51 éves szülőknek általában/átlagosan milyen korú a legidősebb gyerekük?
Anyukám 46, de a korosztályának, volt iskolatársainak szinte mindenkinek van már 23-26 éves gyereke. Egy 50 év körüli párnak simán lehet 30 éves a legidosebb gyereke, hiszen akkor többen szültek egész fiatalon.
25N
Nekem 47 évesek, én 26 vagyok. Tehát pont 30 leszek 51 éves korukra. Páromnak 57 az anyukája, apukája 62, ő most 30 éves, tehát pl mikor anyukája 51 volt, ő még csak 24.
Szerintem minden azon áll vagy bukik, hogy mikor ismerték meg egymást a szülők (nekem pl egyetemen, páromnak munkahelyen), illetve hogy mikor jutott oda a kapcsolat, hogy gyereket vállalnak. Manapság is vannak 16 éves anyák és 40 évesek is. Bár tény, hogy egyre inkább a kora 30-as korban születnek az első gyerekek, míg régebben a huszonéves kor volt a jellemzőbb, sőt teljesen normális és elfogadott volt ha 18-19 évesen várta első gyerekét az anyuka, mert sokan addigra már 2-3 éve dolgoztak.
23 éves leszek mire édesapám betölti az 51-et és 26 mire édesanyám is.
Egy barátnőm szülei az ötvenes éveik elején vannak 50-52 évesek. Ott a lány 22 éves és a legkisebb gyerek, harmincas testvérei is vannak.
De ha azt nézzük, hogy régebben 18-25 éves kor között vállaltak a legtöbben gyereket akkor egy ötvenes évei elején járó szülőnek 25-32 év közötti a legidősebb gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!