Ki a hibas ebben az esetben? Jogosan nem beszel velem?
Kolcson adtam a honap elejen a baratomnak a fizetesem felet, a masik felebol kifizettem a szamlaimat es eldegeltem - igen szukosen, de nem nyaggattam.
Egy hete elkezdett nagyon fajni a fogam (oruletesen!!!), kiderult,h igen draga procedura aran tudnak csak megszabaditani a fajdalomtol, amire lett volna penzem,ha nem adom kolcson. De mivel ures volt a zsebem, ugy voltam vele,h valahogy kibirok egy hetet,amig fizetest kapok es nem kerem vissza baratomtol. o persze nyaggatott,h miert nem megyek mar el orvoshoz, de nem akartam mondani,h nincs penzem. Ma reggelre odaig jutottam,h annyira faj,h mar a nyakamban, meg a torkomban is olyan elviselhetetlen a fajdalom,h nem egyszeruen se az antibiotikum, se a fajdalomcsillapitok tomkellege nem segitenek.Reggel elkezdtem sirni a tehetetlensegtol es mikor a baratom kerdezte,h miert nem mentem el orvoshoz,azt talaltam mondani,h `szerinted miert nem megyek orvoshoz? mert nincs ra penzem!`. O erre nagyon megsertodott,h nem beszel velem es azt mondta,h egy budos paraszt vagyok,h azt mondtam,h miatta faj a fogam.en hiaba mondtam,h nem akartam basztatni,met tudom,h cege miatt nagyon szukos most az anyagi helyzete es az gondoltam,h sokkal fontosabb,h legyen nala penz. Ledobta az agyra a penzem,mint egy k@rvanak es elment. Fel se vette a telefont. Szerintetek tenyleg igaza van es budos bunko modjara viselkedtem?
"o persze nyaggatott,h miert nem megyek mar el orvoshoz, de nem akartam mondani,h nincs penzem."
És mit mondtál (hazudtál) neki, miért nem mész orvoshoz?
"...eldegeltem - igen szukosen, de nem nyaggattam." - tehát nem tudta, hogy nincs pénzed.
Tehát a fentieket figyelembe véve:
1. aggódott érted
2. elhallgattál előle fontos információt
3. azt vártad, hogy ő magától jöjjön rá mindenre (öreg női hiba)
Mikor végre elmondtad neki, hogy mi a helyzet, jogosan akadt ki, hiszen lehet, hogy számára a te egészséged mindennél fontosabb lenne, de te hazudtál neki róla.
Az, hogy valakinél van pénz, az még nem jelenti azt, hogy az övé. Most lehet, hogy azt a kiesett pénzt próbálja pótolni, amit az ágyra dobott. (Ez csak feltételezés.)
Ami miatt mérges lehetsz rá, az a mód, ahogy ő ezt veled intézte. De azt gondolom ismered már őt, és tudod, hogy ha felidegesíted, akkor így reagál. Te pedig vele vagy még mindig, tehát úgy gondolja, hogy helyénvaló, ha így viselkedik veled.
A kérdéses esetet tekintve tehát te hülye voltál, ő meg a tőle várható módon viselkedett (ami nem feltétlenül helyes). Nem is értem, hogy lehetek ezzel a véleményemmel kisebbségben...
Én az előzővel értek egyet elsőre, hogy te voltál a buta, hogy nem egyből mondtad neki, hogy pénz kell, adjon valahonnan. Hanem ahogy írta az előző, hazudtál, aztán meg még ezt a képébe is vágtad, hogy miatta nem tudsz orvoshoz menni. Valóban tudhatta, hogy nincs pénzed, de lehet hogy nem jutott el az agyáig, hogy a dokihoz pénz kell, ha nincs biztosításod. Itthon ugye lehet körzetihez menni pénz nélkül, szóval lehet hogy elfelejtette.
Amúgy meg nekem az a gáz a pasival, hogy a te pénzedet használj a kétes ügyleteihez, mert ugye eleve elég szarul mehet, ha nincs félretett pénzetek semmi, és a tiédből pótolgatja a lukakat. Én ezért gondolnám, hogy másik fickó kéne.
Amúgy meg mindenki gondolja már el, szívességet kér a barátnőtől, tudja hogy nem szerencsés amit kérnie kell, és utána még ezt a fejéhez is vágják, ahelyett, hogy egyből megmondta volna hogy kell a pénz és kész. Nem is értem miért kell az ő érzékenységével foglalkozni, hogy jaj szegény, de nehéz neki így is, nem nyaggatom, hogy adja vissza... Egy nyavalyát, meg kell EGYENESEN mondani, hogy változott a helyzet, most kell vissza a pénz és kész. Ő nem kérte hogy anyáskodj felette, hogy ici pici babucinak nézd, aki képtelen elintézni a dolgait és ezért tekintettel kell lenni rá. Ezért lett dühös, és én megértem.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!