És nem mondja. Sokkal jobb lenne ha, mégha akármilyen paraszt módon is, de a szemembe mondaná végre a problémáját és megbeszélnénk. de nem mond semmit és folyamatosan azon gondolkodom vajon kinek és mit panaszkodhat még rólam.
Lehet h nem 100%ban idevág a példám, de csak azt akartam szemléltetni hogy szerintem az esetek többségében sokkal jobb kimondani a dolgokat, mert a kimondatlan gondok csak feszültséget keltenek és előbb vagy utóbb robban a dolog. Mindegy h párkapcsolat vagy barátság.
az is lehet h elmondod a párodnak h mi zavar és változtat rajta. Ha szépen mondod és ő is racionális akkor nem fog megsértődni. Van olyan ismerősöm (szintén a fent említett barátnő) akinek akármilyen lightosan fogalmazol besértődik. Ha a szemébe mondasz vmit kerek perec képes a folyosón ordítani h "Akkor én most egy szemét dög vagyok szted?" Nem vicc konkrét megtörtént eset.
Szóval bonyolult dolog ez, de kellő tapintattal hozzáállva jobb megbeszélni mint nyelni és nyelni a dolgokat.
18/L
Minek kritizálni egy kapcsolatban?
Kritika helyett tolerancia kell és összefogás, nem kritizálás..
Ezzela felfogásoddal senki sem fogja sokáig húzni melletted, mert nem mindíg csak az ám a jó amit te úgy gondolsz...
Nem azt mondta h le akarja ordítani a pasija fejét mert pl sose hajtja le a vécéülőkét!!!
A kérdés lényege szerintem h mi a jobb? Megbeszélni a problémákat vagy egyszerűen bízni benne h megoldódnak maguktól?
Különben is hogy jössz ahhoz hogy azt írd h senki se fogja sokáig húzni mellette. Ennyi információ alapján ilyet írni kicsit meredek szerintem.
Tegnap 18:13 as vagyok.
Azthiszem félreértetted :) Nem mondtam hogy te vagy a hibás, csak azt hogy ha a pár egyike az elején azzal foglalkozik hogy hogy mondja meg a másiknak a hibáit az nem ígéretes kezdet, hiszen ennek kéne a "tökéletes korszaknak" lennie.
Mellesleg én is annaka híve vagyok, hogy beszéljük meg ha baja van velem a páromnak, akkor oda tudok rá figyelni hisz mégiscsak neki kell megfelelnem (értsd jol:) ) és p kívülről jobban látja a hibáim, és neki kéne annak az embernek lennie akiben a legjobban megbízok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!